Wednesday, December 10, 2008

Lelaki Handsome VS Lelaki Tak Handsome

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

kesimpulannya,
cian pada lelaki yang tak handsome..yang kejam pun perempuan gak..
tp kalo lelaki pun sama gak nk tgok pompuan cantik je..
dah lumrah..kite msti suke mende cantik..

23 comments:

goasop said...

everyone has it own beauty~ dig it n u will find your beauty~ uhuks

izzatI nadIah said...

x m0 r plih laki ensem ke x ensem ke..
nak plih laki yg reti jge kte.
:]

Monkey D Luffy said...

kapten ler jugak jadik mangsa korang.... kapten ditindas

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman said...

sib baik aku duk dalam kelompok ayat pertama.. kakakaka! perasantandalamjamban

Ajwin Ajeera said...

To Goasop,

yeah!
agreed!
semua org sama je..

Ajwin Ajeera said...

To Izzati,

yup.
handsome tak handsome ni tak pnting pun sbnarnye..
yg pnting hati..
huhu

Ajwin Ajeera said...

To Monkey,

haha.
kapten kategori mana.?
handsome ke tak handsome?
haha

Ajwin Ajeera said...

To Kamitaken,

ayat pertama yg mana?
yg ensem la ek.?
hehe

atok said...

ini bwat sndri kah?
kalo bwat sndrik tabik spring la bebbb!
kalo wat sndrik laaa. ;P

Ajwin Ajeera said...

buat sndri2!!!!
hahahhahahahhahaha

JRY said...

dah lumrah, kita suka yang cantik2!

Tuan rumah pun cantik.hik3.

Mitsuo said...

haha waddahell..
susah jgak jdik org tak ensem ni.
pulak tu, bising salah diam pun salah..

btw, nice one!

Ajwin Ajeera said...

To Jry,

yeah..
mmg semua org nk yg cntik..
tuan rumah cntik?
iye la sgt.
haha

Ajwin Ajeera said...

To Mitsuo,

haha.
yeah.
as a girl,saya amat tahu.tak caye tanya girls lain btul tak.
haha
biasala tu cik mitsuo..
lumrah kehidupan..hehe
tengs!:)

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

hi..
eeii kejamnye..
kesian lelaki2 tak hensem..
padahal mereka juga manusia... dan banyak yang baek dari lelaki tak hensem kerana mereka sedar akan kekurangan diri mereka... erm.. laki hensem pula banyak yang suke amek kesempatan.. biasela manusia..

Ajwin Ajeera said...

yeah..
sis pun lebih prefer pd lelaki yg tak ensem.
sbb most of them lebih ikhlas dr yg ensem..
(eceh.pdhal baru skali couple.wakakaka)

das'dis'dus said...

sorry to say la kan...

aku suka blog ko ni tp yang aku buat benci iala bila masuk blog je ade music backgrond playing...lagu cm sampah gile..

pastu tak jumpe button stop ko...

mintak tolong buang lagu2 bila buka blog ye....

hah, nasihat ini untuk blogers lain gak...tolong la jgn ada background music....

Ajwin Ajeera said...

To Das Dis Dus,

yeke.?
okeh.
saya delete..
plus,lgu tu pun sangkut2.
tq sbb bgtahu.
n tq jugak kerana suka baca blog saya..
:)

das'dis'dus said...

hah...cmni la..

tenang sikit tk de bckground musik..

erm.....takde la clashing dgn lagu winamp saya nih...

hahah!

Ajwin Ajeera said...

ohh.
sbb tu rupanya!
kuang asam!
haha

harith malique anwari said...

ayat ni dah banyak kali ak baca..
lebih kurang la..

tapi bila baca balik kat page ni ak nak gelak jugak..

by the way >>

every single words tu bermakna..
kadang2 sinis kadang manis..

peace..

adibahrisha said...
This comment has been removed by the author.
adibahrisha said...

btol jugak kan....manusia ni tau nk kritik make fun jeh....kesian kat lelaki yg Xhandsome...

kdg2 pmpn harus dipersalahkan. sebb kita ni tak hbis2 nk pk negatif...hehehe...

alamak terjujur la plak. tp sebagai seorg pmpn, i mmg akui pmpn mmg cmni...

wlopun tak diluahkan dgn mulut kdg2 terdetik jugak hati bile nmpak lelaki tak hndsome ghitu...

tp...pd lelaki handsome, kdg2 pmpn pun meLUAT laaaa tgok cover macho sgt...

"Ingt kitaorg suke sgt ke ngn lelaki handsome yg berlagak macho...." hahahaha...

pd lelaki diluar sne...juz be urself. Ok.

huhuhu..itu shaja dr sy.

-adibahrisha-