Saturday, May 26, 2012

Viva ze vouge de vass.



Assalammualaikum.

Selamat Sabtu semua orang. So Sabtu uolls, uolls buat apa je? Hari ni saya ke Viva bersama Cik Nurul. Sebenarnya dah tak tahu nak pergi mana wakaka sekali kat highway Cheras nampak signboard Viva, teruslah menuju ke Viva. Wakaka. 

Maybe some of you tak tahu or tak pernah dengar pun shopping mall named Viva kan?! Viva ni mall baru yang tak baru sangatlah and sebelum ni kat situ nama dia Plaza Uncang Emas. Nama tak komersil langsung kan? Wakaka. Lepas tu bankrupt and maybe ada projek baru yang tubuhkan Viva ni. Nama baru ni lebih vouge la kan. Viva ze vouge de vasss gitteww. 

Bila dah sampai dah jalan-jalan, memang jalan-jalan cuci mata ajelahh sebabnya Viva ni lebih kepada mall aksesori rumah sebenarnya. Memang tak la sekarang ni soping barang rumah kan wakaka. Kitorang dua duk berangan jela nanti nak beli ni, bathroom nak macam ni macam tu wakaka. Macam kat Ikea la. Wakaka. So bila dah rasa macam takde hala tujuan tu, we olls pun decide nak menonton wayang. Yang best nya Viva ni, mall dia tak ramai orang and semua pun ada. Ok sambung wayang, we olls sampai je cinema pastu tak tahu nak tengok cerita apa. Wakaka. Semua dah tengokkk. Then nak taknak we olls tengok ada satu Chinese movie ni. 

Yes. You Believe In Ghost? ini lah movie itu..

Saya suka sangat movie horror or psycho ni so nak tengoklah movie ni but then we olls agak kecewa lahh kerana ni cerita hantu yang bodo-bodo jewww. Ingatkan memang cerita seram serius. Cik Nurul dah menyirap je wakaka. Tapi we olls layankan jela sampai habis. 

Sebelum menonton, we olls sempat isi perut dengan..

Macam biasa, memang order my favouriteeeee, meatball la ekeke.

We olls actually dah makan nasi goreng kat rumah. Then beli Subway ni pun guna coupon yang saya dapat hari tu. Dalam 2 minggu lepas gitu, saya ke Subway and dapat 2 coupon ni.

Gile tak happy??? Wakaka. Saje je Subway nak bagi orang gemuk lagi kannn? Wakaka. Dapat 2, tadi dah guna 1, tinggal lagi 1!! Hihi. 

Bila dah habis movie, dah penat jalan, kita minum Hazelnut Chocolate Milk Tea sambil kunyah pearl. Sejuk je masuk tekak~ Upps dengan gelas paling besar ye. Wakaka.

Love my tote jeans bag! ;)

Nasi putih, tomyam campur, ikan siakap 3 rasa, kailan ikan masin, telur dadar and watermelon juice for dins. Alhamdulillah.

Thank you Cik Nurul! Love you muah muah. Balik rumah, terus main Uno ramai-ramai dengan family dengan Cik Nurul Cik Nurul pun main Uno sekali wakaka. Esok ada misi yang perlu dijalankan. Chaiyok chaiyok! Jumpa esok insyaAllah. Thanks for reading~;))


12 comments:

Syakir Rahman said...

pergh....satu hari dgn makanan,hehehe

Ajwin Ajeera said...

hahaha agakla... byk je kan halangan bila ada niat nk diet ni wakaka

saharinasaharudin said...

nak coupon subway tu jgkk:D

Mr feckry said...

lame tk jalan2 best juga kalau layan citer hantu ek

Sepul Lupes said...

Waaaaa lame tak lepak mbo viva... Nak kupong gakkk ;p

Ajwin Ajeera said...

saharina,

hehehe kalau boleh kita pun nk lg coupon ni!! wakaka

Ajwin Ajeera said...

mr feckry,

bestt juga.. bilacuti jalan2 la ye rehatkan minda ;)

Ajwin Ajeera said...

sepul,

oh slalu dtg situ gak kewww haha best kan situ!

Rara Nasiha said...

Kalau tengok movie yang tak best, memang rasa menyirap habis kan? btw, my fav jugak tu, hazelnut choc milk tea. yummeyyy :)

Ajwin Ajeera said...

menyiraplaaa. rm22 melayang rasa haha. aah sedap kan? bila haus je tingat tuu haha

Sepul Lupes said...

masa die baru buka best gile layan muvie.. org tak ramai... last gi bebaru nih.. mcm rame sket org.. kekeke perabot je banyak.. tapi chantek2... :D

Ajwin Ajeera said...

aah before ths penah pegi org tak ramai. tp aritu pegi org dh ramai skit dh.. tp still best la wakaka