Wednesday, May 6, 2009

Hantaran Cokelat

Hari tu ada orang tempah hantaran dekat Mama.Orang tu nak suruh buat Bepang.(Siapa tak tahu Bepang,sila google sendiri.) Tapi tak boleh buat Bepang kerana sebab-sebab tertentu. Then,orang tu kata,takde bepang pun takpela.Boleh ganti dengan coklat.

So,Mama dan saya pun buatlah hantaran coklat. Jangan tak perasan perkataan 'saya' itu okay.Kalau tak perasan jugak,saya ulangi,SAYA pun buat sekali hantaran tu.Yeah.Saya tahu anda nak kata saya hebat.(Walaupun sebenarnya anda tak berniat nak kata hebat atau anda akan bermonolog,Euww.hebat kerr?Perasannya..)Maaf,TERriak sebentar. Sesungguhnya perasaan riak itu tidak boleh lari dari manusia biasa seperti saya.Okay dah dah.Kembali kepada topik.

Pendekkan cerita,kami gunakan coklat Ferrero Rocher,Tango Choc-Mint dan Beryls Coin Choc.Orang tu kata bajet dia dalam RM65.So,kami buat ikut bajet diala.Walaupun rasa cam murah gila bagi kat dia.
Amboi..Geramnya tengok cokelat.Tapi saya telah mengambil langkah berjaga-jaga sebelum itu.Untuk mengelakkan saya terliur sampai meleleh-leleh saliva,saya telah membeli cokelat khas untuk saya sendiri.Muahaha.
Sukanya Cadbury Black Forest!!Sedap sedap!Coklat dengan biskut dan jeli didalamnya.Wahhhh.Ini ialah bekas manik berwarna gold.Saya tolong buat rantai dari manik-manik nila.Sebab Mama nak buat hantaran ala-ala Peti Harta Karun.So,sayala tukang buat rantai emasnya.Jeng jeng jeng.Inilah hasilnya.Hantaran Cokelat yang berbajet RM65.Isk.Saya tak puas hati betul sebab macam murah.Tapi Mama kata,takpe.Okay,takpe takpela.

Sebenarnya makcik saya ada buka butik pengantin.ZaTiFy Boutique.And kami ramai-ramai bersatu-padu,membanting tulang untuk butik ni.Jadi,kalau siapa-siapa nak kahwin ke,tunang ke,boleh jumpa saya okay?:D

61 comments:

philoColy said...

perghhhh..
coklat..
nk2..
wakaka

~nEeYsA~ said...

gle arr...
coklat!!!!!!!!!!
my peberet!
suke gak black forest cadbury!
uish...ferrero roche..
tolong!
haha..nak gak ni!

Ajwin Ajeera said...

To philoColy,

hahaaha
sila terliur syezaaa
wakkaka

Ajwin Ajeera said...

To ~nEeYsA~,

hahahaa
nk,dtg umah awin!
hehe

Anonymous said...

cantek arrr
tapi mcm kompius japss
betol ker pkataan 'SAYA' tu
or
hanya MAMA SORANG JER!!!!
-momguess-

EiNS said...

Makcik, mama awak buat bisnes butik pengantin? oo nice2...

dah mcm rupa harta karun hntaran2 cokelat tu...pembalut mas plak...

Ajwin Ajeera said...

To momguess,

hahaahhahahahaha
btulla..
SAYA tu tolong smpai sakit jari2 halus dia tau.
wakakakaka

Ajwin Ajeera said...

To EiNS,

kamu pnggil saya makcik???
kejam gila!
haha
yup.
tu cover dgn cokelat la..

farwalis said...

kalau kawin dgn awin, boleh tempah kat sini jugak ke?

Ajwin Ajeera said...

hahahaha
kalau dh dgn awin,
mestila kat sini.
silap ari bulan,
awin dgn org yg nk kawen dgn awin pun kne buat hantaran sndiri la.
hahahaha

Amilrash said...

dah dapat idea yes... seswei untuk hantaran bakal isthree sy nanti hahhaa:)

Ajwin Ajeera said...

isthree??
mcm nk kawen 3 je ni.
hahahaa

Amilrash said...

hahaha tak terperasn plak eheheh... kawan biar 10000 berkhawin biar 1 :)

Ajwin Ajeera said...

hehe
wahh
bgus2..

dba adnan said...

tggu org yg buat hantaran tu la kawin dulu:P
best macam ni..
save budget klu kak awin nak kawin nnti..
buat la hantaran sendiri..hihi

D@U$™ said...

Bagi lelaki:

Kahwin biar empat...
Berkawan biar sejuta...
Rumah biar 4 kalau x gaduh la bini2 korang tu...

Pasal Entri:

Fuh...
Sedapnyer coklat...
Frero Rocher ada x?
Urmmmm....

Ajwin Ajeera said...

To dba adnan,

haha
org yg buat hntaran lmbt lg nk kawen~
hee

Ajwin Ajeera said...

To D@U$™ ,

kahwin biar 4????
ada tp tak leh bg daus.
lalala

fezaL Mohd said...

rabun mata ak tgk haha

.chocolatevanilla. said...

ohh sedapnya coklat.
lalala.
bleh ahh wat brg2 hantaran naty kat ajwin haks;P
gatal nak kawen lak huhu

Ajwin Ajeera said...

To fezaL Mohd,

asal?
hahahahah

Ajwin Ajeera said...

To .chocolatevanilla.,

hahha
bole je dear..
call je.
hee

adawiah.zaini said...

mlm ni tdo mimpi harta karun coklat la. hhaha

atok said...

nampak cam 65 juta adela.
mane x nye,mcam disalut emas jeee.
berkilau2.
haha

[z@ck] said...

look tempting la black forest tuh..
nak gak!

Liquid said...

uhu tiru jek incek liquid pon ada suke jgk sama itu black forest.!!

uh ade butik tu ea, kalo mahu meminang sama cik awyn bley jmpe awyn jgk kan kan..?!!

ehehehehe =P

Ajwin Ajeera said...

To adawiah.zaini,

haha
mimpi jgn tak mimpi.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To atok,

haha.
patutnye mmg jual dgn harge tu kan?
hehe

Ajwin Ajeera said...

To [z@ck],

klu nak,beli sendri!
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

elehh
dia yg tiru org!
haha

mau meminang cik awin??
hahaahaha
tak tak.
tu kne jumpa bapa cik awin.
hehe

zaki said...

isk lawa gak hasil kerja u n mak u..
serius lawa...

Ajwin Ajeera said...

yeke?
terima kasih..
:)

Fatul Akrul Ramli said...

kalau nak kawin dgn awin mcm mana pulak??
:P

Ajwin Ajeera said...

haha
klu nk kawin dgn awin,kene sama buat hantaran dan pelamin utk diri sendiri!
wakaka

nurull said...

sori yunk..pg neh bru jenguk..

cklat!!!nk..nk..nk...

xbole thn!

misti kne kua neh g beli coklat!

awin da jeleskn nurul dgn kedberinye!!!

boboiz said...

fuh memang lawa hantaran cokelat harta karun nie..masa emas betul plak..rm 65 tu memang murah...

.kakijalan. said...

nak coklat. nak coklat je. plastik taknak.

Ajwin Ajeera said...

To nurull ,

haha
it's ok..
jgn jeles ye....
hehe

Ajwin Ajeera said...

To boboiz,

hee
tq2..
murah kan???
dgn minyak kete nk anta lg,dgn tenaga lagi.lalala

Ajwin Ajeera said...

To .kakijalan.,

coklat ke,plastik ke
tak dptla!
haha

cikgu said...

awin terror gubah-mgubah rupenye.. lawa.. congrate..

Ajwin Ajeera said...

hee
biase je cikgu..

Ajwin Ajeera said...

hee
biase je cikgu..

Ajwin Ajeera said...
This comment has been removed by the author.
mira amair said...

pandai mama awin wat..nnti nk mnta tlg wat utk mira gak la..hehehehe..

Ajwin Ajeera said...

hahaa.
boleh2..
kite calling2 je.
hee

Encik Azizan said...

nt tempah kawen nnti..cop awl2..hua3

Ajwin Ajeera said...

hahaha
bole2..
takde hal..

Abu said...

Pandai menghias coklat...cam tak cayer jer...haha...btul ke...huhu...nnti I nk tempah coklat, awin hias macam bntk KLCC..bole?..anyway..bgs..nice work!

Ajwin Ajeera said...

asal tak caye pulakkk.
adoyai..
boleh jer!

Abu said...

Yela...yela...den percaya la..:)

Ajwin Ajeera said...

hehe
okay!
:)

kenet! said...

nak curi satu!!
nak jugak cadbury black forest..
my peberet gak tuh..
wawawa!

Ajwin Ajeera said...

haha
kenot2!!
:p

Si®_®oLL™ said...

ermmm...behnye...awin kite ne asik mkn je post die..neway like ur post...wjib bce smpai noktah trakhir taw...

Ajwin Ajeera said...

haha
yeke?
thank u..
terharu ni.
hee

milimilo said...

nampak mahal jah..sbb kale gold tuh..heeee

Ajwin Ajeera said...

hee
idea sape.
lallalalala

MHR said...

wah!..
nak hantaran cam gini jgak lah..
nak kawin la esok..
haha!

Ajwin Ajeera said...

hahhahahahhaa
sbb hantaran je ke..

nEthE!r@nGeln0r3v!L said...

sedapnye........... anda didapati bersalah kerana dh wat sy terliur dgn coklat2 itu....dan anda jg didapati bersalah kerana wat sy hmpir merosakkn screen gara2 ingin mengeluarkan coklat2 itu..... haha... maafkn sy kerana bertindak aneh