Sunday, January 20, 2013

Mama's 47th Birthday

Assalammualaikum..



Ok tahu dah lambat tapi nak proceed terus. :D Pada 2 Januari 2013 yang lepas, Alhamdulillah we have celebrated my lovely Mama's 47th Birthday! Alhamdulillah. Semoga Mama panjang umur, murah rezeki, sihat and happy selalu. Sayang Mama! At first kononnya nak surprise..Tapi my Abang tak reti buat surprise lar derr.. -.-. Gerrrrramm jer and sabar jerla. Haha. Sebabnya pagi before birthday tu, sebelum dia pergi kerja konon cakap bisik-bisik suh saya beli kek sebab dia busy. Ok je la kan. So satu hari tu, saya dengan Cik Nurul cari hadiah for my mom at Mid Valley.. :)

Malam tu bila dah sampai rumah, ntah macam mana.. Tak jadi pun surprise haha. Sebab Mama tahu kitorang beli kek -.-. And abang, dia bagi handbag as birthday present to Mama. Saya pulak..terpaksa cakap sorry kat Mama tak sempat nak cari hadiah.. Dapat bawak balik kek and pizza je. Sorry Mama..Mama cakap takpe.. Dah cukup happy dah ni. :')


Choc Indulgence from everyone-knows-where-I-bought-this
*omg pls ignore the foot**bukan my foot**malas nak crop**omg!*


Before Mama blows out the birthday candles..


Lepas nyanyi Birthday song, terus saya keluarkan hadiah from my handbag..Hehehe SURPRISEEEE!!! Haha. Hadiah hasil perkongsian dengan Cik Nurul haha. We bought a 100ml Estee Lauder Pleasures! Mama terkejut gila sebab perfume Mama baru habis few days before tu..Haha. Mama memang pakai perfume ni sajeeee sejak dari zaman anak dara gitu. So botol perfume pun memang beli yang besar punya je. Tapi lucky us, birthday Mama 2 Januari kan , so masih sempat merasai year end sale haha. 


Mama with us and her presents


Adik sedih sebab dia takde beli apa -apa untuk Mama. Dang! Takpelar. Budak sekolah lagi. -.-

Lepas potong kek, kita semua ber cam whore dengan gaya bebas using my cousin's samsung galaxy s3! :p




Tiba-tiba semua datang ilham menari gangnam style o.o


:)



Esoknya, on 2nd January 2013, Makteh and Pakteh pulak buat surprise datang rumah! Siap bawak pulut kuning dan burger bakar especially for my mom and us! Alhamdulillah murah rezeki Mama. Nasib baik belum masak lagi masa tu hihihi.

Pulut kuning, dengan hirisan daging bakar di tengah , dan sambal udang, hirisan daging bakar (lagi) dan taburan bawang goreng on the top omg seriously sangat sedap. Fyi, Makteh saya memang pandai masak. Kalau ada kenduri apa-apa, memang Makteh yang masak hihi. 

Burger bakar homemade by Makteh with sambal udang kat tengah tu untuk dimakan dengan pulut kuning. 

Happy 47th Birthday Mama
We always love you 


Thanks for reading!


4 comments:

Azyyati Elias said...

Happy belated birthday to your mom. :D

Ajwin Ajeera said...

thank you!

Udez said...

sedapnye..lapooo..hehe

Ajwin Ajeera said...

hehe sedappp~