Wednesday, December 8, 2010

Takeshita Street, Harajuku.

Assalammualaikum. Sorry baru teringat saya ada blog. Ekeke. Hari ni hari ke-13 saya berada di negara matahari terbit ni. Takde buat apa sangat pun kat sini tapi napa entah malas nak update. Mood blogging serius takde kat sini. Patutlah Zack Zukhairi dah lama tak update. Okay dah faham. :p lalalala.

Saya ke Harajuku dalam beberapa hari lepas saya datang sini. Sumpah teruja nak pergi masa tu sebab Harajuku macam tempat famous je. Macam ada dalam lirik lagu Rich Girl by Gwen Stefani je. Lol.


First time la seh naik Odakyu Train.


Harajuku Station.

Masa ni tengah on the way nak ke Meiji Jingumei (temple), kebetulan ada orang kahwin kat temple tersebut. So ramailah orang and budak-budak kecik comel pakai kimono, yukata and baju-baju tradisional dorang yang lain. 


Meiji jingumei. Ada jumpa orang melayu kat sini. Teruja jugak eh.

Takeshita Street.

Tak payah nak tipula kan. Memang ramai gila orang. Harajuku girls memang ramai. Ala gadis-gadis yang suka pakai costume anime tu. Hah lelaki terus suka kan nak datang sini. *tibatiba jerr*

Pastu saje try crepe sini. Mana tak saje nak try, cuba tengok cuba tengok dalam tu. Tak terliurrr keeerrrr?

Lupa dah nama crepe ni. Tapi dalam dia ada strawberry, vanilla ice cream and whipped cream. Oyishiii! Harga dalam ¥400 kot. Lebih kurang RM13.00.

Forever21 empat tingkat. Ambik awak jom gila sama-sama.

Macam cantik je kan cincin ni?? Cantikkan cantikkan?? Okay beli.
Sebab?
¥380 murah okay. Lempeng crepe tu pon lagi mahal okay.

Maksudnya Yahoo Messenger Square Harajuku. Okay gotcha tipu je! xD (ingat comel???)

Comelkan jam ni? Comelkan?? Comelkan??? Tapi tak beli pon. 
Sebab?

¥2604 mahal okay. Tak payah nak mahal sangatlah. Banyak lagi benda comel saya boleh beli. *tibatiba bengang dengan benda bukan hidup*

Datang sini memang dreams come true. Hehehehehe.

H&M Harajuku.

Malam kitorang makan kat sini! Ada terjumpa orang Malaysia tegur kitorang. Lawa gila. Bila dia dah pergi baru perasan muka dia macam pengacara Channel V dah sorang-sorang sume terus pasrah napa tak perasan awal-awal. -.-

Suasana malam di Takeshita Street. Orang kata takyah nak berkampung kat sini sangatlah kan dari pagi sampai malam ada kat sini. 

Okay tata titi tutu. Hihi.



19 comments:

andyhowtt said...

wah, seronoknye awin hehehe...bila lah aku nak p jepang nie hehehe

syafiq rahim said...

ouh ouh.jgn nak gembire sgt. kami kt sini teliur tgk environment kt sane. biler la dpt peluang g sane. emo plak :)

iamnerves said...

oh...
mane gamba gadis2 jepun hot dan seksehhh ni...?
*menanti penuh pengharapan*
oh

o__o''

zer0xs said...

shomelnyeeeeeeeeeeeeee......... budak jipung pakai kimono tuuuuu~ huhuhu mcm nak tarik pipi derang~

cimut munniey :) said...

seronoknya makcik nie g merewang! HAHA. badewayy, boot merah sooooo cute HAKHAK! :D

nursarah puteri biru said...

dah macam blog pelancongan lak, bleh talent NicoleKiss nih, hehehehe

Tuan Din said...

jadi duta perlancungan lah...

Misz-sakura said...

bestnya awin ! huhu jelesnya. bape ari lg duk sn?

d_LA said...

wahhhh..slh 1 tmpt idaman ni sbb baca novel HATIKU DIHARAJUKU...siyes besttt la tgk..ternganga dla..dla gi bkt tnggi pom dah terlopong..hawhaw..trase snggoh kerdil..heee~~

Izyan Helmi said...

awinn...that crepe sgt menyelerakan. crepe + icecream...slurrppp

suffer8zine said...

fuyoooo bestnya

Terkini : Rumah Berbentuk Telur | 100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia

Cute Mommy said...

beshnyeeee....huaaaa...jelessss nih...

Afiqah Azmee said...

xtawla ni bila boleh p jepong ni sob sob T__T

come back safely ehh kak awin! :')

AMIRA IS MIRA said...

awin....bestnye g sanee..serius suke tgk..upload more please...tade giveaway ke dari sane

nabil_potter said...

seyes jeles..huhuhu

Munirah said...

ajwin, terima kasih sbb bawa kitorang ke jepun bersama-sama ;p. rasa macam diri sendiri tengah melancong pulak..hehe

cik nur said...

comel nya tgk budak kecil pkai kimono warna fav plak tuh
hish :)

pilotHans said...

1) mane2 pi pakai but merah yg beli aritue ea..haha...

2) dak kecik mane u kidnap tue kt wedding ? sian diorg..so dpt ngk wedding ceremony diorg x?

3) crepe tue, looks nyummmy..nakkk..

RaafikJahat said...

Yang YM Square Harajuku tu kelakar. Haha.