Tuesday, December 25, 2012

I've graduated!



Assalammualaikum.


Hi blog. Lama tak jumpa. Nyaris nyaris lupa password sudahhh haha. Dua kali signed in baru betul sebab tau password yang saya selalu guna dua tu je haha. Ok sekarang saya takde buat apa-apa, masa sangat banyak terluang disebabkan dah berhenti kerja. Huahua. First time kerja so rasa macam berat hati je plus kerja tu saya tak minatttt grr, and environment tak best, so saya resigned. Haha senang tak hidup?? -.- So sekarang saya just melepek kat rumah sambil tunggu result sambung study and at the same time, cari kerja jugak. Actually saya ada apply satu kerja ni dalam last month. Online application, submit resume, certificate etc etc. Pastu beberapa minggu tu, saya dapat email, dapat interview dengan company tersebut. OMG happy bukan main tahu. So I already went to the interview and..I passed the first interview and will be attending the last stage of interview on this coming January. Fuhh. Quite berdebar. Sebab job ni memang saya suka sangat sangat! Hihi. Dari kecik berangan nak kerja ni. So,kalau blog ni masih ada readers lagi, atau sesiapa yang membaca, wish me luck ok? :) Thank youuu.

Pada tarikh keramat (wah gitu) 3hb Disember 2012, adalah tarikh dimana penat lelah saya, mama papa dan semua kengkawan rasa hilang dan rasa bersyukur sangat dapat habiskan study saya selama 3 tahun di Uitm Segamat.   Dah lambat sangat nak say this, tapi nak cakap jugak Congratulations to me myself and friends!! Alhamdulillah. Thank you Allah! 

So this is us during the rehearsal or so-called Pre Graduation!








Tiba tiba ada the thinker. HAHAHAHA.


Semua nak jadi thinker sebab katanya bila pakai jubah konvo je, automatik rasa diri macam Einstein dkefhusehfvusdhv.















Enough with the pre graduation! Here comes the day.. my big day!! 

Masa ni banyak sangat benda berlaku, a day before grad, saya gi Sogo dengan Cik Nurul beli baju dan kasut grad (yes I love last minute shopping! Haha) Kat Sogo parking depan Surau so ramai orang macam tak risau sangat la sebab saya ada beg kat seat belakang. Beg baju sebab saya dari rumah kan malam tu nak tidur rumah Mama. Dalam bag tu ada, my journal, camera, charger, lens casing,payung lipat, botol air, beg mekap and tak ingat ape bende lagi. Lepas dari Sogo tu macam terus nak balik rumah sebab 2hb 12 birthday adik saya. Tapi tibatiba teringat berkenan kat satu beg ni kat Klcc. So masa tu fikir kalau beli masa tu, esok boleh pakai beg baru sekali. And yeah kitaorang singgah Klcc kejap lepas tu. Then parking kat basement. Beli beg and pizza lepas tu balik kereta tengok cermin belakang kereta kene pecah. Sangat sedih ok. Saya menangis nangis kat parking tu macam ...... Beg saya kat seat belakang tu kene curi. So habislah semua camera saya.. Sedih gila! Esok nak grad weh nak pakai camera apaaaaa! Memangla my fault tinggalkan beg dalam kereta tapi tak expect kat parking lot Klcc boleh jadi macam tu!! And frust jugak dengan guard Klcc tak take serious. Saya dah tak mampu nak cakap apa-apa and terus je balik. Tapi syukurla barang-barang yang saya beli kat Sogo (yang saya letak kat belakang jugak) dia tak curi!! Baju grad, kasut grad semua dia tak amik. Semua dalam plastik. Mungkin dia nak cepat kan. Pastu beg mekap saya terkeluar and terjatuh kat tempat kaki. Alhamdulillah. Sedih tapi terpaksa redha. Camera tu dah berkhidmat dengan saya lebih kurang 5 tahun. Sama usia dengan blog ni. Selama 5 tahun berblog, memang pakai camera tu je so memang sedih la cerita dia. Ok lupakan lupakan kisah sedih ini!! 

My parents. Keluar dewan tercari -cari mana mak ayah saya, jumpa Cik Deya, pastu Cik Nurul (Cik Nurul gave me that rose ferrero rocher purple bouquet! Hihi thank you love!) lepas tu baru nampak mak ayah saya dari jauh dengan Mama sambil memeluk teddy bear pink tu, Papa pegang bouquet lagi satu tu ala comelnya. Dalam hati rasa auwchhhhh terharunya!! I love my parents! Thank you so much! :')

**jangan tengok double chin saya**
Saya masih kategori kurus tettttttttt

Ok bye! 



15 comments:

wawan said...

Lamanya tak update blog. Good luck Ajwiiinnnn ^^

Ajwin Ajeera said...

kannnnn haha. thank u kak! love!

Azyyati Elias said...

Baru dengar khabar berita. Hehehe. Btw, congrats awin! :)

Ajwin Ajeera said...

hehehe thank you!!! :))

Muhammad Rafiq bin Hasrudin said...

eh besalam pulak die...pe pun tahniah ya awin!
n gudluck for the intebiu!

aisyah sakaria said...

memang excited bila dapat konvo ni! tahniah awin!

LynnAiza said...

tahniah awin! :D

ps,tak sabar pulak nak tunggu januari.update okaayy psl job tu.hehe.apepun,GOOD LUCK utk last stage interview nnt. :)

Ajwin Ajeera said...

rafiq,

haha masa tu saya pun terkejut oh kene salam ke haha. sbb sy awal amik so tak sempat nk tgk yg sebelum tu mcmana. thank u!

Ajwin Ajeera said...

aisyah,

excited sangattttttt!!mcm kawen kan perasaan dia haha

Ajwin Ajeera said...

kaklynn,


thank u kak!!!! insyaAllah. ngeee berdebarje niiiiii

pink said...

Akakkkkkkkk lamanya tak update blog!
Bila nak update resepi2 lagi hehehe :P
btw congrats dah grad! ;D

d i D a_LittLeBaby said...

yeahhh!!!!! congratss adikkkk......lame tak hapdate n lame tak mesett! ;( nom please...tukar num tak gtw pon...

Ajwin Ajeera said...

pink,

wahhhhh
nnti akak update resepi ye!!
thank u darlingggg

Ajwin Ajeera said...

dida,

akaaaaakkk mana ada kte tukar noooooo grrrr

d i D a_LittLeBaby said...

huhuhuhu...adik!!! akak meset tak reply pun...adik pakai number yang mane satu ni...grrrrr...anyway miss u...