Saturday, November 17, 2018

Benbat Yummigo Booster Review

Assalammualaikum and hi everyone!

Kalau korang perasan, sejak beberapa bulan yang lalu kerap sangat kita dengar berita mengenai penyakit kaki, tangan dan mulut atau hand, foot and mouth disease (HFMD) ni kan? Memang sana sini dengar baby atau kanak kanak yang terkena HFMD ni. Kat berita pun keluar statistic yang sekarang punya gelombang HFMD agak teruk. 

Jadi bila kita dah aware dengan berita tu, memang kami jarang terus makan di luar sebab nak elakkan letak Anaqi dalam baby high chair, dan juga jarang dah bawa Anaqi ke playground whether indoor and outdoor. Saya juga perasan ramai ibu-ibu dah mula beli antiseptic spray dan juga alas kerusi untuk high chair awam. That is a very good move! Kami juga ada sediakan antiseptic spray bila pergi mana mana sebab nak spray high chair. 



But luckily, I just found out about Benbat Yummigo Booster seat dari Bloom & Grow Asia. Saya rasa ianya sangat bagus dan praktikal! Saya boleh buat ia sebagai booster seat ketika di luar dan juga diaper bag! All in one. Tak perlu risau lagi mengenai baby high chair awam yang perlu kita kongsikan dengan ramai kanak kanak. Kadang kadang, sesetengah restoran atau cafe juga tidak menyediakan kerusi kanak kanak ni, jadi baby kena duduk atas riba atau hanya di stroller. Jadi, dengan adanya Benbat Yummigo Booster seat ni, kita boleh hanya pakaikan ia dia atas kerusi biasa sahaja! Mudah kan?

Dengan rekabentuk dan design yang comel dan trendy ni, pastinya nak menggalasnya di bahu pun tak menjadi masalah. Sangat cantik. Ayah Anaqi pun suka galas Benbat Yummigo Booster seat ni. Berat pun agak lightweight depends dengan apa yang kita isi di dalamnya. Saiz dalam pun agak luas, memang tak perlu bawa diaper bag lain. Hanya Benbat Yummigo Booster seat je, kita boleh letak bermacam macam keperluan anak dalam masa yang sama sebagai booster seat.



Saiz dalam Benbat Yummigo Booster ni memang luas, kalau korang boleh tengok kat dalam dia ni, masih boleh isi lagi bekas makanan, dan up to 5 keping diapers. Baby wipes pun saiz yang besar. Botol air OXO Tot pun boleh simpan dalam Benbat Yummigo Booster ni. Sangat sesuai untuk dijadikan diaper bag, packing semua dalam ni dah boleh bawa pergi picnic!


Mudah je cara untuk pasang Benbat Yummigo Booster ni. Hanya pasangkan tali keselamatan pada bahagian bawah dan penyandar kerusi. Pastikan booster seat dikunci kemas dan kukuh. Kemudian boleh letak baby kita dan pasangkan tali keselamatan pada baby pula.


Anaqi pun gembira duduk atas Benbat Yummigo Booster ni sebab sama sama duduk atas kerusi sebelah Mama dan Ayah. No more public baby high chair lagi! I really recommend to parents this Benbat Yummigo Booster seat memang praktikal and berguna. Sesiapa yang berminat boleh dapatkan Benbat Yummigo Booster dari cawangan kedai barangan bayi Happi Kiddo, Bebehaus Malaysia, Sharing Babyland, The Babyloft, Baby Tree House and many more retailer near you!

Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Friday, November 16, 2018

SEKA Whitening+ Serum

Assalammualaikum and hi everyone!

I always love skincare from Japan. I have been there twice and suka sangat tengok kulit orang Japanese ni cantik, mulus je. Macam kulit baby! Plus, mereka sangat menjaga rutin harian dan menggunakan produk yang menggunakan bahan bahan semulajadi. Thanks to their premium skincare products yang dihasilkan melalui kaedah penapaian Jepun yang diturunkan dari zaman ke zaman! Dengan menggunakan kaedah inilah, SEKA Skin Care, sebuah jenama produk kecantikan yang dihasilkan di Jepun, diperkenalkan untuk memberikan kulit yang bersih, lembut dan kekal muda dengan produk terbaru mereka, SEKA Whitening+ skincare line!


Sebelum ini, saya juga menggunakan produk penjagaan wajah dari Japan. JAdi apabila diperkenalkan dengan produk SEKA, saya memang sangat teruja dan saya juga dapat mencuba SEKA Whitening+ Serum yang memang saya pakai seharian. SEKA ialah produk penjagaan wajah yang terbaru dari Japan dan segala produknya juga dikilang atau manufactured from Japan. Menggunakan konsep penapaian untuk mengekalkan keremajaan kulit kita.

Produk SEKA juga telah dicipta untuk memperkasakan lagi kuasa penapaian dalam bidang kecantikan dan juga kesihatan. Ia telah dicipta menggunakan kombinasi mata air Gunung Fuji dan cecair Lactobacillus yang telah ditapai atau fermented dan menghasilkan satu kuasa asal dari minuman dan juga mikroorganisma untuk kulit kita. Cecair Lactobacillus yang telah ditapai ini ialah enzim yang telah dihasilkan dari 70 jenis tanaman organik yang terpilih termasuklah beras hitam yang kaya dengan nutrient.

SEKA Whitening+ Serum dapat memperbaiki :


  • Spots (skin blemish)
  • Kedutan (wrinkles)
  • Kelembutan
  • Kulit kusam dan tidak bermaya
  • Kulit kering
Saya dah menggunakan produk SEKA selama dua minggu, saya guna dua kali sehari iaitu siang dan malam. Saya secara peribadi rasa SEKA Whitening+ Serum ini mempunyai kesan yang agak baik, kulit terasa lebih lembut dan anjal. Setiap hari bila nak mula cuci muka, kulit rasa seperti dah menggunakan SEKA Whitening+ Serum, walaupun sebenarnya baru nak cuci muka. Saya campurkan sahaja dengan pencuci muka, toner dan krim dari pelbagai jenis. Korang boleh guna serum ni selepas cuci muka dengan pembersih muka dan toner ya. Kalau korang nak cuba produk penjagaan wajah dari Jepun, SEKA Skin Care ini boleh search mereka di Instagram ya?


Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

KITA Beauties Pu'th

Assalammualaikum and hi everyone!

Terdapat pelbagai jenis makanan tambahan sekarang yang terdapat di pasaran kan? Bagi yang mencari makanan tambahan atau supplement untuk mencerahkan kulit, lagi bermacam macam jenis supplement dijual diluar sana. Kat Instagram pun boleh dapat. Tapi harus ingat, harus waspada ya kakak kakak. Janganlah membeli supplement tanpa periksa dulu bahan bahan dan sijil yang mereka ada. Risau badan kita nak pakai lama kan. Saya nasihatkan jika mahu mencuba supplement, periksa dulu latarbelakangnya ya.


Saya telah diperkenalkan dengan campuran minuman botani ini, KITA Beauties Pu'th. Saya amat teruja dengan produk ini sebab KITA Beauties ini ialah salah satu produk yang mendapat pingat Asia Pacific Super Health Brand Excellence! Jadi, kita pun tidak risau untuk mengamalkannya. Campuran ini juga menggunakan bahan bahan semulajadi yang mempunyai pelbagai khasiatnya. Antara bahan bahan yang digunakan dalam KITA Beauties Pu'th ini ialah Oren, Camu Camu, Alpha Lipoic Asid dan Biji Anggur. 

KITA Beauties juga mempunyai pelbagai jenis campuran minuman botani yang lain mengikut keperluan anda. KITA Beauties Pu'th adalah minuman tambahan khas untuk mencerahkan kulit, sekaligus menjadi superfood untuk kita dalam diet harian kita. Minuman ini mengandungi tinggi Vitamin C dan antioksidan utama dalam menghalang penuaan dan keradangan kulit. 


Cubalah sekarang! Boleh didapati di Guardian yang berdekatan dengan harga cuma RM29.90.

Thanks for reading.

Much love,
Ajwin Ajeera