Thursday, December 11, 2008

Hari Ini Dalam Sejarah

wah.
hari ni awin penat gila.
dari pagi pukul 9 pagi dh kluar rumah hingga pukul 9 malam baru balik rumah.
tapi awin kluar dgn mama dan papa awin.:)
kami hanya bertiga.
awin pun jadi anak tunggal la hari ni.
niat nk kluar tu utk beli baju kakak awin kahwin weekend ni.
so,kami pun menuju ke Mid Valley Megamall.
jalan jalan sikit lepas tu jumpala Butik Kriteria
yang jual baju kurung.
awin kan nak pakai pegi wedding kakak awin.
so,masukla butik tu.
actually kene pakai 3 baju (cream,maroon,hijau)
jadi nk kene beli 3 baju.
lgpun skang kn SALE!!!!!!
Jualan Jimat Malaysia atau Malaysia Saving Sale.
cepat wehh shopping~
sale hbis 4 JANUARY 2009.
sambung balik.
awin masukla butik tu.
selepas membelek beberapa baju.
awin trus kluar.
n papa tanya,napa?taknak beli ke?
awin hanya menggeleng2.
bila dh jauh skit,
awin kata,sehelai baju rm600 afta sale.nk beli ke?.huahuahua
then,kami trus turun ke bwah.
nak gi minum.
sbb dh takde butik baju kurung dh kat Mid Valley tu.
kami minum di sini.



dan awin telah memesan makanan ini.



sgt sedap~:)
then selepas makan,
kami masuk semula ke Mid sbb nak naik jejantas utk menuju ke



bila dh masuk Mid tu,
awin pun sempatla bergambar sikit disini..







*maaf.saya agak skema bergambar ketika ini kerana papa saya yg tgkpkn gambar.haha

lepas tu kami pun pergila ke The Gardens.
jalan jalan sikit.
then mama kata shopping kat Ampang Park la..
so,kami terus menuju ke lif.
sbb kereta mmg parkir disitu.
serious ckpkn,
lif The Gardens punyela lama nk menunggu.
bangunan je cantik.
tapi lif mcm siput ba alif ba ya.
waktu tgh menunggu lif,
sekali awin terpandang satu wanita yg familiar sgt.
awin pun bgtahu mama dan papa awin.
dgn muka yg tak tahu malu,kami menuju ke arah wanita tersebut.
dan mintak utk bergambar dgnnya.:D



hehe.Beliau ialah Francesca Peter.kami sekeluarga amat menyukai beliau.:)

then.
kereta papa pun menuju ke Ampang Park.
keluar je dr Mid tu,
kesesakkan lalu lintas punyala teruk.
berjam jam duk dlm kereta.
dr Mid nak pergi Ampang Park mcm dr KL nk pergi Melaka.
isk.
terukla.
maybe semua org keluar shopping tatkala SALE sekarang ni.
awin sgt bosan wktu tu.
mama dh terlena.
papa drive dgn penuh kesabaran smbil layan lagu2 dr Sinar FM.
awin kat belakang ni dh la ngntuk dgr lagu2 tu.
bosan lak tu.
isk.
dh tgh takde keje time tu,
awin pun apa lg.
jd model kejap.
tgkp2 gmbr dlm kereta.haha






haha.tembam2!!!
benci oh.
but nevermind.
malas nk fikir.
bukannya ada boipren pun.
wakaka
so,beberapa lama lepas tu,
kami pun sampai di Ampang Park.
Alhamdulillah.
then.
shopping punya shopping.
awin beli sepasang kebaya berwarna hijau dan sepasang baju kurung berwarna cream.
tapi mak aii.
dua baju ni je dh cecah rm700++.
hbisla.
bankrapla papa.hehe
sorry papa.
awin dh lama kn tak shopping kn?kn?
hehe
dan2 time tu buat muka kesian.
thts y title Hari Ini Dalam Sejarah sbb 1st time shopping smpai mencecah nilai ringgit td.
2 baju ni awin akan pakai time kakak awin kahwin nnti.
so,korg nntikanla ye?:D
naju tak lawa mana pun.
cuma mungkin fabrik yg berkualiti.
awin pun dh rambang mata td.
tak tau nk pilih mana satu.
dgn Sale lagi.
Gila la jugak kejap td.haha
btw,Thank You Papa,Mama!!!!!!!!!!!
i love u both so0o0o much much much much much!
:x

20 comments:

atok said...

ahah suke gmba yang muncung tuh! hakhak ;D

goasop said...

mak aii.. baju rm700++~ sape nak kawin ni? awin or kakak awin? ehe

wanridzuan said...

awk ke akak nak kawin nie? hehe.. btw gmbar comel i like..hehe.. lagi satu ade mintak num francesca peter tu x? kau ade bg la.. senang2 boleh msge die nnt hehe

Abdul Wafi said...

mana ada tembam

cute ada la.

faqiha said...

cumil2

jiwa kaco said...

tu baru kakak kawen... kalau awak yang kawen makin botak la papa awak..
apa apa pun awak comel....

Ajwin Ajeera said...

To Atok,

muncung tu gmbr yg takde motif.
bajet comel.!haha

Ajwin Ajeera said...

To Goasop,

hehehe.
sekali sekale je..
kakak kawen,kite kenela vogue jugak kn?
haha

Ajwin Ajeera said...

To Wanridzuan,

kakak kawen tp tumpang sekaki.
haha
yeke.?
hee..
ada jugak.
bole men msg ngan die ek?
haha

Ajwin Ajeera said...

To Abdul Wafi,

hee.
wafi!!!!!!!!!!!!!!
jumpa kamu disini!!!
:D
tembam la..
taksuka2!
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Faqiha,

hee.
tengs dear~

Ajwin Ajeera said...

To Jiwa Kaco,

hahaha.
tula td awin dgn mama kata papa makin botak.
haha
isk.
tak baik tul.hehe
comel la sgt.hehe

Monkey D Luffy said...

1. francesca peter tu sapa?

2. adik pengantin pun kena melaram dengan 3 baju ek.

3. memang ko tembam. hahaha

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

hi sis~
beselaa ur kakak nk kawen kenalaahh glamer skit... heheh yang penting rm700 berbaloi k sis? :D

.fARhANA. said...

awin~
huhuh~
bes nyer shppg..
ingt awin yg nk tawin..
heehh~
=)

Ajwin Ajeera said...

To Monkey,

1.Francesca peter tu kn penyanyi.
yg nyanyi lagu Sekadar dipinggiran.
huhu

2.mestila.2 baju utk nikah,malam berinai dgn sanding.hehe

3.hahaha..kuang ajaq!

Ajwin Ajeera said...

To Atiqah Adnan,

hi!
yeha.
mmg la nk glamer2 kn?
haha
yeah.
sis rasa sgt berbaloi.
sbb rasanya bju tu cntik sgt..
hehe tahun dpn baju raya tula nmpknya.haha

Ajwin Ajeera said...

To Farhana,

sekali sekale je.
hehe
awin nk kawen.?
lg 10 tahun.
haha

cIk JanNah said...

owh x sabo nyer nak tgk bj awen yg glam 2..
mcm aween plak yg kawen erk?
shopping sakan!
len kali bwk la cik jannah same
=)

Ajwin Ajeera said...

hehe.
bese2 je cik jannah..
adik pengantin kene glamer skali.
haha
bole2~
cik jannah blnje awin eh.?
:D