Wednesday, July 18, 2018

Turn Up The Glow with St Ives

Assalammualaikum and hi semua!

Hari ni terasa nak menulis dan buka blog. Yaaa..sis dah tinggalkan blog lama sebelum ni kerana kerjaya di awan biru yang memang sangat sibuk. Masa yang ada hanya untuk makan tidur dan spend masa dengan keluarga yang tersayang saja. :)

Kadang kadang tak tahulah apa yang sibuk sangat haha. Ada je masa untuk menunaikan umrah bila cuti, jalan jalan dan sebagainya cuma prioriti dah berubah. Kalau tetap istiqamah berblogging mungkin ok je haha. Ni sendiri punya masalah lol. 

Sebelum mengandung, saya memang sibuk fly terus terang takde masa nak pergi spa pun. Balik cuti kalau sempat hanya pergi massage saja. Nak berfacial memang tak sempat. Lepas tu pregnant pun takde pergi spa as takut la kalau tak ok untuk baby. Sepanjang pregnant pun memang saya takde langsung guna produk skincare satu pun! Cuci muka dengan pencuci muka pun tak tau. I was soooo takut and nak jaga pregnancy sangat sangat lah macam tu. So lepas beranak baru saya start pakai semula pencuci muka, toner, facial treatment essence and face cream.

So? Dapat bayangkan tak how my face was? Masa pregnant hidung start kembang dah keluar segala blackhead haha. Serius bersisik bila pegang hidung! Euwww! Sampailah after beranak dengan mommy life, memang takde masa nak pergi facial. 

BUT!......

Few days ago I received one parcel from St Ives Malaysia and they sent me their holy grail Coconut and Coffee Scrub!! 




So in love with everything! The box is too cute! Siap dapat boarding pass ya! And I really love the new packaging of the scrub. Looking so fresh!



Please excuse my bare face ya! Scroll faster! Haha


So I tried the Coconut and Coffee Scrub right away....


Serious talk, bau scrub ni pun rasa macam nak masuk mulut je! The smell is sooooo good!! 



As you can see from the photo, the texture of the scrub is just nice, tak berapa kasar tak berapa kecil. Memang I really enjoy scrubbing my face!! Tak perlu menggunakan banyak pun tapi tetap goes well with my face. Rasa syok sangat scrub muka! Puas rasanya hapuskan segala sel kulit mati or blackhead! 

After scrub, yes oh my Gucci, memang kulit terasa sangat mulusssss! Hidung, pipi lembut licin ja!! Ya Allah nikmat apakah ini?! I used to scrub my face with St Ives when I was younger masa zaman zaman sekolah dulu but whyyy la tak istiqomah? Rasa macam kulit baru. And I was also felt very happy coz St Ives sent me Coconut and Coffee scrub dari scrub yang lain cos I seriously think I need this particular one! No. My skin needs this!! Because my skin problem is the dull skin, kulit kusam ja tak bermaya. So scrub ni really helping rasa fresh and glowing! I love the fact that this product is using 100% organic so double love! No chemical whatsoever!



Jadi untuk anda yang masih mencari scrub muka yang sesuai, silalah cuba St Ives face scrub sekarang! Thanks me later. You will not regret. Kalau nak kulit rasa mulus la ya without spending much money. Kalau pergi spa buat facial dah spend RM 200+ dah? Why not you just go to any drugstore or supermarket try beli St Ives dan scrub muka terus. Confirm tak cari lain dah.

Plus, St Ives Malaysia sekarang sedang buat contest Turn Up The Glow! St Ives Sends You To California! Whoah? Best ke tak? Cara caranya sangat mudah, anda hanya perlu cuba St Ives scrub, share your experience and post it onto your Instagram with hashtag #TurnUpTheGlow #StIvesMalaysia @StIvesMalaysia 

Mudah sangat kan? Dengan hadiah yang sangatlah best.... which is
you guys can win...

6D5N in Sunny California!
For you and a friend
Return tickets for two
Accommodation covered

Gosh..so nice! Siapa nak bagi tiket free pergi US kan? Peluang sekali seumur hidup ni! I've been to California before. Dan tersangatlah rindu nak ke sana lagi! It is a very beautiful place to visit. In some other time, I will share my travel journey ya? Mungkin kalau dapat pi California kali ni dapat share travel journey double kan? xD So, jangan lupa dapatkan St Ives face scrub sekarang dan lets join the contest!




Ma face after scrubbing. Kulit selicin punggung bayi yo! Haha joking OMG

Much love,
Ajwin

1 comment:

Emilinda said...

Seriouslaaa awin tak pakai pencuci muka langsung masa pregnant. Omg, share sket rutin penjagaan kulit tanpa skincare masa pregnant. I mean maybe ada la guna bahan2 semulajadi sapu kat muka ke..