Saturday, June 13, 2009

Bajet Drama Korea Ahh

Hey guys.Frankly,tengah sedih gila ni.Mula mula tanak cerita kat blog sebab takut personal sangat.(cehh poyo jek.haha).Tapi rasanya nak cerita jugak sebab terlalu gembira yang dicampur dengan sedih.Huhu.

Sebenarnya aku baru semalam ye baru semalam bertegor sapa dengan seorang kawan aku nih selepas 4 tahun tak bercakap.Perghh lama dow. Dahla dulu kitorang memang baik kamcing gila.Tu pun nasib baik kamceng sampai tak kena kancing gigi.

Ceritanya begini,waktu aku tingkatan 1,aku baik gila dengan seorang budak laki nih.Sampai gambar kelas pun duk sebelah sebelah memang bajet ah.Pastuh,waktu kami tingkatan 2,mamat nih bagi aku surat cinta. Serius aku cam terkejut gila babaiii ah kan.Sebab aku memang anggap dia sebagai BFF je.

Lepas tuh,kes pasal surat tu tersebar kat kelas.Ada seorang lagi budak lelaki nih pergi rampas surat tu kat aku then baca satu kelas sume koyak koyak kan.Gelakkan kawan aku tadi.Aku sedih oh time tuh.Kesian dekat dia.Lepas tu,mulai dari saat tuh la,aku dengan kawan baik aku tadi terus tak bertegur sapa.:(

Kini setelah 4 tahun,aku yang memberanikan diri tego dia kat Myspace.(ayat tak boleh nak bajet lagi ke?haha)Aku ingat dia tak reply.Still marah dengan aku ke apa kan.Sekali dia reply''wow!wht a surprise!ko per cer?''Aku terharu dow.:')

Lepas tu terus borak tanya khabar semua.And terbukak cerita lama sebab masing masing nak mintak maaf.And lepas tu janji takkan cakap pasal benda tu lagi.(janji ah sgt.pastuh cakap balik.haha) Tapi serius aku rasa macam lapang sangat.Sebab dengan kawan baik kan.pastuh dah tak bertego.Kalau dia perempuan,memang aku dah peluk peluk dah.

Serius aku sayang gila persahabatan kita.Aku start sedih semalam bila dia cakap dia rindu aku.Sekarang baru aku cam tersedar maksud sebenar persahabatan.Ececehhh.

Malam tadi borak,aku tanya dia,''Weh kita dah 4 tahun tak bercakap.Tapi asal kita kawan dalam Myspace plak?Sape add sape weh?''Then dia reply, ''Aku ah add ko.Harap ko nak tego aku mmg tak dpt ah.'' Cehh.Padahal aku yg tego dia dlu.Haha.

25 comments:

miss oren said...

waa..heppy ending...muahaha
memang terasa lapang bila orang yang dah lama kita tunggu akhirnya muncul dalam keadaan yang begitu menyenangkan..- entah i pon x paham apa yg i tulis-

neway congrates..kembali bersahabat..epi 4 u

Ajwin Ajeera said...

ahaaa
takpe takpe
i paham.
yeah agreed.
rasa happy gila serius.
:)thanks babe..

Dana Telco said...

lanjutannya bagaimana? :)

chipsmore said...

berkawan la selagi leyh berkawan..
pasanan penaja: big epal donat..hakk ;)

Mr K said...

Risk of getting love; losing friends =)

assignment english sem 1 haha

Nur Farhana said...

Hik hik hik.. So sweet.. Leh wat filem nih.. Gerenti box opis.. Huuhuu.. Pape pn, wish all the best to ur frenship ajwin.. =)

saya Fazi said...

wahhh *ttbe terharu :D*

ini drama jepun ni :P

♥chentaMAYA™ said...

wah3~
ser0n0k!

Fatul Akrul Ramli said...

wahh..
cerita ni macam penah tgk kat tv1 je..
hihi..
:P

(kiddin2~)

Ajwin Ajeera said...

To Dana Telco,

we're back.
as a friends.
upps best friends.
:)

Ajwin Ajeera said...

To chipsmore,

perghhh
big epal donut taja blog aku ke nih???
bapak bangga!
hahahaha

Ajwin Ajeera said...

To Mr K,

yup.
betul.
ahaha

Ajwin Ajeera said...

To Nur Farhana,

hahaha
box office la sgt.
btw thanks..
:)

Ajwin Ajeera said...

To saya Fazi,

haha
takpe.
tumpang terharu adalah digalakkan.

Ajwin Ajeera said...

To ♥chentaMAYA™ ,

aha
yeah..
:)

Ajwin Ajeera said...

To Fatul Akrul Ramli,

ape tv1 lak.
ntv7 ahh
hahahhahaa

d i D a_LittLeBaby said...

sesaje je tu nak lepak cne,..bosan dan terus bosan....

makpinat said...

sapa lah mamat tu agaknya..

Ajwin Ajeera said...

To d i D a_LittLeBaby,

haa?
tak paham.
hahahaha

Ajwin Ajeera said...

To makpinat,

hehehehe
adala sorang tuh.
makpinat pon kenal..

NaD said...

hurm...
kenangan zaman skolah...
siyes banyak kan???
hehe!

Anti-agni Energie said...

Nice post.

Kami merupakan pekerja2 yang telah dipecat tanpa pampasan. bantulah kami meriahkan blog kami. jadi follower kami.

kami nak perjuangkan hak kami.

http://agni-energie.blogspot.com/

Ajwin Ajeera said...

To NaD ,

yesss
sgt byk!
:D

Ajwin Ajeera said...

To Anti-agni Energie,

oh alrite.

Cik Peanut said...

nge~~wah...ase nak nak kuarkan air mata je sikit tanda sedih dan terharu ngan persahabtan korang..nge~~~aiseyman, mesti ye malu gielr kan..sebab tu lah dah tak nak tegur pe dah..btw, dia encem tak? kalau encem pass lah kat peanut..peanut tak kisah amik bekas reject ajwin..nge~~~