Thursday, September 5, 2019

Transforming Home Decor with Dazzling Nippon Paint Gold Paint

Assalammualaikum and hi everyone!


After moving to our new home, I can say that I'm a little bit addicted in decorating our house. I mean, no more spending on clothes, shoes, bags and even make up. Yes, I am just literally spending all my money on furnitures, decorative items and home stuffs only! Gosh.. I even buy some online. No more Zara and Forever21. Now, just say hello to Ikea, Kaison and Spotlight. xD

I didn't set any specific theme for our home at first.. but when I was scrolling down Pinterest to check for home decor ideas, I really felt in love with Country style kind of decor, you know like kampung Mat Saleh punya style, mix with a little Bohemian Chic on the side. When I say country style decor, the colour palette is basically white, gold, greyish, and nude brown. Designs must be like  old English/American kind of style. For Bohemian Chic, I would prefer to have a little bit of rattan items in the house ( they're so pretty!) , and lots of indoor green plants. So yup that's all my interest right now.


Because most of furnitures are in off white, I think it would be a great idea to have some of my decorative items in a dazzling gold colour. Thank goodness, I met Nippon Paint Gold Paint for my mini Create-It-Yourself (CIY) project at home! The Gold Paint is just luxurious, grand and classy. There are some words commonly associated with the colour gold. In any space at home from exterior to interior, be it the deck/porch, kitchen, living room or even bathroom, the colour gold definitely brings out an edgy yet classy vibe to its surrounding. Today, gold remains a favourite colour amongst household as it offers a quaint yet glamourous touch when complemented with the right shades and accents.


Although gold is deemed a warm colour, it still looks great when paired with shades from the same spectrum such as pastel yellow and rust orange. When it comes to giving certain areas at home a refreshed look and feel, all it takes is some inspiration to kick start my CIY project!

For my mini CIY project, I just transform a blood red frame in my living area to a very charming gold colour. So in love with it!


This is the photo frame that I got earlier from Ikea, it was on sale so I just have to grab it even though the colour red is so not matching my house rules haha. Nippon Paint Gold Paint just come in time for rescue! 

With the Nippon Paint Gold Paint, you can easily give small items at home a makeover, and watch how its transforms the space and ambience. Easily applicable to all types of surfaces at home, whether its wood, concrete, plaster and metal, the gold paint is also suitable for both indoor and outdoor use (its made to withstand our Malaysian wheather!) Not only does it cover a wide range of surfaces, but it also provides your newly-made over items with a luxurious looking finish. That's why I like it so much!


Tadaaa.. the transformation of my red photo frame. Doesn't it looks classy? Love the vibe that Nippon Paint Gold Paint brings to this area!



So guys, you too can transform anything in the house! You'll never know of the endless ideas you can have to 'refresh' some old items with just a splash of gold paint.

Thinking of how you kick start your very own CIY project? Well, stop wondering! Why not pick up some old (or random) items lying around at home? You'd be surprised to find out how you can turn the smallest objects from old....to gold! From outdated decorative items, to old cookie containers, the list truly goes on and on. Need a quick fix? Paint the lids of your old jars gold and they instantly turn into a decorative item for the dining room! Unleash your creativity with Nippon Paint Gold Paint!

To get a hold of Nippon Paint Gold Paint (priced at RM35 / 250gm per tub), simply make your way to your nearest paint dealers and you can start your CIY project journey! Happy painting everyone!

And I have even better news for all of you! There's a chance to win the Nippon Paint Gold Paint for 20 of my lucky readers!

All you need to do is to simply answer the question below in 25 words or less :

If you can paint any of your possessions gold, what will you paint and why? 

Do also hashtag #NipponPaint #PaintAllSurfaces in your entries to stand a chance to win!

I'll be selecting the top 20 most creative responses so make sure you get your creative juices flowing!

The contest will end on 10th September 2019. Terms and conditions apply.

#NipponPaint #NipponPaintMY #PaintAllSurfaces #PaintWall #PaintWood #PaintMetal

To learn more about the Nippon Paint Gold Paint, check out HERE

Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Thursday, August 29, 2019

Pembersih Kewanitaan Premium Sumber Ayu

Assalammualaikum and hi everyone!


Post ini khas buat para wanita ya! Pernah dengar jenama hebat, Sumber Ayu? Mestilah pernah kan. Jenama hebat dari Indonesia yang sudah sekian lama dan diyakini di Malaysia. Kiranya bila bercakap mengenai pembersih kewanitaan, memang jenama Sumber Ayu yang akan diperkatakan. 

Bagi wanita yang sudah berkahwin, penting ya untuk kita menjaga kebersihan bahagian intim wanita sebab itu ada salah satu faktor pemangkin keyakinan diri tau. Nampak remeh kan sebab memang ada sesetengah wanita yang malu atau segan bila bercakap mengenai perkara ni, tak ambil kisah dan kalau boleh taknak cakap pun dengan orang luar jika ada masalah apa apa. Kunci keyakinan seorang wanita itu bermula daripada diri mereka sendiri,ia bermula dan diserlahkan dari dalaman.;)

Jadi buat yang malu malu tu, atau simply nak tahu lebih lanjut, Sumber Ayu telah memperkenalkan rangkaian premium Pembersih Wanita tau. Produk pembersih kewanitaan halal dengan kombinasi pelbagai manfaat bahan semulajadi untuk kebaikan bahagian intim wanita yang selamat, dibuktikan secara klinikal dan dermatologi, mempunyai keseimbangan pH yang sesuai untuk bahagian intim wanita yang sensitif.



Ada tiga (3) jenis kesemuanya. Semua tiga jenis ini mengandungi berlainan variasi yang boleh anda pilih mengikut pilihan yang bersesuaian dengan anda! Jangan risau, rangkaian premium Pembersih Wanita Sumber Ayu ini merupakan produk yang ideal untuk semua peringkat umur kaum wanita.

1) Pembersih Wanita SUMBER AYU Kayu Rapet & Manjakani



Alami manfaat rumusan Kayu Rapet Manjakani dan Daun Sirih yang boleh merapatkan dan meningkatkan kelembutan kulit.

Manjakani - Menenangkan dan melindungi bahagian intim wanita daripada bakteria berbahaya yang menyebabkan keputihan, bau dan kegatalan.
Kayu Rapet - Dapat menguatkan dan mengetatkan.
Daun Sirih - Dapat menghilangkan bau,mengurangkan kegatalan, dan mengatasi keputihan.

2) Pembersih Wanita SUMBER AYU dengan Whitening Extracts



Peluh dan geseran berlebihan daripada pakaian yang ketat boleh menggelapkan kulit di sekitar bahagian intim. Kembalikan keyakinan dengan manfaat pencerahan Ekstrak Susu dan Sengkuang. Kesan boleh dilihat selepas penggunaan berterusan selama 7 hari!

Ekstrak Susu - Membantu mencerahkan kulit disekitar area kewanitaan
Sengkuang - Kaya dengan manfaat pencerahan semulajadi
Manjakani - Menenangkan dan melindungi bahagian intim wanita daripada bakteria berbahaya yang menyebabkan keputihan, bau dan kegatalan.
Kayu Rapet - Dapat menguatkan dan mengetatkan kulit.
Daun Sirih - Dapat menghilangkan bau, mengurangkan kegatalan dan mengatasi keputihan.

3) Pembersih Wanita SUMBER AYU Pearly White dengan 3x Whitening Extracts



Menggabungkan 3 manfaat pencerahan Licorice, Susu dan Sengkuang yang memberikan pencerahan optimum yang memelihara, melembutkan dan mencerahkan tona kulit terutamanya di bahagian pangkal peha. Kesannya juga sama, boleh dilihat selepas penggunaan berterusan selama 7 hari ya.

Licorice, Susu, Sengkuang - Kombinasi 3 bahan pencerahan semulajadi yang membantu kulit disekitar area kewanitaan menjadi lebih cerah dengan optimum.
Manjakani - Menenangkan dan melindungi bahagian intim wanita daripada bakteria berbahaya yang menyebabkan keputihan, bau dan kegatalan.
Kayu Rapet - Dapat menguatkan dan mengetatkan kulit.
Daun Sirih - Dapat menghilangkan bau, mengurangkan kegatalan dan mengatasi keputihan.

Cara penggunaan pun mudah jer. Anda hanya buihkan Pembersih Wanita Sumber Ayu pada telapak tangan dengan sedikit air. Basuh bahagian intim dan bilas sehingga bersih. Kalau anda risau tidak sesuai pada kulit, takut ada alahan dan sebagainya, jangan risau tau sebab pembersih wanita ini diformulasikan dengan bahan bahan yang khusus untuk bahagian intim anda dan dah diuji oleh pakar dermatologi, tidak mengandungi bahan perengsa seperti SLS, Paraben dan pewarna. Jadi memang sesuai dipakai untuk setiap hari! Ianya dirumus dengan kadar tahap pH 3.5 yang berada dalam linkungan pH normal feminin iaitu diantara 3.5 hingga 4.5, bagi memastikan kawasan feminin berada dalam keadaan yang selesa. Ia mengandungi bahan antiseptik semulajadi bagi mengelakkan bakteria, bau yang kurang menyenangkan dan kegatalan. 

Rangkaian Premium Pembersih Wanita Sumber Ayu dengan penambahbaikan formula serta tekstur yang lebih lembut dan pekat ini boleh didapati dengan harga mampu milik dari RM 9.20 - RM 14.60.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai rangkaian produk Sumber Ayu, artikel serta tips pakar tentang penjagaan bahagian intim wanita, sila layari laman sesawang Sumber Ayu di SINI dan laman Facebook rasmi Sumber Ayu di SINI.

Sumber Ayu rangkaian produk penjagaan diri yang berkualiti tinggi dengan bangganya dibawakan kepada anda oleh Wipro Unza. Rangkaian produk Sumber Ayu ini boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga farmasi.

Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Friday, July 19, 2019

Barang Dapur Segar, Segi Fresh Subang Permai

Assalammualaikum and hi everyone!

Mak mak macam nilah ya. Pagi pagi Sabtu, anak tak bangun lagi kita berblogging. Pagi pagi Ahad pergi pasar! Sejak berhenti kerja, dan kalau ditanya perkara apa yang saya gemar buat sekarang, jawapannya ialah, membeli barang dapur. Yes. Barang dapur aka groceries ni paling buat rasa jiwa tenang gitu. Over kau kan. Tapi memang ya. Sebab kita hari hari duk rumah tak keluar, hari hari masak, so bila dapat keluar beli barang dapur, rasa happy sebab pilih bahan nak masak dan finally macam dapat keluar dari sarang gitu. 

Bila nak shopping barang dapur, kitorang memang suka pergi kat tempat yang kalau boleh, SEMUA ADA. So, nak beli apa, nak masak apa, bahan semuanya ada kat situ. Tak payah nak kena pergi kedai lain untuk beli bahan lain. Macam one stop centre la. Pastu, bahan mestilah segar dan murahhh. Haha siapa taknak beli murah kan. Jadi setiap minggu kalau takde tujuan lain, memang kitorang ke Segi Fresh Market di Subang Permai. Branch yang ni dekat sikit dengan rumah kitorang kat Shah Alam ni. Kalau balik rumah parents kat BTHO, baru kita ke Segi Fresh Balakong. Saya ada juga cerita membeli belah kat Segi Fresh Balakong, nak baca sila klik SINI ya.

Bila kat Shah Alam ni, kitorang ke Segi Fresh Subang Permai ni je dekat sikit. Sama je pelbagai jenis barang basah jugak ada kat sini. Saya jenis susah sikit nak keluar selalu, so memang biasa beli stok untuk seminggu. Memang siap bawak bekas tong ikan kalau pergi kat Segi ni. Paling puas hati beli sebab memang murah murah dan banyak sangat pilihan. 


Kepingan ikan yang dah siap dipotong pun masih merah berdarah lagi. Nak pilih pun senang ambik yang besar je ops.


Banyak giler pilihan kan? Kalau setakat pilih stok untuk seminggu tu, memang kat sini ler kitorang pergi. Memang nampak apa je terus ada idea nak masak, tengok ikan merah terasa nak masak sup, tengok ikan cencaru besar terasa nak masak ikan cencaru sumbat sambal. Gitulerr.. Kalau korang jenis meniaga makanan, ada business, memang sis recommend datang ke Segi Fresh Market Subang Permai. Harga murah berbaloi korang beli.


Kalau tak percaya murah, tengok ni! Haha. Ikan Siakap seekor RM7.90 jer! Seekor tau. Hah pilihlah yang paling besar haha. Siapa yang meniaga makan tu enjoylah shopping ya.


Abaikan double chin sizz. -_-. Yang penting nak tunjuk dapat beli sotong putih segar ni hari tu. Balik terus masak Butter Chili Squid Pasta, sedap gilerrr memang fresh and gigit pun lembut macam melt in mouth jer tak liat langsung. Now I know the tricks to buy squid! Pilih yang putih dan segar! Serious balik dari beli tu korang terus masak. Kalau nak masak yang sis masak tu boleh check out resepi kat IG sis ok?!


Disamping tu, sis nak share juga tips cara pilih ikan segar kat pasar ni. Biasa orang buat check insang ikan kan, kalau merah darah tu memang segar lah tu. Tapi sebenarnya dari mata ikan pun kita boleh tahu juga. Contoh ikan atas ni, mata masih putih jernih,maknanya segarlah ikan itu. Double check, tengok insang pulak. Kalau mata ikan tu dah merah mengecut maksudnya tak segar sangat lagi lah ikan tu. Ok paham adik adik.


Pilihan sotong ada sotong putih sotong kembang. Pilihan udang ada udang harimau udang mantis. Isi kerang pun ada fresh bukan frozen ya. Isi pun besar besar. Nak raya haji ni, boleh beli nanti buat rendang kerang. Terbaik!


Pilihan sayuran hijau pun banyak dan segar segar! Mata kita pun sedap nak beli sebab takde yang rosak rosak. Kalau tengok sayur dah kuning kuning mesti hilang mood kan nak membeli. Lagi satu kalau korang perasan, masa ni saya dengan suami pergi pagi, so orang macam tak ramai lagi. Memang tenang je nak memilih dan pergi timbang. Bila dah nak dekat waktu tengahari, hambik mak datuk ramai dah orang datang, membeli dalam pukal. Saya syak orang orang meniaga makanan la tu ya datang Segi Fresh. So korang, kalau nak beli barang dapur tenang macam saya, datang awal pagi hehe.


Kitorang beli buah anggur dan laici ni. Susah tau nak cari buah laici segar! Selalunya duk beli laici dalam tin je kan. Ni makan laici segar sedap weh. Jarang nak jumpa. Kitorang beli stok buah untuk smoothies juga. Kalau nak tau resepi smoothies, boleh tengok kat IG jer. Sis selalu share resepi smoothies situ. Road to kurus kononnya..

Okay korang, sampai disini jer sis bawa jalan ke Segi Fresh Market Subang Permai. Kalau nak rasain sendiri kesegaran barang barang dapur mentah, korang boleh datang sini. Recommended for businesses and also, to housewives yang selalu kena masak macam saya. Lols. Dengan ini, sis akhiri blog sis dengan gambar udang segar ni! Sedapnya kalau buat masak lemak cili padi pedas pedas, pastuh hirup kat kepala dia tuh!!!


Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera