Tuesday, October 29, 2019

Natugee x Mrs Malaysia World Healthy is the New Happy!

Assalammualaikum and hi everyone!

Pada 20 Oktober 2019 yang lalu, saya berkesempatan ke Natugee x Mrs Malaysia World Healthy is the New Happy event yang bertempat di Furama Bukit Bintang. Bersempena dengan Pinktober iaitu bulan istimewa untuk memperingati dan memberi kesedaran mengenai kanser payudara. Terima kasih kepada The Asian Parent apps kerana menjemput saya. Dapatlah kejap lari ambil masa me-time saya :)

Para ibubapa wajib install The Asian Parent apps ni tau sebab dalam apps ni memang sarat dengan info info dan pengetahuan tentang anak dan motherhood. Jika nak bertanya soalan pun boleh ajukan kat situ, tips dan contest juga banyak untuk anda dan anak-anak. Hadiahnya semua pun bukan calang calang. Vacuum Dyson pun ada! Nak tahu lebih sila install apps The Asian Parent ya. Terdapat di Google PlayApps dan AppsStore.



Penganjuran 'Healthy is the New Happy! A Better You Today!' diadakan untuk memperkasakan kesihatan wanita. Ia sebagai dorongan untuk meningkatkan kualiti hidup wanita serta memberdaya peranan penting mereka dalam membentuk pemimpin masa depan demi kehidupan yang aman dan harmoni.



Acara ini juga diadakan atas keprihatinan kedua-dua organisasi terhadap masalah kesihatan mental dalam kalangan wanita yang jumlahnya semakin hari semakin bertambah pengidapnya.

Sesi pertama - Dr Linda Mat Hassin



Kita kongsikan serba sedikit latar belakang Dr Linda Mat Hassin. Beliau memiliki Ijazah Sarjana dalam bidang Anti Penuaan, Perubatan Regeneratif, dan Estetik daripada UCSI University, beliau turut diiktiraf sebagai salah seorang pengamal hormon lanjutan daripada International Hormone Society, Belgium di bawah didikan Dr Hertoghe yang dikenali sebagai 'Father of Hormones'.

Beliau yang kini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif di Radiant Clinique aktif memberi ceramah terutamanya berkaitan kualiti kehidupan dan kesihatan yang lebih baik kepada badan korporat dan umum.

Sesi pertama bersama Dr Linda Mat Hassin memberi pendedahan kepada peserta mengenai simptom ketidakseimbangan hormon yang memberi kesan kepada kesihatan dan gaya hidup.

Sesi kedua - Pn. Rena Rifaee



Merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Natugee Sdn. Bhd. yang ditubuhkan beliau pada 2016, kini berpengkalan di Kuala Lumpur, Malaysia dan Singapura. Beliau berusia 37 tahun dan ibu kepada lima cahaya mata.

Sebagai pengasas produk, beliau berkepakaran dalam bidang ini setelah memiliki Diploma in Organic Skincare daripada Formula Botanica, United Kingdom. Pn Rena amat menitikberatkan bahan dan formulasi, seiring dengan matlamatnya untuk menghasilkan produk yang ringkas tetapi berkesan dan selamat digunakan.

Sesi kedua bersama Pn Rena Rifaee mendidik wanita mengenai salah tanggapan mengenai produk penjagaan wajah. Walaupun ia bersifat kosmetik, namun tidak dinafikan ia antara penyumbang kepada permasalahan wanita.

Menurutnya juga, seorang wanita memikul peranan yang besar hingga mengabaikan kesihatan diri sendiri.


''Bukan sahaja sebagai isteri dan ibu, tetapi dalam masa yang sama mereka juga anak kepada orang tuanya, pekerja, atau juga dia memiliki perusahaannya sendiri, dia adalah majikan. 'Topi' mereka kerap kali bertukar pakai bererti tanggungjawab yang perlu dilaksanakan juga semakin bertambah. Jika mereka tidak tahu cara untuk mengendalikan emosi dengan baik, ia menyebabkan depresi.'' katanya.

Oleh sebab itu, penting untuk setiap wanita memastikan kesihatan sentiasa baik, bukan sahaja fizikal tetapi juga kesihatan mental kerana ia memberi impak ke atas diri sendiri dan mereka disekelilingnya.

"Besar harapan kami, acara ini dapat mendidik wanita untuk tidak mengambil ringan terhadap kesihatan diri. Contohnya, penggunaan produk penjagaan wajah. Kita mungkin tidak tahu bahawa ada sesetengah kandungan di dalam produk kecantikan yang boleh mengganggu hormon, seterusnya boleh menjejaskan kesihatan dalaman mahupun luaran.

"Kami ingin membantu para wanita dengan mencipta kesedaran mengenainya dan seterusnya membina keyakinan dan kekuatan diri dalam menempuh cabaran dunia hari ini," tambahnya.

Inilah yang menjadi faktor pelbagai pengisian dalam acara 'Healthy is the New Happy! A Better You Today'.

Acara kemuncak



Acara kemuncak menampilkan 4 orang panel iaitu Pn. Rena Rifaee, Dr Linda Mat Hassin, Datin Harveen Kaur dan juga Datin Diana Danielle. Mereka membincangkan mengenai kesihatan kulit, hormon, pengurusan stress dan kesihatan mental yang bertajuk ' A New Formula For Happiness!'.

Sedikit info mengenai Datin Harveen Kaur, beliau merupakan Mrs Malaysia World 2017 yang kini adalah Pengarah Kebangsaan Mrs Malaysia World 2019. Bekerjaya sebagai Jururawat Bilik Bedah, ibu kepada 3 orang anak ini menjadikan Mrs Malaysia World sebagai platform untuk memberi inspirasi kepada para wanita tanpa mengira status, bangsa dan latar belakang.

Siapa yang tidak mengenali Datin Diana Danielle pula ya? Bintang kelahiran Amerika Syarikat ini pernah membintangi puluhan filem dan drama, malah beliau juga dikenali sebagai model dan selebriti popular tanah air. Merupakan isteri kepada pelakon filem terkenal tanah air, Dato' Farid Kamil. Pasangan ini dikurniakan 2 cahaya mata, Muhammad dan Nur Aurora.

NATUGEE



Dilancarkan pada Ogos 2017, Natugee ialah jenama kesihatan dan kecantikan premium yang dihasilkan untuk membantu wanita memperoleh kulit sihat daripada dalam.

Natugee komited menghasilkan produk penjagaan wajah berasaskan bahan semula jadi dan organik yang berkualiti tinggi, tanpa pewarna tiruan, paraben, SLS, SLES, dan pewangi tiruan untuk mengekalkan keremajaan wajah para wanita.

Ia bertepatan dengan misi Natugee yang berhasrat untuk meningkatkan kualiti kehidupan wanita dengan menggunakan produk harian yang diperbuat daripada bahan semulajadi dan aktif. Natugee menggabungkan bahan terbaik tanpa memberi kesan sampingan untuk kesan jangka panjang. Hasilnya ia dapat memperbaiki tekstur kulit, menjadikan wajah lebih berseri dan tona wajah lebih serata.


Natugee merupakan penaja Mrs Malaysia World 2019/2020 sebagai penghormatan kepada wanita yang mengekalkan kehidupan yang seimbang antara keluarga, karier dan impian.

Natugee bakal meluaskan jenamanya di Timur Tengah, Eropah dan Amerika Syarikat.

Sementara saya di event ini menikmati me time, Anaqi pun sedang bergembira juga di Waka Waka Playland, Furama Hotel!


Terima kasih Waka Waka Playland bagi Anaqi main kat sini, sampai taknak balik. Puas pujuk dia menangis taknak balik sebab best sangat dalam ni. Sangat luas, penuh dengan permainan dan aktiviti, cafe juga disediakan dalam playland ni so memang tak risau kalauu dia haus atau lapar. Harga pun sangat berpatutan iaitu RM16.80 bagi kanak-kanak 90cm ke bawah dan RM21.00 bagi kanak-kanak 90cm ke atas. Berbaloi sangat kan?


Zipline ala ala dalam filem Tomb Raider pun ada tau. Bolehlah anak anak anda berimaginasi seperti dalam filem, nak selamatkan puteri raja kat istana haha sebab dekorasi Waka Waka Playland memang seperti di istana pun.


Tarikan utama di Waka Waka Playland. 
Mountain climbing!


Bolehlah Anaqi repeat lagi main di Waka Waka Playland sebab Mama menang free entry ticket di Waka Waka Playland booth dekat event! Yahoooo!

Bukan sahaja tiket ini yang saya bawa pulang ya, saya juga dapat bawa pulang goodie bag yang jumlah keseluruhannya bernilai hampir RM750! Wow sangat kan. Ya Allah happy sangat. Thank you so much pada semua penaja yang sudi menaja. We mommies happy sungguh. Sekalung terima kasih kepada Natugee, Narinar Aromatherapy Oil, BondaHaven Spa, Jamu Tun Teja, Lovera Magic Jelly Baby, Wirdora Rivoli Swarovski Brooch Set, Eori Eczema Wonder Skin Oil, SnowDrop Dry Flux Thin Liner and CHIIO by The Nitty Gritty.

Saya ceritakan serba sedikit mengenai produk produk menarik yang saya dapat ni ya. Sebab produk produk ni semua sangat berkualiti tinggi dan organik. Sesuai digunakan untuk ibubapa dan apa salahnya jika kita berkongsi kan sebab ada yang sangat bagus untuk penyakit eczema tau.

NATUGEE


Saya dapat Deep Cleansing Lotion (RM89) dan Happy Skin Mask (RM60).

Saya dah cuba kedua-dua produk ini. Boleh ke IG saya untuk menonton video review. Pendapat saya, Deep Cleansing Lotion ini bukan seperti pencuci muka biasa yang kita gunakan selalu tu. Nama pun deep kan. So dia memang mencuci sehabis baik wajah kita dari segala kekotoran harian, melembapkan kulit yang kering, mencerahkan kulit dan juga terdapat Vitamin B3 untuk meransang pengeluaran ceramides dan fatty acids. Anda takkan rasa lagi kulit tegang selepas mencuci muka, memang wajah terasa lembut dan ringan je. Happy Skin Mask juga sebenarnya ialah pink clay mask so anda boleh pakai dalam sekali atau dua kali seminggu sahaja. So memang jimat. Mask ni boleh berfungsi sebagai scrub wajah juga ya. Membantu mengecilkan pori-pori, menghilangkan jerawat, blackheads dan sebagainya.

LOVERA


Lovera Magic Jelly Baby (RM70)

Hari tu saya buat unboxing video untuk goodie bag dari event ni, terus ada seorang kawan DM dan bagitahu yang dia pernah guna Lovera Magic Jelly Baby ni pada baby dia masa newborn sebab baby dia terkena eczema yang sangat teruk. Lepas guna ni je terus reda katanya. Memang recommended sangat. Memang Lovera Magic Jelly Baby ni merawat, melindung dan melembut kulit bayi sensitif secara terusan. Sesuai digunakan untuk bayi dari lahir hingga dewasa ya.

EORI ECZEMA WONDER SKIN OIL


(RM199)

Jangan terkejut dengan harganya. Ini pun sangat bagus untuk pesakit Eczema. Lebih kurang 97% dari pengguna mereka bebas dari rasa kegatalan eczema yang teruk tu tau. Kesemua ini adalah hasil dari statistik mereka apabila sudah menggunakan Eori selama 6 bulan. Sangat selamat untuk digunakan sebab minyak ni diperbuat dari botanical oils tulen iaitu Cocos Nucifera, Lavandula Angustifolia, Melaleuca Alternifolia, Pelargonium Graveolens dan Boswellia Carterii, Sacra, Papyrifera & Frereana. Disebabkan diperbuat dengan minyak minyak organik ni, selain membantu merawat eczema, Eori Wonder Oil juga bagus digunakan sebagai stress reducer sebab baunya wangi dan meransang otak untuk tenang.

BONDAHAVEN SPA


Relaxing Aromatherapy Rollers (RM40) dan RM50 Voucher. 

Ya Allah masa buka roller ni, sangatlah sedap bau dia. Tenang terus! Memang wajib lah simpan dalam handbag. Kalau kemana mana, ada bau kurang menyenangkan ke, stress ke, sesak dalam jam ke, nervous nak exam ke, memang sesuailah cium bau ni. Memang buat rasa tenang macam dalam spa terus. Harga pun ok. Boleh roll kat lengan macam biasa. Roller ni adalah gabungan essential oils dan minyak kelapa dara. Tiada bahan lain. Memang organik sungguh. Essential oils yang digunakan untuk campuran ini ialah Lavender, Bergamot, Basil dan Grapefruit.

WIRDORA RIVOLI SWAROVSKI BROOCH SET


(RM85)

Hati berbunga terus masa nampak ni dalam goodie bag. Sebab ini bukan calang calang brooch ya. Brooch Swarovski ini siap ada warranty card ya. Dibungkus eksklusif dengan kotaknya yang cantik, memang sangat sesuai untuk dijadikan hadiah buat yang tersayang. Pasti ibu atau ibu mertua tersenyum sampai ke telinga kalau dapat ni. 

Thank you so much to TAP apps by The Asian Parent, Natugee, Waka Waka Playland and all the sponsors! Saya happy sangat sebab saya dan anak dapat macam macam benefit dari event ini. Semoga kita berjumpa lagi!

Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Monday, September 30, 2019

Lunavie Portable UV Sterilizer & Dryer

Assalammualaikum and hi everyone!

Tengah buat apa tu? Kita ada jer kat rumah ni baru lepas buat susu Anaqi. Masa buat susu tadi tiba tiba teringat dulu jenuh bila nak buat susu, kena basuh botol lepas tu rebus, tunggu kering dan lap satu satu. Masa Anaqi baby pula memang everyday pump susu. Satu hari bukan sekali pump, mau empat lima kali atau lebih! So bayangkan everytime pump tu pastu kena basuh dan rebus dan ulangilah step tadi tu. Memang jenuh la time tu. Sekarang barulah terfikir kenapalah dulu tak beli jer Sterilizer kan haha.

Alhamdulillah Anaqi is still breastfeeding. So pump pun dah makin jarang. Bila macam nak tinggalkan dia for few hours jer. Itu pun still kitorang prepare juga formula milk untuk dia. Bercakap pasal rebus botol tu, itu memang sangat penting tau. Sebab dekat botol dan puting tu memang senang sangat bakteria dan germs nak membiak. Hati hati kalau tak sterilize dengan betul, boleh sakit perut nanti anak anak anda. 


Bagi sesiapa yang sedang mengandung, mencari dan memerlukan sterilizer, disini saya nak recommend satu Portable UV Sterilizer & Dryer dari Lunavie. Kita baru jer guna dalam seminggu ni tapi suka sangatlah jatuh cinta terus. Sangat sangat memudahkan! Dah lah warnanya cantik pastel green, tak berat sangat tapi besar! Boleh muat more than 5 bottles. Memang jimat ruang dan masa kan. Boleh buat semua sekali gus. Sterilize dan keringkan terus. Kita pun takdelah kejap kejap nak ke dapur check rebusan botol -_- dan juga nak kena lap satu satu nangis wooo. Lunavie Sterilizer ni ada timer sekali dah. 

Lunavie Sterilizer & Dryer ni menggunakan teknologi pengeringan suhu rendah dan menggunakan lampu sinaran UV untuk sterilize botol baby, puting baby, teether baby pun boleh tau dalam masa hanya 11 minit je. Sekejap sangat kan? Pagi pagi kalau dah lambat pergi kerja pun sempat lagi nak sterilize kejap. Device ni juga mampu membunuh 99.9% bakteria merbahaya dan selamat digunakan untuk semua perkakas keperluan bayi anda. Nak guna pun tak complicated just tekan touch screen with easy peasy steps and boleh dibawa kemana mana je bila anda nak travel by car.

Lunavie Portable UV Sterilizer & Dryer menggunakan lampu UV Phillips.

4 Program Khas ada di Lunavie Portable UV Sterilizer & Dryer ni ialah :

1. Auto - Sterilizer dan keringkan dalam masa 41 dan 61 minit
2. Sterilize - Sterilize sahaja dalam masa 11,16 dan 21 minit
3. Dryer - Keringkan sahaja dalam masa 41 dan 51 minit
4. Storage - Untuk penyimpanan mode dengan AUTO cycle sterilizer selama 2 minit setiap 2 jam untuk 72 jam. 

So, semua program ni anda boleh tekan jer kat Lunavie Sterilizer & Dryer ni ya. Dah siap 4 button ni. Bila nak off, just click semula program yang anda gunakan. Simple je. 


Disini saya dah siap sterilize dan keringkan 2 botol bersaiz tinggi, 3 botol bersaiz lebar, 1 manual breastpump, 1 part electric breastpump dan juga 2 puting botol bersaiz lebar. Banyak kan boleh sterilize sekali gus. Selain barangan baby, anda boleh sterilize pelbagai barangan lain tau menggunakan Lunavie Portable UV Sterilizer & Dryer ni. Boleh sterilize mainan anak, termometer, berus gigi anak, sudu garfu anak, handphone, mouse, remote control, kunci kereta yang anak selalu nak masuk mulut tu, gunting dan pelbagai lagi. Kalau mak kaki makeup banyak peralatan makeup pun boleh juga sterilize eyelash curler, berus makeup dan sebagainya. Lunavie UV Portable Sterilizer & Dryer akan membunuh semua kuman dan bakteria jahat yang ada.

Selain warna pastel green, ada juga warna hitam ya. Dua dua warna ni cantik! Harga cuma RM399.00 sahaja. Oklah sebab boleh digunakan untuk adik adik nanti kan. Banyak generasi boleh pakai ni. Warranty pun selama 2 tahun. Kalau anda nak tengok video tutorial saya menggunakan device ni boleh ke IG saya ya. Dan kalau nak terus beli boleh order di Lunavie k? Order je, sangat berbaloi, good investment di hari muka anda. Jangan jadi cam saya. Rebus botol 4x sehari, banyak kerja lain lagi nak buat weh! Haha.


Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Thursday, September 26, 2019

Anchor Dairy Brand's 133 Years of New Zealand Natural Dairy Goodness

Assalammualaikum and hi everyone!



This year, Anchor Food Professionals Malaysia - Brunei celebrates 133 years of sharing New Zealand's natural dairy goodness through the Anchor Dairy brand's range of products, made with 100% dairy goodness.

To celebrate the milestone, Anchor Food Professionals hosts an event last week to thank its business partners for sharing the goodness of Anchor Dairy to the plates and palettes of Malaysians, and all Malaysians for their trust and loyalty to the brand over the years. The event was officially opened by guest of honour His Excellency Mr Hunter Nottage, New Zealand High Commissioner to Malaysia and Brunei Darussalam. 


In his opening speech, His Excellency Mr. Hunter Nottage said, '' Today, thanks to over 133 years of the goodness of New Zealand dairy, Anchor dairy products are sold in more than 80 countries worldwide. This is a great achievement by Fonterra - a New Zealand multinational dairy co-operative which is owned by around 10,000 New Zealand farmers.

Fonterra's promise of 'Trusted Goodness' has a long history in Malaysia, having exported dairy to the country since 1960. Since then, the company's presence and reputation for providing high quality and nutritious dairy in Malaysia has grown from strength to strength, and today the business has two manufacturing sites and a global business hub here in Kuala Lumpur, and provides employment to over 700 Malaysians.''


Mr. Jack Tan, Associate Director, Foodservice, Fonterra Brands Malaysia said, '' Our 133 years birthday celebration recognises the success of our brand here in this country and we want to thank all Malaysians for their unwavering trust and loyalty to the Anchor Dairy brand. This includes the owners and operators of more than six thousand restaurants, bakeries and cafes nationwide which have and continue to use our Anchor dairy products.''

''We are constantly looking at global trends and strive to find ways to bring them home to excite our business partners and ultimately, the taste buds of Malaysians. As the dairy foodservice leader from New Zealand, we share new ideas and ways of doing things so that we can help our customers succeed.''

One of the Anchor Dairy Endorsed Bakers from CARING MOMS,
Mrs Shabnam Sheriff and her creation using Anchor Dairy products.


To mark ''Our Birthday, Your Celebration: Rejoicing 133 Years of Quality Anchor Dairy'' celebrations, Anchor Food Professionals is conducting an #anchorlegendairy Contest with more than 1330 restaurants, bakeries and cafes across Malaysia and Brunei participating. By entering the contest, which runs from 1st October 2019 to 5th January 2020, Malaysians stand a chance to win prizes worth up to RM50,000!




Anchor Food Professionals also announced a three month partnership with CARING MOMS, Malaysia, a unique entrepreneurial home-grown platform. From 1st October 2019 to 31st December 2019, 20 selected Anchor Dairy Endorsed Bakers from CARING MOMS will showcase their journey of using the Anchor Dairy products to create mouth-watering homemade goods, fresh from their own kitchens, and share them with their customers to enjoy and provide feedback.



On the Anchor Food Professionals' partnership with CARING MOMS, Jack Tan said, ''We hope our small gesture of support will help with the sale of cakes, baked goods and savouries made by the Anchor Dairy Endorsed Bakers from CARING MOMS, particularly during the upcoming festive seasons.''

The New Zealand temperate climate means cows can graze on fresh green pasture all year round, thus producing better milk to make cream, butter, cheese and cream cheese products not just for Malaysia but for people all around the world.



Anchor Dairy's range of butters and cheeses are popular with Malaysian families and home-bakers. For owners and operators of restaurants, bakeries, cafes and other foodservice channels throughout Malaysia and Brunei, the Anchor Dairy brand supports them with butter, cream, cream cheese, natural and processed cheeses and milk, including our range of premium Mainland cheeses.

Participating restaurants and Anchor Dairy brand users and enthusiasts can join in the celebration by viewing Anchor Food Professional's Facebook and Instagram pages for the contest details. More information on the contest is available on HERE ! 


Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Thursday, September 5, 2019

Transforming Home Decor with Dazzling Nippon Paint Gold Paint

Assalammualaikum and hi everyone!


After moving to our new home, I can say that I'm a little bit addicted in decorating our house. I mean, no more spending on clothes, shoes, bags and even make up. Yes, I am just literally spending all my money on furnitures, decorative items and home stuffs only! Gosh.. I even buy some online. No more Zara and Forever21. Now, just say hello to Ikea, Kaison and Spotlight. xD

I didn't set any specific theme for our home at first.. but when I was scrolling down Pinterest to check for home decor ideas, I really felt in love with Country style kind of decor, you know like kampung Mat Saleh punya style, mix with a little Bohemian Chic on the side. When I say country style decor, the colour palette is basically white, gold, greyish, and nude brown. Designs must be like  old English/American kind of style. For Bohemian Chic, I would prefer to have a little bit of rattan items in the house ( they're so pretty!) , and lots of indoor green plants. So yup that's all my interest right now.


Because most of furnitures are in off white, I think it would be a great idea to have some of my decorative items in a dazzling gold colour. Thank goodness, I met Nippon Paint Gold Paint for my mini Create-It-Yourself (CIY) project at home! The Gold Paint is just luxurious, grand and classy. There are some words commonly associated with the colour gold. In any space at home from exterior to interior, be it the deck/porch, kitchen, living room or even bathroom, the colour gold definitely brings out an edgy yet classy vibe to its surrounding. Today, gold remains a favourite colour amongst household as it offers a quaint yet glamourous touch when complemented with the right shades and accents.


Although gold is deemed a warm colour, it still looks great when paired with shades from the same spectrum such as pastel yellow and rust orange. When it comes to giving certain areas at home a refreshed look and feel, all it takes is some inspiration to kick start my CIY project!

For my mini CIY project, I just transform a blood red frame in my living area to a very charming gold colour. So in love with it!


This is the photo frame that I got earlier from Ikea, it was on sale so I just have to grab it even though the colour red is so not matching my house rules haha. Nippon Paint Gold Paint just come in time for rescue! 

With the Nippon Paint Gold Paint, you can easily give small items at home a makeover, and watch how its transforms the space and ambience. Easily applicable to all types of surfaces at home, whether its wood, concrete, plaster and metal, the gold paint is also suitable for both indoor and outdoor use (its made to withstand our Malaysian wheather!) Not only does it cover a wide range of surfaces, but it also provides your newly-made over items with a luxurious looking finish. That's why I like it so much!


Tadaaa.. the transformation of my red photo frame. Doesn't it looks classy? Love the vibe that Nippon Paint Gold Paint brings to this area!



So guys, you too can transform anything in the house! You'll never know of the endless ideas you can have to 'refresh' some old items with just a splash of gold paint.

Thinking of how you kick start your very own CIY project? Well, stop wondering! Why not pick up some old (or random) items lying around at home? You'd be surprised to find out how you can turn the smallest objects from old....to gold! From outdated decorative items, to old cookie containers, the list truly goes on and on. Need a quick fix? Paint the lids of your old jars gold and they instantly turn into a decorative item for the dining room! Unleash your creativity with Nippon Paint Gold Paint!

To get a hold of Nippon Paint Gold Paint (priced at RM35 / 250gm per tub), simply make your way to your nearest paint dealers and you can start your CIY project journey! Happy painting everyone!

And I have even better news for all of you! There's a chance to win the Nippon Paint Gold Paint for 20 of my lucky readers!

All you need to do is to simply answer the question below in 25 words or less :

If you can paint any of your possessions gold, what will you paint and why? 

Do also hashtag #NipponPaint #PaintAllSurfaces in your entries to stand a chance to win!

I'll be selecting the top 20 most creative responses so make sure you get your creative juices flowing!

The contest will end on 10th September 2019. Terms and conditions apply.

#NipponPaint #NipponPaintMY #PaintAllSurfaces #PaintWall #PaintWood #PaintMetal

To learn more about the Nippon Paint Gold Paint, check out HERE

Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Thursday, August 29, 2019

Pembersih Kewanitaan Premium Sumber Ayu

Assalammualaikum and hi everyone!


Post ini khas buat para wanita ya! Pernah dengar jenama hebat, Sumber Ayu? Mestilah pernah kan. Jenama hebat dari Indonesia yang sudah sekian lama dan diyakini di Malaysia. Kiranya bila bercakap mengenai pembersih kewanitaan, memang jenama Sumber Ayu yang akan diperkatakan. 

Bagi wanita yang sudah berkahwin, penting ya untuk kita menjaga kebersihan bahagian intim wanita sebab itu ada salah satu faktor pemangkin keyakinan diri tau. Nampak remeh kan sebab memang ada sesetengah wanita yang malu atau segan bila bercakap mengenai perkara ni, tak ambil kisah dan kalau boleh taknak cakap pun dengan orang luar jika ada masalah apa apa. Kunci keyakinan seorang wanita itu bermula daripada diri mereka sendiri,ia bermula dan diserlahkan dari dalaman.;)

Jadi buat yang malu malu tu, atau simply nak tahu lebih lanjut, Sumber Ayu telah memperkenalkan rangkaian premium Pembersih Wanita tau. Produk pembersih kewanitaan halal dengan kombinasi pelbagai manfaat bahan semulajadi untuk kebaikan bahagian intim wanita yang selamat, dibuktikan secara klinikal dan dermatologi, mempunyai keseimbangan pH yang sesuai untuk bahagian intim wanita yang sensitif.



Ada tiga (3) jenis kesemuanya. Semua tiga jenis ini mengandungi berlainan variasi yang boleh anda pilih mengikut pilihan yang bersesuaian dengan anda! Jangan risau, rangkaian premium Pembersih Wanita Sumber Ayu ini merupakan produk yang ideal untuk semua peringkat umur kaum wanita.

1) Pembersih Wanita SUMBER AYU Kayu Rapet & Manjakani



Alami manfaat rumusan Kayu Rapet Manjakani dan Daun Sirih yang boleh merapatkan dan meningkatkan kelembutan kulit.

Manjakani - Menenangkan dan melindungi bahagian intim wanita daripada bakteria berbahaya yang menyebabkan keputihan, bau dan kegatalan.
Kayu Rapet - Dapat menguatkan dan mengetatkan.
Daun Sirih - Dapat menghilangkan bau,mengurangkan kegatalan, dan mengatasi keputihan.

2) Pembersih Wanita SUMBER AYU dengan Whitening Extracts



Peluh dan geseran berlebihan daripada pakaian yang ketat boleh menggelapkan kulit di sekitar bahagian intim. Kembalikan keyakinan dengan manfaat pencerahan Ekstrak Susu dan Sengkuang. Kesan boleh dilihat selepas penggunaan berterusan selama 7 hari!

Ekstrak Susu - Membantu mencerahkan kulit disekitar area kewanitaan
Sengkuang - Kaya dengan manfaat pencerahan semulajadi
Manjakani - Menenangkan dan melindungi bahagian intim wanita daripada bakteria berbahaya yang menyebabkan keputihan, bau dan kegatalan.
Kayu Rapet - Dapat menguatkan dan mengetatkan kulit.
Daun Sirih - Dapat menghilangkan bau, mengurangkan kegatalan dan mengatasi keputihan.

3) Pembersih Wanita SUMBER AYU Pearly White dengan 3x Whitening Extracts



Menggabungkan 3 manfaat pencerahan Licorice, Susu dan Sengkuang yang memberikan pencerahan optimum yang memelihara, melembutkan dan mencerahkan tona kulit terutamanya di bahagian pangkal peha. Kesannya juga sama, boleh dilihat selepas penggunaan berterusan selama 7 hari ya.

Licorice, Susu, Sengkuang - Kombinasi 3 bahan pencerahan semulajadi yang membantu kulit disekitar area kewanitaan menjadi lebih cerah dengan optimum.
Manjakani - Menenangkan dan melindungi bahagian intim wanita daripada bakteria berbahaya yang menyebabkan keputihan, bau dan kegatalan.
Kayu Rapet - Dapat menguatkan dan mengetatkan kulit.
Daun Sirih - Dapat menghilangkan bau, mengurangkan kegatalan dan mengatasi keputihan.

Cara penggunaan pun mudah jer. Anda hanya buihkan Pembersih Wanita Sumber Ayu pada telapak tangan dengan sedikit air. Basuh bahagian intim dan bilas sehingga bersih. Kalau anda risau tidak sesuai pada kulit, takut ada alahan dan sebagainya, jangan risau tau sebab pembersih wanita ini diformulasikan dengan bahan bahan yang khusus untuk bahagian intim anda dan dah diuji oleh pakar dermatologi, tidak mengandungi bahan perengsa seperti SLS, Paraben dan pewarna. Jadi memang sesuai dipakai untuk setiap hari! Ianya dirumus dengan kadar tahap pH 3.5 yang berada dalam linkungan pH normal feminin iaitu diantara 3.5 hingga 4.5, bagi memastikan kawasan feminin berada dalam keadaan yang selesa. Ia mengandungi bahan antiseptik semulajadi bagi mengelakkan bakteria, bau yang kurang menyenangkan dan kegatalan. 

Rangkaian Premium Pembersih Wanita Sumber Ayu dengan penambahbaikan formula serta tekstur yang lebih lembut dan pekat ini boleh didapati dengan harga mampu milik dari RM 9.20 - RM 14.60.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai rangkaian produk Sumber Ayu, artikel serta tips pakar tentang penjagaan bahagian intim wanita, sila layari laman sesawang Sumber Ayu di SINI dan laman Facebook rasmi Sumber Ayu di SINI.

Sumber Ayu rangkaian produk penjagaan diri yang berkualiti tinggi dengan bangganya dibawakan kepada anda oleh Wipro Unza. Rangkaian produk Sumber Ayu ini boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga farmasi.

Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Friday, July 19, 2019

Barang Dapur Segar, Segi Fresh Subang Permai

Assalammualaikum and hi everyone!

Mak mak macam nilah ya. Pagi pagi Sabtu, anak tak bangun lagi kita berblogging. Pagi pagi Ahad pergi pasar! Sejak berhenti kerja, dan kalau ditanya perkara apa yang saya gemar buat sekarang, jawapannya ialah, membeli barang dapur. Yes. Barang dapur aka groceries ni paling buat rasa jiwa tenang gitu. Over kau kan. Tapi memang ya. Sebab kita hari hari duk rumah tak keluar, hari hari masak, so bila dapat keluar beli barang dapur, rasa happy sebab pilih bahan nak masak dan finally macam dapat keluar dari sarang gitu. 

Bila nak shopping barang dapur, kitorang memang suka pergi kat tempat yang kalau boleh, SEMUA ADA. So, nak beli apa, nak masak apa, bahan semuanya ada kat situ. Tak payah nak kena pergi kedai lain untuk beli bahan lain. Macam one stop centre la. Pastu, bahan mestilah segar dan murahhh. Haha siapa taknak beli murah kan. Jadi setiap minggu kalau takde tujuan lain, memang kitorang ke Segi Fresh Market di Subang Permai. Branch yang ni dekat sikit dengan rumah kitorang kat Shah Alam ni. Kalau balik rumah parents kat BTHO, baru kita ke Segi Fresh Balakong. Saya ada juga cerita membeli belah kat Segi Fresh Balakong, nak baca sila klik SINI ya.

Bila kat Shah Alam ni, kitorang ke Segi Fresh Subang Permai ni je dekat sikit. Sama je pelbagai jenis barang basah jugak ada kat sini. Saya jenis susah sikit nak keluar selalu, so memang biasa beli stok untuk seminggu. Memang siap bawak bekas tong ikan kalau pergi kat Segi ni. Paling puas hati beli sebab memang murah murah dan banyak sangat pilihan. 


Kepingan ikan yang dah siap dipotong pun masih merah berdarah lagi. Nak pilih pun senang ambik yang besar je ops.


Banyak giler pilihan kan? Kalau setakat pilih stok untuk seminggu tu, memang kat sini ler kitorang pergi. Memang nampak apa je terus ada idea nak masak, tengok ikan merah terasa nak masak sup, tengok ikan cencaru besar terasa nak masak ikan cencaru sumbat sambal. Gitulerr.. Kalau korang jenis meniaga makanan, ada business, memang sis recommend datang ke Segi Fresh Market Subang Permai. Harga murah berbaloi korang beli.


Kalau tak percaya murah, tengok ni! Haha. Ikan Siakap seekor RM7.90 jer! Seekor tau. Hah pilihlah yang paling besar haha. Siapa yang meniaga makan tu enjoylah shopping ya.


Abaikan double chin sizz. -_-. Yang penting nak tunjuk dapat beli sotong putih segar ni hari tu. Balik terus masak Butter Chili Squid Pasta, sedap gilerrr memang fresh and gigit pun lembut macam melt in mouth jer tak liat langsung. Now I know the tricks to buy squid! Pilih yang putih dan segar! Serious balik dari beli tu korang terus masak. Kalau nak masak yang sis masak tu boleh check out resepi kat IG sis ok?!


Disamping tu, sis nak share juga tips cara pilih ikan segar kat pasar ni. Biasa orang buat check insang ikan kan, kalau merah darah tu memang segar lah tu. Tapi sebenarnya dari mata ikan pun kita boleh tahu juga. Contoh ikan atas ni, mata masih putih jernih,maknanya segarlah ikan itu. Double check, tengok insang pulak. Kalau mata ikan tu dah merah mengecut maksudnya tak segar sangat lagi lah ikan tu. Ok paham adik adik.


Pilihan sotong ada sotong putih sotong kembang. Pilihan udang ada udang harimau udang mantis. Isi kerang pun ada fresh bukan frozen ya. Isi pun besar besar. Nak raya haji ni, boleh beli nanti buat rendang kerang. Terbaik!


Pilihan sayuran hijau pun banyak dan segar segar! Mata kita pun sedap nak beli sebab takde yang rosak rosak. Kalau tengok sayur dah kuning kuning mesti hilang mood kan nak membeli. Lagi satu kalau korang perasan, masa ni saya dengan suami pergi pagi, so orang macam tak ramai lagi. Memang tenang je nak memilih dan pergi timbang. Bila dah nak dekat waktu tengahari, hambik mak datuk ramai dah orang datang, membeli dalam pukal. Saya syak orang orang meniaga makanan la tu ya datang Segi Fresh. So korang, kalau nak beli barang dapur tenang macam saya, datang awal pagi hehe.


Kitorang beli buah anggur dan laici ni. Susah tau nak cari buah laici segar! Selalunya duk beli laici dalam tin je kan. Ni makan laici segar sedap weh. Jarang nak jumpa. Kitorang beli stok buah untuk smoothies juga. Kalau nak tau resepi smoothies, boleh tengok kat IG jer. Sis selalu share resepi smoothies situ. Road to kurus kononnya..

Okay korang, sampai disini jer sis bawa jalan ke Segi Fresh Market Subang Permai. Kalau nak rasain sendiri kesegaran barang barang dapur mentah, korang boleh datang sini. Recommended for businesses and also, to housewives yang selalu kena masak macam saya. Lols. Dengan ini, sis akhiri blog sis dengan gambar udang segar ni! Sedapnya kalau buat masak lemak cili padi pedas pedas, pastuh hirup kat kepala dia tuh!!!


Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera

Thursday, July 4, 2019

Butterfly Project 6th Birthday Party

Assalammualaikum and hi everyone!



First and foremost, a very Happy belated Birthday to Butterfly Project! A leading beauty blogger community in Malaysia. 6 years in the industry is such a long way and you guys are still standing strong and keep on hustling! A huge congratulations by coming this far, may The Butterfly Project have many more years of success and joy! I am so thankful and grateful to be able to celebrate it together and from the bottom of my heart, thank you thank you thank you for still inviting me and having me (blogger paling malas lol) , I think I am the only one who receives a lot of emails from Mamasan Tammy (Im sorry:( ) BUTTT you still having me though with open arms and sincere heart. Can't thank you enough for that. Also, this birthday party is the BEST and MAGICAL party I've ever been. Everything is so pretty guys! From the entrance, the food spread, the table (oh my gosh o pretty), the hilarious performance and guess what? We got the invitation to a birthday party BUT we are the one who received the pressie! Scroll down if you wanna see what I've got...


Delicious and scrumptious food spread by Jom Party.

We had Pie Tee, Mini Chicken Burger, Mini Chicken Pie, assorted Sandwich Platter, assorted Dim Sum, Siew Mai, Mini Pao for appetizers. I was busy chatting with my friends and ended up having only the chicken burger! But I ate it a lot haha. It was so good! For the main course, we had Pasta Salad with Mixed Nuts and Roasted Chicken. So yummy yet healthy! Brilliant idea to cook for my family. The best part jeng jeng jeng, of course the desserts! Jom Party are so generous on the desserts spread, we can't choose! We are spoilt by them like seriously. The desserts are Mini Flower Fruits Tarts, Mini Fruits Pavlova, Lemon Curd Cake Slices, Brownies and Butterfly Cream Cupcake Swirl with Butterfly Fondant!


Party decoration and balloons from The Blossom Balloons.

I super love the decorations. Feels like seeing Pinterest photo in real life. All white and little bit of colour here and there, choice of chair, the hanging balloons in the air, everything just so perfect. Great choice, whoever design and organize this party. 


Hilarious performance by Joanne Kam.

Honestly, this was my first time seeing Joanne Kam's performance and I swear to God, she is so damn funny!! I can't hold my laughter and tears too haha. And of course I can't beat her assets. HAHA. If you know, you know! In a serious note, I would wanttttt to see her again in the future if I got the chance. She surely know how to make jokes and I am super proud of her coz she don't look like her age! Guess what her age is.. ;)


Flower crown making session by Avantgarde Blooms.

Ok guys, I am not creative enough to make pretty flower crown.. Huaa. But I tried and tried.. I gave up at one point, and I stop, and just gone to food spread to release the stress haha. After I ate my brownies, Iam more calm and can do the activity again LOL. I finished mine and I must say that I'm proud of myself! I know how to make flower crown guys... It's like achievement unlocked! Thanks to the pretty fresh flowers by Avantgarde Blooms! Also, the person behind this florist was so helpful,she keep looking and helping around those in need (ME!). Hugs!


Fresh flavorful tea by T-Sticks Malaysia.

Attention to tea lovers! Now you may having tea anywhere you want without bother to bring your teabags or teaspoon! From the UK to Malaysia, you can just stir T-Sticks tea directly from the packet itself to your tumbler or cup. Easy peasy, right? Also, they have 10 lovely flavors to choose from. We are so lucky to get to try and smell all different kinds of teas! You guys should really try it. I simply love Tangy Orange tea!


Hand painted Macaron by Macarons by Madeleine.

I really love the table decorations. So cute with the name card, balloons, cupcakes, giftboxes, candles and flowers.. As you can see from the photo above, there are also, a hand painted Macaron! How talented, right???! She painted a rose and a star on my Macarons. Also, it tasted so good! I swear it is so nice, had to share only a small bite of the Macaron for my husband and son LOL. I definitely know where to order my Macarons after this ;)


A surprise gift from Yves Rocher and The Butterfly Project.

Taadaa! We got a huge birthday gift box from Yves Rocher. I never tried this brand and always wanted to try, so eager to try it for the first time. As well as Butterfly Project's 6th Birthday, Yves Rocher was also celebrated their 60 years old anniversary! That's a long long way, man. Congratulations Yves Rocher! 60 years of committed beauty, with respect for women and nature.

Thank youuuuu The Butterfly Project for the sweet little pink heart stone necklace! I love it so much!! Coz I love pink and anything in heart shaped! <3 font="">


Last but not least, many thanks again to Mamasan Tammy and The Butterfly Project for having me, for organizing this dreamy 6th Birthday Party and most importantly for making us really feels like butterfly in the magical garden filled with beautiful flowers and sparkles. Hugs!

Thanks for reading!

Much love,
Ajwin Ajeera