Sunday, January 27, 2013

Cerekarama hujung bulan.

Assalammualaikum.

Malam semalam, dalam pukul 8 malam, lepas je makan terus rasa macam teringin pulak nak makan kek. Biasalah tekak ni memang saje bagi badan ni membesarrr. Pastu tak tau angin ribut apa yang datang, tiba-tiba je rajin gi dapur buat kek. So, pilihan kek untuk kita mengekek semalam adalah kek rainbow. Padahal leceh tu nak buat nak kene bakar satu-satu. Tapi tulah angin rajin dah mai. By the time dalam pukul 10 malam kek dah siap..Siap bakar jela sejukkan atas redai. Pastu pukul 10 malam tu terlayan pulak Cerekarama, Anak Sampah. Ok sedih gila menangis 232944 kali kat situ ha sengsorang depan tv. Ok bukan sengsorang. Dengan mama sekali. Haha. Mama lagi emosional nangis tapi saya kononnya nak usik Mama padahal nangis jugak kahkah. Nak tunjuk macho la sikit. Sedih woo. Mungkin sebab ada naluri keibuan dalam diri. Sila muntah sekarang. Lepas tu tadi tengok cerita, Janji Shirah. Oh my god nak nangis 3213198 kali jugak apesal?! (yang ni pun Mama nangis) Sedih jugak ok. Dua dua cerita pasal ibu anak, hmm memang naluri keibuan level 99 ni. 

Ok so semalam lepas je cerakarama nangis-nangis habis, saya sambung mengekek. 
Time for deco!  


Done! Cantik tak deco saya?! Wakaka. Ok malas nak buat cecantik sebab tak sabar nak mencekik. By the way hari ni ada kenduri doa selamat kat rumah saudara. Tak teringat langsung pun semalam yang hari ni ada kenduri tadi. So kenduri tadi saya bawakla sikit buah tangan kek rainbow tak berhias ni. Alhamdulillah rezeki orang nak pergi umrah. Kenduri doa selamat dibuat untuk ahli-ahli keluarga yang dah meninggal dunia and sempena pemergian Makteh and Pakteh saya ke tanah suci. Semoga selamat pergi dan balik. Doakan kami disini! 

Thanks for reading!


17 comments:

Syuhada Nasya said...

wahh ! amende tuu.. macam sedap jee hhihii

cik nur said...

wahhh kreatid and cantik sedap *sambila lap mulut *

Ajwin Ajeera said...

syuhada,

rainbow cake! hehe ada resepi kek tu dlm blog ni :)

Ajwin Ajeera said...

cik nur,

waaa kreatif ke cmtu? haha

aisyah sakaria said...

oh awin kenapakah awak begitu rajin malam2 buat kek. kita ni selalu je teringin tapi selalu tangguh2 nak buat. lama2 terus hilang rasa teringin. haha.

Rina Ellisa said...

wah, kreatif & rajin ni :D

Nur Hafiza Rahsid said...

jeles laaa tengok cikpuan membaking sapsapsoi dah siap. kalau diri ini yang membaking, sedehh! ade je yang tak jadik T_T

RapunZeL DayNe said...

Whoaa..mesti dap nya cik ajwin watkan ye dok? Hehe..nanti bole la watkan lg..tapau kat saya..hehehe *tgn d dada mata ke ats*
P/S: tringin gak nak wat kek, tp sir sy bgtau yg org prmpuan buat kek lg dap..hehe

Ajwin Ajeera said...

aisyah,

ikut mood jugakkk..
haha kalau dh teringin tahap dewa tu ihihi

Ajwin Ajeera said...

rina,

tak kreatif mana punn hehe

Ajwin Ajeera said...

hafiza,

kek ni dh biasa buat..sbb tu jadi je
tp kalau kek yg tak biasa buat, kelaut jugak haha

Ajwin Ajeera said...

rapunzel,

lelaki buat kek la lagi sedap
sbb tu ramai chef lelaki.. :)

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

iyka zulaika said...

kita pon tgk jugak cerekarama tu tapi tak nangis sebab control macho. hehe. kek tu mcm playdow ke penyek. hihi tapi mesti sedap kannn :)

Ajwin Ajeera said...

amer,

wsalam..thanks for dropped by!

Ajwin Ajeera said...

iyka,

takleh control la..haha
yup awk ckp baru perasan haha
mcm playdoh tp sodappp

ilysha evans said...

pleaseee bg recipe!! hehe