Tuesday, June 26, 2012

Ole-ole dari Balikpapan

Assalammualaikum..

Haaaaa hari tu saya ada cakap pasal saya ada dapat souvenirs kan. So hari ni nak kongsi dalam blog kecayunkngan ni. Thankssssss so much to Nurul sebab belikan ole-ole ni. Hihi. Beliau outstation ke Balikpapan hari tu then tiba-tiba je cakap ada souvenirs for me ahakssssss haruslah gembira gila kan???!! Terus siang malam asyik terpikiaq jee macamana la souvenirs ahh sungguh tak sabar tau. Lepas tu kan nak tahu tak satu cerita... yang agak menyirap skitla wakakaka. Masa Cik Nurul nak balik, beliau kena transit dulu di Jakarta then baru fly ke Kuala Lumpur. Masa dah sampai kat Jakarta tu kan ekhem ekhem.. Cik Nurul naik shuttle bus then bila dah turun bas, Cik Nurul tertinggal paper bag souvenir saya dalam shuttle bus tersebut!!!!!! Aaaaa masa tu pula tengah Whatsapp, Cik Nurul terus bagitahu saya yang bag tertinggal dalam bas. Omg masa tu terkejut and sedih gila tahu?? Hahahaha. Then nak tahu tak, Cik Nurul sanggup tunggu situ selama 30 minit sebab shuttle bus tu akan lalu situ balik within 30 minutes. Heee thank you dear. I love you lahhhh.

Then saya pun dapatlah semula my souvenirs! Hehehe terus hati gembira kembali hihi. Jom jom tengok apa yang Cik Nurul belikan saya tuuu..

Jeng jeng jeng~~ Banyak takkkkkk. Sebab tulah rasa sedih gila bila dengar ole-ole ni tertinggal wakakaka. ;)

Saya dapat mug and tumbler Bandung Starbucks!

Indonesia Starbucks Mini Mug!! Each mug ada nama tempat and gambar yang bertemakan tempat tersebut. Bali,Jakarta, Medan, Bandung and Surabaya ;)

Last but not least...my favourite stuff....fridge magnet!!! Ahahaha. Yes hobby saya kumpul fridge magnet. Thanks Nurul sayang. ;)

Thanks for reading!


12 comments:

Natasha said...

waaaah....
bestnyer wiwin dapat souvenir!!
(=

Patrick Star said...

mak saya pon suka kumpul fridge magnet smpai penuh satu fridge...hehe

Shop The Black said...

Hey there! Check out my blogshop for more stuff(s) to love! :)

http://shoptheblack.blogspot.com/

Elih Japahar said...

Ooo hobby menarik :) haii, salam pkenalan dr DuniaRealiti ^_^

haidan said...

lawa la mug tu...nak gak awin...? =D

aizadalias said...

selamat la dekat indon.. kalau kat malaysia dah lama dah hilang tu..hehehe ;p

masmaribellmastura said...

eee...comelnyer........huhu..

maszull said...

assalamualaikum ajwin...selamat hari raya mama dtg singgah beraya kat sini yer...:)...

Zacky Rachman said...

batik keris in airport are too expensive....trust me....I live in Balikpapan

Diana said...

waa...bestnya...

cik mun said...

waaaa..bestnye dapat souvenior..

Cinta hazanis said...

bestnya. :)