Tuesday, March 31, 2009

Cousies

Okay ni ada beberapa gambar yang nak penulis kongsi dengan pembaca.(gile ayat bapak skema).Time ni penulis menghadiri majlis nikah my cousin,Kak Nurul.Lokasi rumahnya agak dekat jugakla dengan rumah penulis,kat Shah Alam.Penulis yakin pembaca pasti tahu dimana letaknya Shah Alam kan??Jadi,penulis rasa tak perlula penulis jelaskan dengan lebih terperinci tentang lokasinya.

So,ni cousin-cousin penulis belah bapa.Ada kakak penulis juga sorang disitu ya.Pembaca teka ar mana satu kakak penulis kalau pembaca pandai.Penulis pasti pembaca boleh jawab punya.Pembaca pun jangan ar malu-malu nak teka.Penulis tak makan orang pun.Penulis makan pembaca je.lalalala.

p/s : budak tu pakai tudung putih siott..tak penah-penah..demam agaknye time ni.lalala

Monday, March 30, 2009

Kesengalan Fanatik Sepah

Penchatting :
princcess_diaries
arechu_87
ajwin_ajeera


Cerita bermula dengan. . .


arechu_87: lalala
princcess_diaries: ok2.awin.hehe
ajwin_ajeera: test2.haha.ye2 sara
arechu_87: wiuwiu
princcess_diaries: Kenalkan..
princcess_diaries: Awin...

arechu_87: hye awin..ngeh3
princcess_diaries: ni kwn sara namanya yatt
ajwin_ajeera: hye yatt
princcess_diaries: Yatt kenalkn kwn sara gak.
ajwin_ajeera: hehe
princcess_diaries: Awin..:)
ajwin_ajeera: eh,hye yatt
ajwin_ajeera: haha
ajwin_ajeera: terlebih awl pulak

princcess_diaries: hehe..so..awin
ajwin_ajeera: ekeke
princcess_diaries: bgitaw la perkembngn SEPAH


* * *
arechu_87: shuib cute
arechu_87: c0mey
arechu_87: eeeeeeeeeeeee....suke
princcess_diaries: awin suka sapa eh??
ajwin_ajeera: awin pnah ckp gak ngan dia
ajwin_ajeera: yg dia cute
ajwin_ajeera: lalala

arechu_87: kal0 dpt,x carik laen.
arechu_87: wakakakakkkkkkkkkk

ajwin_ajeera: pastu dia ckp dpn2 tak comel pun
ajwin_ajeera: hehe
ajwin_ajeera: awin pecaye
ajwin_ajeera: wakaka


* * *
ajwin_ajeera: muke dia la yg tak leh bla
ajwin_ajeera: muke lawak gile

princcess_diaries: tu ar..
princcess_diaries: muka mamat pn sama..hik3
arechu_87: muke spesen..
arechu_87: haha
arechu_87: jepp p0n..haha

ajwin_ajeera: haha
ajwin_ajeera: tau xpe
ajwin_ajeera: tiga2 muke mntk pelempang sbnarnye
ajwin_ajeera: wakaka
* * *
arechu_87: mamat yatt punye
arechu_87: lalalal

princcess_diaries: tu ar
ajwin_ajeera: zaibo sara punye
ajwin_ajeera: wakakakkaa

princcess_diaries: oi2
princcess_diaries: hahaha
princcess_diaries: zaibo plak.
arechu_87: hakhak
arechu_87: zaib0 single lagik

princcess_diaries: sara abg mantop
princcess_diaries: hahhaa

arechu_87: kekeke
ajwin_ajeera: nk jugak tu
ajwin_ajeera: ok la
ajwin_ajeera: awin punye abg ebby yus

arechu_87: yelaaa...yatt amek la zaib0 tuh..cian die
ajwin_ajeera: wakakakakkakakaka
* * *
ajwin_ajeera: olololo
ajwin_ajeera: cedih yee
princcess_diaries: alal..uchux
ajwin_ajeera: takpe.
ajwin_ajeera: nnti abg mamat dtg pujuk yee
ajwin_ajeera: wakkakakkka

princcess_diaries: sara pun nk nangis gak..biar abg jeb dtg pujuk
princcess_diaries: hahahha
princcess_diaries: awin pun nangis la
princcess_diaries: nanti abg shuib pujuk kasi botol susu
princcess_diaries: hahaha

ajwin_ajeera: nk tgk abg shuib pujuk ke tak
ajwin_ajeera: wakkakakkakaa

princcess_diaries: hahahha.. msti punya
ajwin_ajeera: bukan botol susu dia kasi
arechu_87: ad0iyaiiiiiiiiiii
arechu_87: kegilaan mlampau

ajwin_ajeera: dia kasi awin dedak adala
ajwin_ajeera: wakakakkka
* * *
ajwin_ajeera: umo yatt bape?
arechu_87: nk msuk 22..tp cam 15
arechu_87: awin?

ajwin_ajeera: awin 18
ajwin_ajeera: lalallalala

arechu_87: cittttttttt
princcess_diaries: sara bru 10 taun
princcess_diaries: hahah

arechu_87: yatt 15
arechu_87: lalalala

ajwin_ajeera: wakakakkakaka
arechu_87: 10?
ajwin_ajeera: awin 9 tahun
arechu_87: ahahahaha
ajwin_ajeera: gile nk lagi muda
princcess_diaries: sara bru lhir
ajwin_ajeera: awin fetus
arechu_87: yatt dlm pew0t
ajwin_ajeera: wakakakkakakakka
arechu_87: gile tol
princcess_diaries: Sara x da dlm dunia agi
ajwin_ajeera: awin susu anmum
ajwin_ajeera: wakakkakakkaka
* * *
princcess_diaries: taun dpn kita masuk raja lawak nk?
arechu_87: sepah versi p0mpuan.haha
princcess_diaries: sara jadi jeb
ajwin_ajeera: nama group kite pe?siyes ni.haha
princcess_diaries: kalo laki SEPAH,kita
princcess_diaries: KEMAS.haha

ajwin_ajeera: wakakkakakak
ajwin_ajeera: msti nti satu bdk2 tadika support kite an
princcess_diaries: cuz kiter budak2 kemas.haha
ajwin_ajeera: bising2 dlm studio jerit KEMAS!!
arechu_87: waakakkkkkkkkkkkkk
princcess_diaries: hahhaa
ajwin_ajeera: awin bole byangkn
princcess_diaries: klaka la
ajwin_ajeera: wakakkakaka
ajwin_ajeera: bdk2 tadika siap bwak banner lg tok kite

princcess_diaries: budak2 tadika jer dtg studio
ajwin_ajeera: haha
princcess_diaries: bgi support.haha
* * *
Sebenarnya panjang lagi perbualan ni,tapi panjang sgt,ni je la dpt ku tunjuk.Hehe.Mohon ampun kalau ada pihak yang terasa!Lalala.

Sunday, March 29, 2009

Fridge Magnet

Yeah.Aku pun nak kongsi hobi jugak kat sini.Jadi inilah hobi aku. Mengumpul fridge magnet.Hehe.Aku yang start dulu beli beli magnet ni. Pastu Papa Mama bising kata tak berbaloi la,membazir la..Tup tup sekarang Mama pun suka dah beli magnet ni.Haha.

Dulu magnet peti ais ni kira murah jugakla.Tapi sekarang mak aii..Mahalnya cam nak beli lagi satu peti ais! Okay okay.Aku tipu. Takdela mahal sampai camtukan.Mahal dia cam nak beli chocs Ferrero Rocher la yang sepapan tu.Haa..Tu logik skit kan..
Haa.Kalau korang nak tahu,tula kakak-kakak aku.Kak Ngah yang tengah tu dah kahwin.Kak Long yang kiri skali tu belum kahwin lagi.Dan yang kanan sekali tu adik perempuan last dorang.Of course la belum kahwin lagi gak kan.Gua nama je awin,tapi belum kawin lagi yee.Hehe.

Haa.lagi satu aku lebih suka kalau fridge magnet tu dari tempat-tempat,kat mana mana pun la.Macam dari Cameron Highland ke,mana ke. Sebab tu je la cara untuk aku kenang balik kenangan-kenangan bercuti kan..Kalau setakat nyanyi lagu Kenangan Terindah tu bukannya tak terkenang tau.Cuma tak sampai je apa yang aku nak kenang tu.

p/s : Dah upgrade seh.gambar dah letak link.bole buat kenduri ni.wakaka

Saturday, March 28, 2009

Unknown

Tadi telefon rumah aku berdering.
Kringg Kringg..
Kat rumah,aku je yang suka pick up phone.
Jadi,aku angkatla..
Then..

Awin : Hello,Assalammualaikum..
Unknown : Waalaikumsalam..

Aku dengar suara perempuan.
Suara macam serius and tak boleh nak agak sape.

Awin : Urm.Siapa ni?
Unknown : Perempuan gila..

Haa????
Aku agak blur disitu.

Awin : Perempuan gila??Betul betul la..Sape ni?
Unknown : Iye.Sayala perempuan gila.Nape tak caye?Saya sentap tau..
Awin : Okay okay.Nak cakap dengan sape ni?
Unknown : Dengan Pn.Nooryati Ahmad.

Pn. Nooryati Ahmad adalah Mama kesayangan aku.

Awin :Ohh.Mama takde.Napa nak cari Mama?
Unknown : Saya ada perkara yang belum diselesaikan dengan beliau.

Haa?Aku memang agak pempuan ni saje nak main main ni.

Awin :Ohh.perkara apa tu?boleh saya tahu?
Unknown : Perkara ni org besar je bole tahu.Awak kecik lagi.Tak bole.
Awin : Eh,saya dah 18 tahun ke atas apa.Maknanya saya bole tahula.
Unknown : Yeke.Hmm..

Lama dia senyap..
Aku pun takde kerja pegi layan dia.

Unknown : Sebenarnya saya nak cakap dengan dia yang saya kakak dia.
Awin : Haa??Haaaaa.Ni sape ni????Mak Anjang ehh????
Unknown : Hahahahahaha..
Awin : Mak Anjang niiiiii..Awin ingat sape td..Saje tau!!Hahahha..

Pastu bla bla bla..
Adoii.Pening pale aku..
Nape semua sengal nii..Haha.
Btw,ni la gambar Mak Anjang aku..
Hee..Love U Mama Anjang!:)

Friday, March 27, 2009

Penghargaan

Hari ni Awin rasa seperti diberi penghargaan setelah 5 bulan berada dalam dunia blogging.Yess!Awin baru 5 bulan bertapak disini. Eceh..Ayat nak meletup je.Kira kalau pregnant,dah nampak dahla perut tu.Takde-takde.Atau kalau dah kahwin,dah ada 5 orang anak dah sekarang.Okay,bukan,bukan.Sebenarnya Awin menerima satu hadiah tadi dari seorang blogger yang bernama Ady Sham.Sila lihat hadiah beliau dibawah.
Cantik kan???Maksud saya,kesan edit tu ye.Encik Ady Sham bagi hadiah ni dalam YM..Hehe.Apa-apa pun,Awin quite terkejut and terharu. Lagi satu,Awin memang suka gambar ni sebab nampak hidung Awin mancung.Muahaha.Thanks ye..:)

Sebelum ni Awin ada dapat juga hadiah berupe macam ni.Awin dapat dari jiran Awin sendiri iaitu Kak Wina.Kak Wina juga mempunyai photoblognya sendiri iatu Gambargraphy.Gambar kat situ semua marvellous la.You guys patut tengok sendiri.:) Sila lihat hadiah beliau dibawah. Ni pun smart sangat.Memandangkan Awin memang suka hitam kan.Terharu sunguh-sungguh waktu dapat hadiah ni.Hehe.Kak Wina bagi hadiah ni kat email.Bukak bukak je,wahh!OMG!haha (poyonye lahaii.) Apa-apa pun,thanks ye Kak Wina..Rasa terharu sampai nak nangis.Ehe.


Awin juga dapat another 2 awards dari blogger-blogger tegar kita ye.Hehe.First ni dari Kak Dida.Akak ni baik sangat-sangat dengan Awin. Banyak kali dia buat Awin rasa terharu.Hehe.I mean it!Kak Dida ni siap bagi Awin gula-gula sourplum kegemaran Awin lagi kat blog dia.Haa.Mana tak terharu?Sebelum ni Awin beli sendiri je gula-gula.Ni siap ada orang bagi kat blog lagi.Sedih pulak rasa.Hehe. Terima kasih ye Kak Dida. Love u!
Second ni dari Kak Danya.Akak ni pengantin baru.Cuba tengok muka dia.Masih nampak lagi seri-seri pengantin baru tu.Hehe.Awin suka dengan Kak Danya sebab dia baik sangat dan nampak ciri-ciri kelembutan gadis melayu tu.Lagi satu,Kak Danya ni selalu puji Awin sebab tu Awin suka dia.Wakaka.Takla takla.Apa-apa pun,terima kasih akak.Awin sayang akak!:)

p/s : entry ni ditulis dari 100% rasa hati penulis.thanks guys.much appreciated..:)

Thursday, March 26, 2009

Pak Pandir

Satu hari,

Pak Pandir terjumpa seketul taik yang masih panas.

Bentuk macam taik,

Lembik macam taik,

Bau macam taik,

Tak puas hati lagi,

Dia pun rasa dengan lidah dan menjerit

''MEMANG TAIK!!FUH..NASIB BAIK TAK TERPIJAK..''

wakakaka

Wednesday, March 25, 2009

Tudung Biru

Ni apa motif aku post entry warna tudung je pulak ni?Haha.Takdala.
Sebenarnya aku nak cerita hari ni aku sarapan Corn Flakes.Hmm?Cam takde motif je.Okayla,sebenarnya aku nak cite hari ni bibir aku kering.Uiks?Cam takde motif jugak.Yela yela.aku nak cite ni sebenarnya,sekarang dah pukul 11 pagi tapi aku still tak mandi lagi.Haa?Takde motif!

Apa yang aku nak cite ni??Ohh.Aku nak cite yang sekarang aku tengah layan lagu Coba by Faizal Tahir.Eh,takla..Rupa-rupanya aku nak cerita pasal semalam aku post entry Tudung Oren.Eeii..apa aku merepek ni???okayla okayla ni last,sebenarnya aku nak cite, pagi ni,semalam dan semalam semalam lagi, aku contact dengan one of guy dlm group Sepah.Huahuahua. Apa kes.??Takde motif langsung entry ni.Haha.


p/s : Aku dah kekeringan idea weh..Help Me!Help Me!

p/s 2 : Mesti korang menyesal baca entry ni kan?Haha.

p/s 3 : Aku sendiri pun pening daa baca ini entry.Haha.

Tudung Oren

Untuk pengetahun semua,aku paling anti tudung stail macam ni.Tak tau la kenapa.Aku rasa cam Mak Joyah nak gi pasar je. Kadang-kadang pelik oh,dalam Majalah Nur/Dara.Com/Remaja,kalau fesyen bertudung,mesti gaya-gaya tudung yang cam ni.Dorang ni please la,tolong letak fesyen tudung yang simple-simple skit.

Bagi sesetengah orang rasa, stail ni simple.Tapi bagi aku,tak simple langsung!Maybe sebab aku bukanla seorang yang gila fesyen.Simple je sudahla kan.Aku rasa tak survive kalau nak pkai tudung cenggini pergi jalan-jalan.Cuba korang tengok gulung-gulung kat sebelah telinga aku tu. Korang tak rasa cam seketul taik lembu hinggap kat telinga aku ke?

Kalau nak gi dinner pun,aku takkan pakai stail camnila.Aku pakai ni pun sebab kena paksa dengan cousin-cousin aku kat butik pengantin my Mak Anjang.Kononnya untuk promote.Promote sangat.Haha.Apa yang pasti,aku anti stail itu.

Monday, March 23, 2009

Anak Burung

Korang ingat lagi entry sarang burung Awin tak?Kalau tak ingat,boleh klik SINI.Ok.Entry Anak Burung ni kira macam sambungan entry hari tula.Hari tu,anak burung tu masih baby lagi.Tak dapat nak snap gambar burungnya,dapat sangkar je.Maaf,tiada double meaning disini.Muahaha.

Awin snap gambar anak burung ni time baru balik dari Airport hantar Ernay hari tu.Awin terfikir nak snap sebab waktu nak masuk rumah,boleh nampak anak burung tu tertonggok dalam lampu. Alahaiii.Comelnyeeee.Kalau dapat tu,rasa macam nak cubit-cubit je.

Jadi, Awin pun lekas-lekas ambik kerusi letak bawah lampu.Yela.Ketinggian ni agak tak cukup untuk jenguk dalam lampu.Dah panjat kerusi pun,tak sampai lagi.Haha.Nak tangkap gambar burung punya pasal.Lagi sekali diingatkan,tiada double meaning ye.Haha. Then,inilah hasilnya.

SILA KLIK PADA GAMBAR UNTUK PEMBESARAN.

Sunday, March 22, 2009

Saus Kacang

Yeah.Aku dah pi menonton dah cerita ni hari tu kat Mid Valley dengan my cousins,Ernay dan Kak Amy.Waa.Ni last movie aku tengok dengan Ernay before dia fly.:(

Btw,cerita ni best gakla.Sweet je.Tempat dia pun best gile.Yela.Penggambaran kat Bali,confirm la best kan. Nak bercuti kat sanala.Siapa nak ikut?:)

Teraju utama Saus Kacang ialah Asyraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari. Ashraf Sinclair sebagai Fredo dari Malaysia yang datang ke Bali untuk honeymoon.Tapi dia datang sorang sebab tak jadi kahwin.BCL sebagai Dewi.Seorang gadis Indonesia yang bekerja sebagai chef di sebuah hotel kat Bali.Secara kebetulan,Fredo pun stay kat hotel tu.Nak tahu lepas tu?? Saksikanlah sendiri di pawagam berhampiran anda!Hehe.

Sayonara Ernay

Huu.Sedih..
Semalam pukul 11.00 malam,my dear cousin,Ernay telah berangkat ke Tokyo,Jepun untuk melanjutkan pelajarannya disana.Dia akan berada kat sana selama 2 tahun.Lama tuu.I'm gonna miss u dear..:(

Dia sambung degree dalam jurusan Mechanical Engineering.Dalam pada tu,aku ada kawan yang belajar sama dengan tempat Ernay ni,iaitu Shau.Shau pun nak berangkat malam tu.Even tak rapat sangat,tapi rasa sedih gak la kan.Take care ye Ernay dan Shau.Jangan lupa solat. Jangan lupa Awin.Heh. InsyaAllah kita jumpa nanti ye.


p/s : Baby tu tanak lepas dari aku,sebab tu aku dukung je dia.Nampak sangat naluri keibuan aku tinggi kan?Muahaha.

Saturday, March 21, 2009

Roxy


Brand baru.
YXOR.
Best weh..
Baik korang gi serbu cepat.

Thursday, March 19, 2009

Gitar

Ape?Lu orang ingat gua tak reti main gitar ke?Gua sejak zaman paleolitik lagi ar gua dah mula pegang gitar.Tapi pegang jela.Zaman logam baru gua start main.Gua main belah kiri.Bukan sebab gua kidal tapi sifu gua dulu Man Kidal.So,tu yang gua biasa belah kiri tu.
Haa..ni gua ajar sikit lu orang cam ne nak petik gitar dengan sempurna. First sekali,lu orang kena ambik 'feel' dengan membuat muka seperti contoh di atas ye.Ini bagi memudahkan ilham tu datang kat lu orang. Pastu kan, lu orang kena tutup mata dan bayangkan impian majlis perkahwinan lu orang cam ne.Step ni tak bole skip sebab memandangkan belakang gua baju pengantin,so lu orang pun kena ikut jugak.Jikalau lu orang dah kahwin,lu orang bole fikir impian majlis kahwin untuk anak lu orang.Tapi jikalau lu orang dah ada anak,lu orang bole fikir impian majlis kahwin untuk cucu lu orang.Dan begitulah untuk seterusnya ya.
Last step lu orang kena senyum kat kamera.Kalau takde kamera,lu orang boleh senyum kat peti sejuk atau kat spanar hidup pun bole.Tapi dengan syarat,lu orang tak bole senyum lebih-lebih sangat.Sebab takut lagu sumbang ye.Jadi,lu orang bole take note disitu.

INI SERIUS

Sorry-sorry.Ni baru serius.Aku memang suka gitar tapi malangnya aku takde gitar pun sebenarnya.Wakaka.Ni gitar adik saudara aku,Afdhal. Terima kasih ye kerana bagi kakak saudaramu menjahanamkan gitar tu.Wakaka.Aku takdela pandai sangat tapi bole la sikit-sikit.Apa-apa pun,lagu bawah ni nyanyi dengan gitar best giless.Adik saudara aku pandaila.

Deras hatiku berdetar
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam,teman kita
Dengan angin meniup sayu

Ku petik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus,
Menyanyi lagu ini untukmu,
Walau berjuta mendengar,
Lagu ini hanya untukmu,
Arah hidup kita,
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita

Monday, March 16, 2009

Sangkar di Lampu Rumahku

Sangkar di lampu rumahku????

Apekah???
Aku dah tahu benda ni sejak dua tiga hari yang lepas.Sebab ada burung masuk rumah aku.Pastu aku check-check,boleh pulak ternampak sangkar ni depan rumah aku.Kat lampu depan pulak tu.

Bila malam,kitorang bukak jugak lampu tu,ada satu hari tu aku nampak baby dia jerit ke atas.Bunyi cam kwok,kwok,kwok. Comel gila..
Aku rasa cam nak ambik je anak dia jaga cam anak sendiri..Tapi tak jadila..Gila ke aku nak buat betul-betul.

Gambar ni cam sedikit gelap sikit.Sorry ya.!
Tapi aku pelik ar.Kan ada banyak pokok..
Kenapa dia pilih lampu aku utk buat sarang?
Oh ya...
Mungkin lampu tu nampak macam pokok.
Atau rumah aku sebenarnya yang nampak macam hutan.
Wakaka

Saturday, March 14, 2009

Facebook

Yey!
Aku dah ada Facebook akhirnya.
Orang lain semua dah berjeman ada,
aku baru nak ada.
*berjeman tu mksdnya berzaman dalam bahasa orang kampung aku.
Jadi,kalau rasa nak add,sila click bawah ni.
Eheh.




p/s : Sorry,busy sikit lately.

Friday, March 13, 2009

Bila Diri diBuli

Iya.Saya telah dibuli oleh 3 orang blogger.
Dimana mereka telah mentag saya serentak.
Kejam betulkan mereka??
Sampai hati..
Pembuli-pembuli itu ialah BEE , KAY dan HUNNY.
*Kepada geng mafia saya,tolong cari dorang.
Wang pendahuluan nanti saya bank in.:p

TAG 1

1. Who tagged you


Hunny,Bee dan Kay.Kahwinkan tiga-tiga nanti,baru tahu.x)

2. Do you like tags?
Yeah.Sometimes..

3. If you can have a dream to come true, what would it be?
Jadi ikan duyung~Hee..

4. What is your current mood?
bored.thts y jawab tag ni.hehe

5. What will you do if your crush says he/she adores you too?
ajak dia kawen.Haha

6. Will you fall in love with your bestfriend?
Maybe..

7. Which will you prefer, loving someone or being loved by someone?
Both bebeh!

8. What is your favourite food?
All kinds of halal FOOD!!isk.nmpk sgt aku ni kebuloq.tak manis sungguh.

9. If the person you dislike is right in front of you, what will you do?
Cakap cam ni,''Eh,ko bole tepi sikit tak?Aku tak suka kat ko la.'' Heh.Takde takde.Takkan nak cakap cenggitu dengan anak orang kan.Hehe.

10. What do you pray each day for your loved ones?
ya Allah ya tuhanku,jika dia untukku,Kau dekatkanlah ia padaku.Kau satukanlah hati kami menjadi satu. Ececeh.
11.What takes you down the fastest?
Bila ada orang meninggi suara dengan aku.Aku ni hati tisu skit.Aku tak bole.Nanti cepat nangis.Huhu.

12. How would you see yourself in ten years time?
Maybe dah berkerjaya,dah ada keluarga sendiri dan ada 5 orang anak.Huhu

13. What is the reason that could make you so tensed up?
Bila barang kena curik!

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
Bee - comel
Hunny - comel
Kay - comel juak
Sepadan la tu..hehe.

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
Rich and married! Wakaka

16.Would you sacrifice for your loved ones?
Of course yeah.

17. What's the character must have in your partner?
He must have a good sense of humour.:)

18. If you fall in love with two people simultaneusly, who would you like to pick?
I won't pick any of them but I pick Mamat Sepah.
(ni apa kena mengena pulak ni.haha)

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?
Yess..Nobody is perfect.

20.Do you prefer being single or having a relationship?
Urm.Both also can.

21. What is your most embrassing moment?
Terjatuh kat depan orang ramai kat R&R Seremban.Malu gila siott..

TAG 2

1. Nama samaran???
Ajwin Ajeera/Awyn/Awin/Jessica Alba

2. Hobi???
Blogging,sudoku dan apa-apa aktiviti outdoor.

3. Barang tersayang???
Semua barang yang berada dalam bilik aku.

4. Perangai yg x suka???
Semua perangai yang negatif (memangla.)

5. kata2 semangat???
''Ekau makan banyak-banyak win..Bagi somangat sikit badan ekau tu.
Ni den tengok kurghuih molidi yo.'' - Mak Induk (bukan nama sebenar)

6. Mmg minat sangat b'chat???
Takdela nak kata minat sangat tapi bolehla.

7. Besar nanti nak jadi???
Isteri yang solehah dan ibu mithali kepada anak-anaknya.

8. Blog dik yean ek???
urm.saya tak berapa paham soalan ni sbnarnya.heh

TAG 3

Describe all the shortforms into words..

1.FAO - Fabulous Awin Ok?

2.FAM - Fuh Aku Mantoooppp

3.MAMPU - Mama,Awin Mahu Pergi UK!

4.KOBENA - Kau Orang Bengang Eh Ngan Aku?

5.LUTH - Tanye Luth Textile

6.EEC - Eh,Ekau Cano?

7.IMF - Ibu Mertua FaridKamil

8.BHMF - Berlari Haku Mengejar Faridkamil
(ni apahal faridkamil je ni??haha)

9.ANM - Aku Nak MrCrab

10.GCC - Go! Chaiyok Chelsea!
(pdhal aku sokong negeri Selangor-merah kuning.:p)

Saya nak tag sorang je iaitu bekas cikgu saya; Pn Hazliza. <3>

Thursday, March 12, 2009

Gorgeous Twin in The World

Fuh.
Adakah title aku agak melampau?
Tidak..Tidak..
Mereka memang deserves dapat title tu.
Aku terpanggil (eceh,ayat) untuk menulis entry ni sejak aku baca entry Rini oleh fzalah dan selepas melihat Diari Akademi Fantasia baru-baru ni.

Bila aku tengok rancangan realiti tu kan,aku tengokla pelajar-pelajar baru dia.Pastu,aku nampak ada pelajar bertudung.Tengok lagi sekali,aku rasa cam kenal je.Ohh.Rini rupanya..Aku kenal gak Rini ni.Tapi dalam Myspace je kenal.Dia pun stay berdekatan dengan rumah aku.No wonder la dia dapat masuk AF sebab dorang memang penyanyi pun.Dorang siap dah pernah buat album lagi.Tajuknya ialah Mungkinkah Ada.
Jadi,mungkinkah ada rezeki Rini di AF kali ni??Kita nantikannnn.
Sorang lagi namanya Rina.Tapi aku tak tahu nak cakap mana satu Rini,mana satu Rina.Seiras sangat kan?:D



p/s : eei.you guys ni memang cantikla.jelesnye!jelesnye!

Wednesday, March 11, 2009

Gelik Gilak La..

Kali tok kamek maok madah dalam bahasa tok pulang.
Bahasa tok bahasa ibunda kamek.Tapi kamek sik kelakar dalam bahasa tok gilak.Sebab sik rami taok bahasa tok kan?Sikpa bah.

Tapi kamek taok kitak urang mesti sik faham kan apa kamek madah? Kamek saja maok teming tapi kedak bahasa tok.Hehe. Plus,nang kamek sik kitak urang taok pun.Apa-apa pun,kinektok kamek rasa gelik gilak!!!Giney maok buat tok.Sikboh dapat sik elok sudah.InsyaAllah dapat bait empun.Mun sik bait pun,kena terima juak kan.Ish.kamek sik kedak la madah pasal tok.Kamek urang madah pasal lain eh.

Tek kamek online Myspace.Rami maok madah dengan kamek.:) Add kamek juak.Kamek really appreciated sama sidak.So, kamek lewat la maok reply kan,kakya ada urang madah,kamek lawa.Tension bah.Tapi sikpa la.

So,kamek mupokla.Sampai sitok dolok.Kamek maok diat tibi.
:)

Monday, March 9, 2009

Perempuan

AMARAN
KAUM LELAKI TIDAK DIGALAKKAN MEMBACA ENTRY INI

Aku sentiasa bersyukur kerana dilahirkan sebagai seorang perempuan. Aku gembira menjadi perempuan. Mati hidup balik tujuh lapan kali pun aku tetap memilih untuk menjadi perempuan. Sungguhpun ada sejarah panjang tentang perbuatan menafikan hak perempuan untuk hidup sejak Zaman Jahiliah lagi (sehinggalah waktu ini), atau prejudis gender yang sangat melampau terhadap kaum perempuan oleh kaum yang satu jenis lagi, aku tetap mahu menjadi perempuan sampai bila-bila.

Kenapa? Kerana menjadi perempuan sungguh istimewa,syok. Best. Selain ada ciri-ciri feminine dan cantik fizikal, perempuan juga banyak fungsi dan gunanya. Sebutlah apa saja pekerjaan atau aktiviti lelaki yang tak boleh dilakukan oleh perempuan. Ya,sebutlah. Raja? Perdana Menteri? Majistret? Bertinju? Scuba diving? Rock climbing? Panjat Everest? Bawa kapal terbang? Tukang rumah? Mekanik? Mengandung dan beranak? Heh,yang last tu gerenti lelaki tak boleh buat punya. Kerja mengandung dan beranak tu kerja berat,teruk,sakit. Lelaki mana tahan sakit.

Sebab tulah aku kata memang best jadi perempuan. Dan keistimewaan menjadi perempuan memang disedari oleh sekian ramai lelaki yang kemudiannya berebut-rebut bertukar jantina untuk menjadi perempuan. Ya, cubalah kira sejak sains dan teknologi pembedahan jantina mula diperkenalkan, betapa ramai makhluk yang dilahirkan lelaki pada asalnya kini bertukar status. Itu yang operation,yang tak operation? Yang curi-curi pakai skirt dan mekap waktu malam? Atau yang sah-sah berpakaian perempuan walaupun dada macam papan? Huh! Ramai weh.. Ramai...

Dan cubalah hitung,betapa ramai pula perempuan yang nak jadi lelaki. Ada. Memang ada yang nak cuba-cuba jadi lelaki tapi berapa orangla sangat. Boleh bilang dengan kaki je. Berapa oranglah sangat pengkid atas muka bumi ni. Itu pun tak ke mana. Bila mereka sedar nanti bahawa menjadi lelaki tidaklah sebest mana,tidaklah hebat sangat, aku percaya mereka akan kembali ke alam nyata. Mereka akan menyesali diri kerana terpengaruh dengan dakyah James Bond.

Cuma,kadang-kadang aku kesian kat lelaki ni. Kesian sangat. Yelah,kalau perempuan tu,berubah jadi jantan macam mana pun,tetap boleh mengandung jugak kan? Tapi kalau lelaki,tujuh lapan kali operation jadi perempuan pun tetap tak boleh beranak..Kesian..

Walaubagaimanapun,kepada yang lelaki, janganlah terasa.Kita hidup di bumi tuhan ni sebagai lelaki dan perempuan masing-masing ada kelebihan dan tanggungjawab yang tersendiri.Tanpa lelaki,perempuan tak boleh nak mengandung jugak kan?Hehe.Entry ini khas utk Hari Wanita Sedunia sahaja.Nanti Hari Lelaki Sedunia,aku puji korang pulak ye?Dah dah.Jangan merajuk lagi..


SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA
&
SALAM MAULIDUR RASUL

Sunday, March 8, 2009

Mamat

Hari ni aku ada jumpa sorang mamat ni..
Aku tak taula kalau korang kenal ke tak kan.
Mamat ni sempoi habis la.
Malah bukan sempoi je,tapi sengal,gila,lawak.
Senang cite,memang kelakar habis la!
Bila mamat ni bercakap je,memang lawakla.
Sampai aku bagitahu dia,
'Tolong jangan cakap lagi boleh tak?' Hehe
Aku gelak sampai sakit rahang mulut ni.
Sehingga air mata pun rasa nak keluar.
Mamat ni bernama Mamat.
Kami sempat la bertukar-tukar nombor.Opps.Terbagi tahu pulak.Ehehe.Tapi dia memang lawak.No wonder la dia menang kan.
Congrats ye.:)




p/s : Terasa bahagia gila hari ni..:)

Saturday, March 7, 2009

Apakah maksud 'P' ?

Apakah maksud 'P' ye kawan-kawan?
'P' disini bukanlah lesen P ye atau dialog ' hang nak pi mana tu??'.
Maksud saya sekarang ialah ada seseorang yang meminta saya memanggilnya dengan panggilan itu.
Tak lain,tak bukan siapa lagi.Encik Kiat tula.
Isk.Saya pun tak faham. Apa maksud 'P' tu??
Bila ditanya,taknak jawab.Kiat tu ada bau-bau bacang dengan sinki lama saya kot?Kalau anda nak tahu dengan lebih jelas,sila baca entry sebelum ni.

Then,saya pun fikirla sorang-sorang apa maksud 'P'.
Adakah 'P' itu Pisang goreng?Petai?mahupun Petaling Street??
Haishh..Saya pening betul.Tapi lantakla.Sebenarnya bukan itu motif saya untuk entry kali ni.

Motif saya kali ni ialah sebenarnya hari jadi Kiat bakal menjelma.10 Mac ni.Saya patut bagi hadiah ke tak ha?? Saya runsingla.Saya ni bukannya pandai sangat bab-bab macam ni.Tak biasa gila.Saya memang tak ada apa-apa dengan dia tapi sebagai kawan pun kena kasi jugak kan? Haish..
Jadi,kalau anda baca entry ni,sila berikan jawapan anda ye.Tapi jikalau anda malas nak fikir,boleh pilih jawapan di bawah ni.Mana lebih bagos.
Terima kasih.:)

a) Mancis berdozen-dozen
b)Belacan kepal yg dijual di tepi-tepi jalan di kampungku
c) Sinki lama
atau
d) Sabun basuh baju Daia

Sinki Baru

Haa..korang nampak tak sinki baru Awin tu??
Hensem kan??
Baru senang sikit.Kalau tak,sinki sebelum ni asyik bermasalah je.. Bila ditanya,tanak bagitahu masalah dia.Pemalu sangat..Skang sinki lama tu Awin dah hantar dia gi jumpa Kaunselor.Bagi dia tenang sikit.

Apa-apa pun,sejak kehadiran sinki baru ni dalam hidup Awin,banyak la jugak perubahan.Terasa lagi bahagia.Terima kasih Sinki..Yela..Skang bila nak basuh pinggan,dah tak tension2 dah.Kalau dulu,tension sebab air kecik gila.Satu pinggan,satu jam basuh.Mana tak tension.



Tengok..Baik je dia duk kat situ..
I Lap U Lah Sinki Baru!
:D

Thursday, March 5, 2009

Munajat Cinta

Malam ini, ku sendiri,
tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah,sudah

Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang selalu, pupus

Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya

Mawar ini, semakin layu,
tak ada yang, memiliki,
seperti, aku ini,
semakin, pupus

Wednesday, March 4, 2009

Sepah Raja Lawak Astro!

Yeah.Aku suka gila dengan kumpulan ni.Dorang memang lawakla.. Buat persembahan pun sempoi je.Cakap pun cam spontan.Aku sekarang tengah gila tengok Raja Lawak sebab kumpulan ni la.Tapi Jihan pun lawak jugak.

Harap-harap Sepah menangla esok ek.Kalau tak menang pun,takpe. Sepah tetap juara di hati peminat-peminatnya.Eceh.hehe.Tapi sebenarnyakan,aku rasa yang menghidupkan Raja Lawak ni ialah 2 orang pengacara dia yang gila tu,Johan dan Zizan.:D
Dorang pun sengal gak.Dan sebab dorang gak aku terus melekat tengok rancangan ni.hehe.Tapi yang sedihnya,dengar cite untuk Gelanggang Raja Lawak Akhir nanti,dorang berdua tak jadi pengacara cam biasa. Sebaliknya diganti oleh Yus dan Nabil.Ala.Aku cam kurang sukala even Nabil pun lawak kan tapi rasa cam nak Johan dan Zizan jugak yang jadi pengacara.

Aku tak kira..Kalau betulla kan,aku nak Astro tukar jugak pengacara dia cam biasa..Tak kire!Tak kire!
Kalau tak tukar,aku tanak tengok Gelanggang Akhir ni.
:p
(bajet,padahal tak sabar nak tengok Sepah.huhu)

Bila Inai di Jari

Bila inai di jari,bukan bermakna aku akan menamatkan zaman bujang aku nih..Tapi aku saja je mengada-ngada teringin nak pakai inai!Hehe.Kemengidaman aku ni dah lama dah sebenarnya tapi asyik tangguh je.Pastu,sejak baca entry inai kawin? dari Kak Ije membuatkan hati aku lagi meronta-ronta nak pakai inai.Huhu.

Hari tu time aku jalan-jalan kat KL Downtown,Bandar Tun Razak, Cheras,aku ternampakla kedai yang menawarkan perkhidmatan inai ni. Nak buat saje2 bole,nak buat utk tunang @ kahwin pun boleh.So,aku try jela.Bak kata org kampung aku,den torai yo la.Hargo dio tak la mahal bona.(isk.dah melekat dah.ok2.tukar balik) Harga dia tak la mahal benar pun.Macam aku buat tu RM8 je.Kalau nak corak pendek sampai pergelangan tangan tu pulak RM5 je..

Tuesday, March 3, 2009

Video Pertama

Ye.Ini kali pertama aku cuba memasukkan video dalam blog aku ni.
Video pertama ni ialah video Red Indian.Haha.Tak habis-habis red indian.Sorry ye geng.Lately ni memang tu jela point aku.Huhu.

Apa-apa pun,harap korang semua saksikan ye!
Kalau nak tengok lagi best,bukak speaker kuat-kuat sikit.
Hehe.




video


video