Wednesday, September 19, 2018

EPiC Fit Meals

Assalammualaikum and hi everyone!

Pernah tak rasa nak makan macam-macam tapi at the same time nak makan secara sihat? Secara sihat tu maksudnya tidak bergoreng, tidak berminyak, kurang kalori, tiada perisa tambahan dan sebagainyalah. Sebagai manusia normal, memang kalau boleh kita nak makan apa sahaja kan? Nak makan burger, pizza tanpa perlu fikir kilokalori. Tapiiii at the same time, dengan usia yang semakin lanjut ni ehem, rasa bersalah pada badan nak makan fast food or makanan-makanan lain yang bergoreng deep fried semua tu kan? Ada rasa bersalah tak?! 

Kalau korang nak tahu, sebenarnya ada jawapan bagi masalah korang ni. I am so glad I found this restaurant. Restoran ni memang ada jawapan bagi soalan 


  • Nak makan burger or normal food tapi nak sihat?
  • Nak makan sihat tapi nak murah?

Haaaa.. EPiC Fit Meals ada jawapannya! 

Seriously when I just step into the restaurant, I was amaze with the environment, staffs so friendly and neat, that's important. That was my first impression lah. I also got privilege untuk berbual dengan big boss EPiC, and I am very impressed with their passion. They are actually create EPiC because they want to serve a REAL meal. By real, I mean real food, no perisa, no msg, no ready bought sauces and no fried! Semua food is baked. Paling respect is they made their own sauces! EPiC Fit Meals bukan hanya ada satu sos sahaja ya. Mereka ada 10 jenis sos and mereka buat everyday jadi pelanggan akan dapat menikmati dengan fresh gitu. Thumbs up!


HALAL Certificates and it is NOT easy to get this certificate ya. Dah check ke Kedai Mamak ada HALAL certificate ke tidak tewww?


EPiC Fit Meals juga ada menyediakan khidmat delivery for those yang stay area Mont Kiara, Sunway dan Damansara. It is a FREE delivery service so basically korang boleh enjoy healthy but deliciousss food everyday k. Order je hari hari pun takpe. Kadang-kadang sibuk balik kerja tak sempat nak masak plus masak sendiri pun mahal juga. Baik beli je kan ahaha since harga untuk EPiC Fit Meals pun very affordable. Selalu kalau kita jumpa healthy food restaurant mesti harga pun boleh tahan je kan mahalnya. Memang food tu baik untuk kesihatan tapi tidak baik juga untuk poket kita kan. Dengan EPiC Fit Meals, confirm baik untuk kesihatan dan juga poket korang. ;D

Okay, so jom tengok apa saya order hari tu. Most of it is their best selling. So memang sedapppp! Update blog pun rasa nak order sekarangggg...


Ozzie Wings

This is *NEW MENU*. Wings ni dibakar ya bukan digoreng. Memang sedap ya tuhankuuuu. Yang ni siap berebut dengan husband kthxbye.


Fire Chicken Schnitzel with Bonza Peppa

Spicy + Delicious + Tender + Crunchy Chicken Schnitzel and Aromatic + Savoury Fresh Black Pepper
423kcal + 42kcal
So crispy and pedas. I loveee spicy food. Makan pula dengan sos black pepper!



OZ's Strip Steak with Homestyle Tartare

Flavourful + Tender OZ Strip Steak. Pan seared and basted with butter and herbs, then cut into thick-cut strips and Creamy + Savoury Tartare Sauce.
453kcal + 48kcal
This one pun sedap, tender and dapat rasa kesegaran meat tu whereas EPiC bawa all the way from Australia ya. Suka sangat the fact that dorang dah cut kan all the meat and chicken to small pieces. So kita tak perlu potong lagi. Kalau nak makan on the go dalam kereta or sambil buat kerja tengok PC pun ok sangat!


Mashed Sweet Potatoes

Unique + Rustic Mashed Sweet Potatoes
133kcal
I really love ubi jepun kukus. When I was in Japan memang beli ubi kukus ni like everyday kot sebab sedap lemak lemak manis dan juga mengenyangkan. This one tastes almost the same cuma dah dihancurkan saja. Love it!


Meloncado Medley

Freshest avocados, watermelon, green and red lettuce, orange, almond flakes and cashew nuts, pairing with EPiC made-from-scratch and very appetising 'Agua' lime vinaigrette sauce.
Price : RM 14.85
PROMO PRICE : RM 9.85

Really love all the combination in this salad. Ada rasa lemak from avocado, rasa fresh from watermelon and salad, rasa masam from orange, rasa crunchy from the nuts! Sooo heavenly!!


EPiC's Cauli-Rice

Fluffy + Unique Cauliflower Rice
104 kcal

Healthy rare meal alert! Cauli-rice is very nice if you want to substitute with the normal rice. So kenyang macam makan nasi padahal you just makan kobis bunga je kot. Super nice if you have this with telur mata kerbau goyang tu or poached egg. Fuhhhhh.


EPiC's Fresh Lemonade

33kcal
RM 4.80

You guys kalau dah try EPiC Fit Meals, mestilah kena cuba fresh lemonade mereka sekali. So refreshing and I think most of their customers pun memang akan order air ni sebab atas meja semua nampak air ni je. Most favourite!

So basically ini semua yang saya cuba dan memang berpuas hati dengan semua food! Yay! I am looking forward to come again to EPiC Fit Meals, nak try their burgers and pizzas pula. Korang boleh check out EPiC Fit Meals website by clicking HERE and tengok sendiri menu dorang ada banyak lagi ya. Price wise is very affordable. Price for Chicken meal with one side is RM 15.85 and korang boleh pilih nak satu or dua sides. 

Special for my blog readers!


You guys can use my code 'epic45' to get a FREE 'Flying' Pizza with minimum spend of RM45 excluding government tax. It is valid for delivery, take-away, and dine-in. Valid till 31st October 2018.


Thank you for reading!

Much love,
Ajwin

Saturday, September 15, 2018

Get On The Go with Anlene!

Assalammualaikum and hi everyone!

How was your day so far? Hope everyone is in good health dan bahagia selalu bersama orang-orang yang tersayang. I am now just having my me time (finally!! ahaha) so baru boleh blog dengan tenang while watching my son sleeping beside me. As a Stay At Home Mom, hari hari memang sibuk sebenarnya dengan hal rumah dan anak, tapi happy juga dapat isi masa dengan blog semula yeay! Sesibuk sibuk saya ni, kadang-kadang terfikir juga macam manalah ibu-ibu lain yang bekerjaya boleh lakukan semua ni. Sebenarnya tidak kiralah anda surirumah atau bekerjaya,semua ibu adalah sama. Tetap berusaha untuk nak beri yang terbaik buat anak-anak, kan? 

Sebagai contoh, I always adore Stacy Anam. Siapa tidak kenal kan, Ratu Tari Malaysia dan juga Juara Akademi Fantasia musim ke 6! Stacy menjuarai Akademi Fantasia pada usia 18 tahun tau pada tahun 2008 dan sehingga kini tahun 2018 nama Stacy semakin gah dalam industri seni tanah air kita ni. Faktor lain yang membuatkan lagi wow and why I adore her is she is also a MOTHER. Stacy is a mother of TWO tapi masih lincah dan aktif dalam tarian dan aktiviti harian. Tanggungjawab sebagai isteri lagi. Have you ever wonder how she do it? To stay active and stay agile all day long? 

So satu hari ni, saya dapat email from Anlene and then, I was like, ahaaaa now I know Stacy's secret! Rupanya Stacy hanya mengamalkan susu UHT Anlene BARU dengan lebih 50% lebih nutrien! Kita semua tahu kan, untuk penjagaan tulang, sendi dan otot kita perlu SETIAP HARI minum susu sekurang-kurangnya segelas setiap pagi atau setiap malam sebelum tidur. Kita yang bukan ratu tari negara ni pun setiap malam selepas selesai rutin harian segala pun rasa sakit sakit badan, kaki semua kan? OMG for me umur belum 30 tahun lagi dah rasa sakit sakit badan macam mana bila umur dah lanjut nantiii. Sebenarnya saya rasa glad juga sebab memang kami adik beradik diajar untuk minum susu dari kecil sampai besar. Dalam peti ais memang akan ada stok susu. 

Susu yang saya selalu minum hanyalah susu biasa tapiiii apa yang membuatkan saya amaze dengan susu UHT baru dari Anlene ni ialah bukan sahaja susu mengandungi 50% lebih nutrien, tetapi juga mengandungi kolagen, protein, dan kalsium yang tinggi! Susu UHT Anlene mengandungi sekurang-kurangnya 50% lebih mineral iaitu kalsium, magnesium, zink, vitamin B6 dan vitamin D daripada susu biasa yang ditambah dengan hanya vitamin D dalam setiap 100ml. Kajian ini ialah berdasarkan USDA National Nutrient Database for Standard Reference. 

Demi untuk kekal aktif, kekal lincah seperti Stacy Anam dan yang lebih penting untuk mendapatkan tulang, sendi dan otot yang kuat, saya sahut cabaran Get On The Go with Anlene! Now I'm gonna share with all of you my Anlene On-The-Go experiences. Untuk pengetahuan semua, pada 27 hingga 31 Ogos 2018 yang lalu, Anlene telah mengadakan kempen, 'Grab Your RM1 Breakfast Pack' di stesyen LRT! Demi untuk mendapatkan RM1 breakfast pack, I was driving with my baby from Bandar Tun Hussein Onn,Cheras, Kajang to Mid Valley KTM Station at 9am in the morning and stucked in a super heavy traffic jam and arrived at Mid Valley KTM almost 11 am wey. Orang sampai dah nak lunch haha. Thank god my baby was fully behaved masa tu otherwise Mama jadi monster dah dalam kereta. 




Anlene booth at Mid Valley KTM Station.

But it is all worth it I tell you. If you are going to work, naik LRT, rushing dan tak sempat nak breakfast, you guys boleh beli breakfast pack ni dan terus bawa pergi office. Dengan hanya RM1! I really hope Anlene Malaysia boleh buat kempen ni selalu kerana sarapan memang penting tapi kurang diikuti oleh rakyat Malaysia. 



RM1 Breakfast Pack mengandungi Susu UHT Anlene berperisa coklat dan 7 Days Croissant with chocolate cream filling. I had this and terus rasa full! 

Kemudian pada 5 hingga 8 September 2018 yang lalu, Anlene's roving truck telah keluar menemui anda semua di seluruh kawasan Klang Valley! Pada sesiapa yang mengikuti saya di Instagram, saya telah kongsikan pada semua ya jadual Anlene's roving truck dan juga jadual Grab Your RM1 Breakfast Pack. Pada sesiapa yang berjaya terjah Anlene's roving truck tu sis ucapkan tahniah! Bestkan macam macam harga promosi yang Anlene tawarkan! 


Saya juga sempat catch Anlene's Roving Truck di hadapan Lot 10, Bukit Bintang! Mana boleh lepaskan tawaran promosi Anlene! I am a mother. Jadi memang nak sangat dapatkan tulang, sendi, otot yang sihat dan kuat. Masa ni la kita borong susu UHT Anlene yang baru ni!

Kepada anda yang duduk di sekitar kawasan luar Klang Valley, jangan risau. Anda juga berpeluang dapatkan promosi dan tawaran hebat dari Anlene's roving truck ni. Khusus buat anda yang berada di Kelantan, Terengganu, Kuantan dan Kedah, anda boleh kejar dan terjah Anlene's Roving Truck di lokasi berikut!


Jangan lepaskan peluang ini! Jom jaga tulang, sendi dan otot kita!

The best part of all.. Pada 7 September 2018 yang lepas, Anlene mengadakan kempen, 'Jump with Stacy' and literally be captured on an LED billboard in the middle of famous Bukit Bintang famous four junction road! Bestkan? Sesiapa pun boleh join and got rewarded!


I am all excited to jump with Susu UHT Anlene!


Stay Active Stay Agile!


OMG can I scream nowwwwwww. 

So happy to finally met Stacy Anam, seorang penyanyi, ratu tari dan juga seorang ibu penyayang! There is no reason to not to adore this woman! Kita tiru rahsia Stacy sama-sama jom, iaitu minum susu UHT Anlene baru yang mempunyai 50% lebih nutrien ni! Jagalah tulang,sendi dan otot kita. Jika bukan untuk kita, demi masa depan anak-anak kita. 


Sekarang memang saya mengamalkan susu UHT Anlene, even pergi gym pun akan bawa. Bila kita bersenam, otot-otot akan bekerja dengan lebih keras dan lepas tulah confirm kena muscle pain kan? Bagi yang tidak tahu, untuk merawat muscle pain selepas bersenam pun kena banyakkan minum susu. 

             


Jagalah tulang,sendi dan otot anda. Susu Anlene UHT baru 50% lebih nutrien, mengandungi kolagen, protein dan kalsium tinggi. Ianya boleh didapati dalam dua perisa, coklat dan biasa. Jom cuba Susu UHT Anlene yang baru ini, kerana ia

LEBIH DARIPADA SEKADAR SUSU.

#AnleneUHT
#StayActiveStayAgile
#LebihDaripadaSekadarSusu
#KitaLebihLagi
#WeAreMore

Thanks for reading!

Much love,
Ajwin

Thursday, September 13, 2018

Exuviance Evening Restorative Complex Review

Assalammualaikum and hi everyone!

I received this cream few weeks ago dalam my mailbox, and honestly saya pun lupa bila apply for this free tester haha. So I was like, ok jugak let's try la kan. I've been using this cream daily for the past few weeks now. I applied it once per day. Waktu malam je. Lepas cuci muka, pakai toner, facial treatment essence, saya pakai cream ni. Of course selepas tempoh Safi Dermasafe.



I can say that I am so amazed with this cream. Effect lepas konsisten pakai memang terbukti keberkesanannya gitu. Memang buat kulit rasa lembut and glowing. Tapi sebenarnya it is not about that. Cream ni untuk anti penuaan yang sebenarnya. It is a night treatment cream to combat visible signs of aging. 



The texture is like this. Warna light aqua blue. Smells so refreshing. Not sticky to face. For me, I love this cream to be honest. I feel that my skin is more softer la than before. Disebabkan I got this in a free tester sample, I need to google la how much the price and when I found out the price, I was like ok.. Kat Lazada semua jual atas RM200! Haha. But you can get Exuviance Evening Restorative Complex ni from their own website with the price of RM 196.46.

Thank you for reading!

Much love,
Ajwin