Thursday, December 27, 2012

Generasi Y!



Assalammualaikum.


Hi blog. So just nak cerita bende yang dah lama. Deepavali aritu. Sekarang ni kite cite benda lama-lama jela ek sebab takde benda baru pun wakaka. So,maybe I should change my blog title as 'I blogged history' ? Wakaka. Kalau blogger lain maybe may called this title as cite basi something liddat la tapi tak kisahla hihi. 

Actually sebelum Deepavali lagi, pada 9 Oktober 2012 , penerbit talk show, Generasi Y, En. Hisyam send invitation email pada saya, menjemput saya sebagai panel di studio. OMG OMG OMG!!!! (gaya Dian in IstanbulAkuDatang) Masa tu sangat terkejut, dalam hati cakap aku nak masuk tv ke ni??wakaka. Happy sampai dah terkinja-kinja atas kerusi ni pastu konon nak tengok kalendar, 9hb tu free ke tak. 

Sekali tengok hari tu adalah 11hb Oktober 2012.........Boleh tak, tak ingat tarikh? 
Okay Guy Rage Face Meme Round Sticker
Okay. Tarikh dah terlepas akibat tak reti check email selalu. Perasaan sedih hati hancur. Lagi sedih dari tengok The Vow. Saya reply pada penerbit. Say sorry sebab tak check email. Lol. Malu je kan. :( Then cerita dengan dengan Mama and berlagak dengan adik beradik. 

'Awin lagi sikit je lagi sikit jeee nak masuk tv tau..'

'Terlepas sebab tak check email je tahu..' 

Dorg replied, 

'Eleh dah terlepas dah pun..bukannya masuk tv betul-betul pun.tak yahla nak kenang-kenangkan lagi..entah-entah orang saje je kenekan kau..'

Lagi sekali..

Okay Guy Rage Face Meme Round Sticker

So the next day, saya check email lagi (ceh sejak tu terus rajin check email), OK. Penerbit replied!! 

'As Salam.

Awak 6/11/2012 (selasa depan) free tak? nk jemput sbg panel..

pape text sy dkt no yg sy kasi sblm ni.'


OMG OMG OMG!!!!! Ada second chance!!!! HAHAHA. Sorry saya gedik sikit. Penerbit offer second date, 6 November 2012. Hari Selasa. Hm malangnya pada masa tu, saya masih bekerja. Company saya kerja dulu susah nak cuti or even amik emergency leave. So dengan berat hati seberat badan saya sekarang (55kg aah dah naik :( ) saya just asking penerbit boleh tak bagi saya formal letter. (banyak sangat songeh kan) . Tapi hari Isnin, beliau email saya semula, tak dapat nak send formal letter sebab takde detail saya, and nak forwardkan hari rakaman saya pada 13 November 2012 sebab masa tu la Deepavali, so public holiday supposedly takde masalah la kan. Tapi..last minit masa 12 November 2012 saya dikejutkan oleh my team leader, saya kene kerja pada 13 November 2012!!!! Pissed off gila masa tu. Tapi nasib baik 3 jam je. Pukul 10am sampai 1pm. Rakaman at 2pm!! Bergegas la saya keluar ofis terus ke Angkasapuri. Ofis saya dulu di Menara Olympia, Jalan Raja Chulan so agak dekat la dengan Angkasapuri. Thank you kepada my bestie , Umar yang drive kan saya hari tu :') 

So tu la perjalanan saya dalam memasuki dunia hiburan... weh masuk tv sekali je la oi wakaka. Maybe itulah yang pertama kali dan terakhir dalam hidup saya. Hihi. Thank you a lot to penerbit, En Hisyam, host Muaz and crew. Sebab bagi saya peluang ni! :) Muaz si pengacara pun sangat friendly and banyak ajar-ajar saya on belakang stage. Sampai - sampai je Angkasapuri yang memang first time saya masuk situ haha. Kitorang dah dihidangkan dengan Nasi Kukus Ayam Dara hihihi. Saya tengah menggelabah tak boleh makan haha. 

Ok so tu je ceritanya. Gambar? Sorry takde gambar haha. Gambar ada dalam phone my friend and my adik tapi tak ambik lagi kat dorang hihi sebab saya nampak gemuk. So takdela gambar hihi. Kepada blog!, thank you so much walaupun saya dah lama tak update kamu, tapi dapat jugak eh tawaran masuk tv kerana blog. Huhu. Sebab En Hisyam amik email saya dari blog ni lew. 

Ok bye! 




9 comments:

Miss Xyz said...

Wow, aloo tak sempat tgk tv hari itu ahaha mesti bestkan?

Udez said...

wah..nak jumpe muaz gak..^_^

Ajwin Ajeera said...

missxyz,

hehehe.adik sy ada record ;p
best..satu experience yg tak mungkin dilupa :)

Ajwin Ajeera said...

udez,

hihi
muaz mmg friendly! tak sombong lngsung. dia yg byk bercerita dgn kita :)

ain diyana said...

awin,, remember me? ;) u sure hv put on weight ye.. aawww kalau x dpt tgk awin kat TV...

Amirez said...

tahniah awin dapat masuk rancangan Generasi Y hari tu. jeles weh haha

Ajwin Ajeera said...

ain diyana,

ain kem eh? of course i still recognize u :)
hihi takyah tgk pun. buruk huhu

Ajwin Ajeera said...

Amirez,

hahahhaha.
gelabah je atas stage tu. thank u abg adi sbb tgk!! hihi

RapunZeL DayNe said...

Owh yaa..sy sempat tgk cik ajwin dlm tv2 kan?
Start tu lah yg sy tau pasal blog cik ajwin ni..seriously, cik ajwin nmpk cam dah besa sgt masuk tv..bg cik ajwin, tak tahu la kan? Congrats yeah cik ajwin? :)