Monday, December 1, 2008

Otak Perempuan dan Otak Lelaki

Terdapat pelbagai cara untuk menguji keunikan tubuh badan kita, di antara keunikan itu sudah tentulah otak manusia. Di bawah ini ada ujian yang menarik untuk dicuba bersama…

Ini adalah ujian masa yang ringkas, cuma lakukan
dan jangan cuba menipu diri anda sendiri

Kira jumlah huruf F’s dalam perenggan dibawah
dalam masa 15 saat:

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Dah selesai?

Scroll kebawah hanya apabila anda telah selesai
mengira!

OK?

berapa banyak?

Tiga? (Anda tentunya seorang lelaki!!!)

Sila baca sekali lagi!

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula…

Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan
dibawah ini…

Otak LELAKI tidak memproses perkataan “OF”.

Keajaiban kejadian atau silap mata?

Sesiapa yang dapat mengira kesemua 6 F’s pada
permulaan ujian memiliki otak PEREMPUAN.


p/s : actually awin kire pun jumpa 3 je..hehe.mcm mana bole tak prasan pulak 'OF' tu..

jadi mknanya awin ni otak lelaki la yek?muahahaha

14 comments:

Monkey D Luffy said...

jd kau lelaki ker?

Anonymous said...

wa.
butul la.
haha

fadx

AphamBalek said...

hahaha,,,kt atas td i kire huruf F ade 3 je. pas2 kt bawah lg i nmpk 2 je, tp bile tgk btol2 blk jadi 3 plak,,weyh,,how come r???

ami said...

menarik2..
tp..kalu managed to count 5 je F ape maknanya eh? hehe

bubye
amie

Ajwin Ajeera said...

To Monkey,

shh..
diam2 au..
aku sbnarnye lelaki..
wakakaka

Ajwin Ajeera said...

To Fadx,

hehe.btul kn.?

Ajwin Ajeera said...

To AphamBalek,

haha..
yu tandanye tak normal tu..
gi check cpt..
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Ami,

ami dpt kire 5 je ke.?
hehe
i dun knowla apa mknanye..
hehe
tp rasanya org tu tgh dilamun cinta kot..
hehe

faqiha said...

unik la apost ni..suke bace

Ajwin Ajeera said...

yup2..
tengs faqiha!
:)

Alexi said...

sape ekk dilamun angau cinta niee..hahahaha..trasa plak

Ajwin Ajeera said...

haha
ada org trase la..
kantoi~
haha

The A said...

tapi dikira balik ada 5 tadi. abih ni kira otak apa?pondan?lol.

Ajwin Ajeera said...

5?
yeah.
ramai jugak org yg kira dpt 5 je.
tapi saya mmg tak tahu klu jumpa 5 tu..hehe
jgnla kata pondan..
hehe