Wednesday, May 30, 2012

Happy 54th Birthday, Papa!!

Assalammualaikum..

Semalam, 29 May 2012 genaplah usia Papaku yang ke-54. We olls cadang nak buat surprise lah kononnya. Malam tu around 8pm terus saya ke dapur nak buat kek tapi perah jugaklah otak ni nak pikir kek apa yang paling simple and semua bahan yang ada kat rumah. Maklumlah masa tu nak celebrate pukul 12 tu kan. Takutlah tak sempat. Kene yang simple-simple. Lagipun creamwell,creamlite, buttercream, fresh cream, heavy cream ke apa apa segala jenis krim lah dah habis dah kat rumah ni wakaka. So macam fikir jugak nak buat kek apa ni kannn. Tapi terus terjumpa satu resepi ni yang amat mudah disediakan and I only took about less than 2 hours!! Kira okay lah kannnn..

Sementara Mama tengah call anak-anak semua free tak malam ni nak ajak celebrate. Kaklong free, tapi Kakngah tak dapat ikut sekali kerana kepenatan katanya.. ;( So tepat pukul 11 tu, we olls pun keluarlah sesame, menuju ke HR Steak House Kg Baru je. Sebab dah tengah malam tak tahu nak menuju ke mana. So yang join pada malam tu, Mama, Abang, Adik, Kaklong, Cik Nurul, Nurul dan saya ;)))

Inilah Papa saya!! tapi masa tahun 1980 la.. wakaka

Tahun 2012..;)) ;p Selamat Ulangtahun Papa.. Semoga dipanjangkan usia, disihatkan tubuh badan, dimurahkan rezeki. Semoga akan terus menjadi suami/papa/atok yang penyayang pada kami semua.. Alhamdulillah.. The best Papa in the world! We love you Papa~~

I made Chocolate Fudge Brownies with hot chocolate sauce and OVER-grilled almond flakes on top. Haha. Tapi takpe. Rupa almond je buruk janji rangup dapnye dapnyee wakaka

Love you all!! 

Thanks for reading!! ;))


12 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

:(

maisarah lani said...

sedapnya! and Happy Birthday to your papa aween :)

btw, nanti kalau buat blueberry cheesecake boleh la share resepi ye? hihi :)

Ajwin Ajeera said...

kakngah,

alaaaaaaaaaa ciannyee kakngahhh. mama ckp nnti kalau semua ada, kita gi makan kat hokkaido ok. mlm tu tak makan kat hokkaido sbb kakngah takde tau. kitorg tggu kakngah hihihi

Ajwin Ajeera said...

maisarah,

thank u awak!! ;))

haha ada hint disituu hakhak ok2 insyaAllah~ ;)

Aizat Shafiq said...

happy birthday to ur papa..
newest gambar yang di upload kan?... :p

Rara Nasiha said...

wahh, hensem papa awak time muda-muda. happy birthday jugak untuk papa awak. :)

Ajwin Ajeera said...

aizat,

newest tak newest sgtla..sebelum ni ada upload la haha

Ajwin Ajeera said...

rara,

time muda2 je keee wakakaka
thank you awak!! ;)

BisMi Aishah said...

eppy belated besday to your papa ;)

Hanis Nizam said...

send my regards to your papa (: may Allah bless his life. love to see your family.

Ajwin Ajeera said...

bismi aishah, thank you!! ;)

Ajwin Ajeera said...

hanis,

insyaAllah.. thank you dear! ;)