Thursday, March 15, 2012

Moist Choc Cupcake with Ganache

Assalammualaikum all..

Wah hari ni just nak update gambar Moist Chocolate Cupcake with Ganache Frosting ordered by Syaiful Rusli last week. Last week saya free and ada kat rumah so saya pun menyahut la cabaran yang diberikan Syaiful ini. Cewahhh. Sebabnya beliau ordered sebanyak 64 cupcakes. Banyak tuu. Dua kali adunan jugalah. Hari yang sama juga, ada orang order Kek Pisang. Maka sangat busy hari tersebut. Orang yang amik Kek Pisang nak tengahari so pagi-pagi tu bancuh Kek Pisang. Lepas tu ingat En Syaiful nak amik kek malam tu sekali siang tu jugak daa. Sebab dia tiba-tiba rushing nak balik kampung. Tapi takpe cupcakes sempat siap dalam masa yang diberikan cewahh. Maaf jika terlambat. Di sebabkan En Syaiful dah menunggu seketika, saya bekalkan 'free gift' kepada beliau beberapa ketul Red Velvet Cupcakes. :)))

Btw, beliau order ni untuk kenduri khatan anak saudara di kampung. Jom tengok Moist Chocolate Cupcake with Ganache yang diorder ni~ Gambar di sent oleh pembeli. Thank you :)

Kalau nak request frosting selain ganache pun boleh. Boleh request, buttercream, fresh cream, fondant, and edible image. Contoh gambar ada di previous entry, bulan March tahun 2011. Huhuhu.

Plastic packaging sebab order secara pukal..

Flash sikit.. Hahaha. Thanks for order and support! :)

Nak tahu reaksi pembeli ini selepas beli??


Hehehe. Berminat untuk order? Email me at
ajwin_ajeera@yahoo.com.my

:)


27 comments:

Sepul Lupes said...

hahahahahaha dah kuar... siap name hampir penuh lagi.... Red Velvet tuh memang sedap... sgt feeling makan sambil drive dari kl sampai perlis... hahhaa

Ajwin Ajeera said...

hehehehee.. tp sebenarnya red velvet tu terkeras sikit tu. sbb tak letak cuka. n takde frosting. kosong je kan. btw thanks ye!!

joegrimjow said...

nanti pergi KL jo roger
waha. cupcakes datang lagi!

Ajwin Ajeera said...

hehe im waiting!! :))

Fazreen said...

Yang ni nampak tak menarik. haha. nak colorful

Rara Nasiha said...

alaa, sedap nye. mulalah rasa lapar ni. :)

b.L.0.g.G.e.R:::B.0.y said...
This comment has been removed by the author.
PenangkapMimpi said...

emm.. xbyk nak tulis.. sbb leleh haa tgk cake 2.. huhuh.. i got something to show u..hukhuk

Ajwin Ajeera said...

fazreen,

hahahaa! my friend pun ckp the same thing! ok2..sure akan diperbaiki lepas ni. thanks een!! :D

Ajwin Ajeera said...

rara,

hehe samala kite tgh berlapar jugeee

Ajwin Ajeera said...

blogger boy,

nape delete comment huhuh

Ajwin Ajeera said...

penangkap mimpi,

haha order la ;p
apa yg nk tunjuk tuuu *curious

rafiq said...

sy dh order. but u ddnt reply yet..

Ajwin Ajeera said...

aik?
order kat mana? email?

PenangkapMimpi said...

huhu.. tercari blogger boy yew.. i'm blogger boy.. huhuh..
camne nk order yew.. abes 2.. nty send by post ea

PenangkapMimpi said...

owh yaa.. sal nk show kat awk 2.. nty de wktu.. i show to you.. sabaq naa..

Ajwin Ajeera said...

penangkap mimpi,

oo kamu..ok2.
order by email pun ok.
takleh post huhuhu
takut kek rosak
so kene pick up sndri or saya hantar tp kene cas transportation cost..

Ajwin Ajeera said...

penangkap mimpi,

oh berwaktu2 pulak ye huhu
okie no prob.

b.L.0.g.G.e.R:::B.0.y said...

owh.. kena pick up ea.. aiyoo.. kat ne ea.. nk pick up.. okay.. nty i will email u ea..
msti la... kna tunggu.. dat y.. la sy cube nk kntct wak 2.. huhuhu...sbb nk de bnda nk share kot..

Ajwin Ajeera said...

yup.. takut kek rosak.
kat cheras.
oh ok2 :))

b.L.0.g.G.e.R:::B.0.y said...

owh cheras..dkt je la..
da send da email nye...
t reply r

Ajwin Ajeera said...

oh dekat ke
ha boleh la order wakaka
ok nnti sy bukak ye.
skrg internet limited

b.L.0.g.G.e.R:::B.0.y said...

Dkt jew.. tp kn.. ley order ari kerje x..n then anta kat ofis.. huhuhu..
ingt nk blnja kawan ofis kot

Ajwin Ajeera said...

boleh2..
boleh je.
eh btw sy tak dpt email awk pun

b.L.0.g.G.e.R:::B.0.y said...

haa.. patot la.. sy dok tunggu awk reply.. xdpt2..sat sy anta skali lg..

Ajwin Ajeera said...

tak dpt pun?
ajwin_ajeera@yahoo.com.my tau

b.L.0.g.G.e.R:::B.0.y said...

aii xdpt lg.. rsa nye da 3 kali kot anta nye.. hurm.. t la anta skali lg..