Saturday, September 11, 2010

Bunga api pada 2 Syawal.

Hari ni 2 Syawal, raya kedua, saya balik kampung belah ayah kat Bentong, Pahang. Pagi-pagi lagi tayar kereta dah pancit. Semua ahli keluarga terus menggelabah ayam dalam kereta risau tayar pancit nanti kene turun tepi jalan kerana semua dah pakai baju raya lip lap lip lap. Malu nak turun kereta. Lantas atas keprihatinan semua pihak, kereta yang bertayar pancit pun perlahan-lahan menuju ke sebuah bengkel kereta di Ampang.


Menyirap tunggu lama sangat. Kalau bagi air sirap tadi takpelah jugak.

Baju lip lap malu nak turun kereta dengan muka pucat. Muka pucat-pucat nak gi mana entah?!

Nama je balik kampung. Rupa-rupanya siang tadi banyak habiskan masa dengan tidur ya. Kenapa kuat tidur pulak musim raya ni?! Ini yang kita tidak faham ya. Takpela kalau tak kuat tidur karang kalau kuat makan susah pulak. Okay awak yang pakai baju merah tu jangan terasa pulak eh eh suddenly. Pastu malam tadi pergi jalan jalan dekat The Store cari-cari apa yang best. Terjumpa pulak cermin best.:p

Ni bukan baju mengandung eh. Haa cakap baik sikit.

Balik dari The Store terus pergi rumah terbuka saudara. 

Dengan anak buah yang comel. Orang bagi duit raya taknak ni. Bagus. Haha.

Pastu adik saya dapat bunga api free dari pakcik saudara. Balik tu terus main. Haha. Lama gila kot tak main bunga api. Masa first nak main tadi pun macam takut sebab percikan dia macam kuat sangat. Haha gedik sikit.

Nak ambik api dari adik. Tu pun takut. Dah setengah jam pun tak dapat-dapat lagi api.-_-'

Akhirnya disebabkan tidak sampai hati melihat saya dah setengah jam pun tak dapat api, maka mak saudara yang prihatin pun membantu. Terima kasih Cik Tini. :')

Bukan main gembira. Sampai sekarang masih tak hilang rupanya kesan-kesan gembira. :')

Sempat posing lagi. Dia nak print nak buat kad raya kot. 

Okay ni saya sebenarnya first time pakai tudung makcik-makcik ni. Tak tau lah apa nama tudung yang ada awning ni. Ada yang panggil tudung Ariani la, tudung Ekin la. Saya panggil tudung makcik-makcik je. :p And memang terasa diri macam makcik pastu rasa kepala macam nampak besar la,kepala nampak tinggi la. Huish perasaan suka macam-macam dan hiperbola. Tapi tudung awning ni bagus juga. Tadi hujan renyai-renyai tapi area wajah dari hidung ke atas bersih je takde kene hujan pun sebab mungkin atas bantuan awning tudung. Terima kasih awning. :')

39 comments:

Liquid said...

oo ley ganti payung la tudung tu eheh. Slamat hari raye cik awyn =)
Jmput lah dtg umah eh incek liquid bg bunge api banyak2 ehehehe

pembaca senyap no.55 said...

selamat main bunga api cik ajwinajeera eh silap...selamat hari raya :)

loved ur jubah. cantek! jubah kan tu..

salam ziarah

Ajwin Ajeera said...

liquid,

boleh. nnti kalau hujan kalau rasa nk pinjam tudung ni, contact la sy k. haha
wah insyaAllah. pastu sbgai balasan awk bg sy mercun k. hahahaha

Ajwin Ajeera said...

pembaca senyap,

haha selamat hari raya jge!
best tau main bunga api.
rasa cam cecomel gitu.haha

a'ah jubah..
tp taknampak mcm jubah sgt kan?
beli kat kedai muslimah jubah ni.

Bro Framestone said...

he..23x mmg ada gaya cam baju ngndung.. berapa bulan ek huhuhu

ala pucatnye muka die.. ajwin ade penyakit tekanan darah rendah ke..??

sian cair make up muka die ek

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

pameklampard said...

haha..taya kete pancit??awin mkn byak sangat kot..da berat jadinye..hik3..guro2 jek..

chentaMAYA said...

chumel beb ko pkai tdung 2~

Anis Adila Aris said...

chantek je ajwin pakai tudung makcik-makcik tue..
=))

Nur Hawa Mohd Zin said...

suke jubah ni...cumil...hehehe

Aizat Shafiq said...

awin...
adakah qhayden bakal ade adik?..
hahaha...joking..

anyway...love ur smile..=)

nuriz said...

hehe cutenye main bunga api

MOFASAD said...

dari pemerhati gua dari permulaan cerita...

bau minyak dan bunga api sudah banyak melekat di baju orang mengandung tu.

oh silap.. baju tidur tu.

oh silap lagi...

lantak lah


hahaha

selamat hari raya

alan said...

macam kenal je the store tu hehehee

zool said...

betul la jubah tu cam baju ngandung.. besar amat lak tu..
takpe leh simpan.. nanti dah senang kan.. tak yah beli baru. hehehehe..
jgn marah gurau2 di hari raya.

atok said...

da jrang main bunga api then kalo dpat skali mest best haha

Ajwin Ajeera said...

bro,

haha ngandung kan mesilah pucat.
:Pp

Ajwin Ajeera said...

pamek,

hahaa mungkin jugak. makan tak hengat musim raya ni.

Ajwin Ajeera said...

chenta,

alaaa thanks! :')

Ajwin Ajeera said...

anis,

hehehehe
time kaseh anis~ ;)

Ajwin Ajeera said...

hawa,

kan kan? :)

Ajwin Ajeera said...

aizat,

tak tauu. nk check la! wakakkaa

thanks..:')

Ajwin Ajeera said...

nuriz,

hehe jom lah join!

Ajwin Ajeera said...

mofasad,

hoh! dengki ni! haha
ckp jela baju tu cute. haha

selamat hari raya jge~

Ajwin Ajeera said...

alan,

org bentong gak ke? hehe

Ajwin Ajeera said...

zool,

haha takpela.
mmg boleh simpan utk masa depan pon.haha

Ajwin Ajeera said...

atok,

a'ah best dan ada rasa takot jugak! haha

nEthE!r@nGeln0r3v!L said...

awin...saya panggil tudung yg ada awning tu tudung malas..hehe

~syifa~

Ajwin Ajeera said...

tudung malas? hahahaha yes yg ni sesuaiiiii. mmg bila time malas je pakai sbb senang kn.haha

Nur Hawa Mohd Zin said...

kan..mmg nice jubah tu...i like

Ajwin Ajeera said...

heee thak you hawa~
tak mahal pun jubah ni..
murah je! :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

mahal murah tak penting..yang penting cantik dan nice tau

Ajwin Ajeera said...

cantik kn?
pakai pun selesa..
dia ada mcm warna lg. semua cantik2.. :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah nak cari lah

Ajwin Ajeera said...

cari cari! nnti boleh pakai sesame.. :D

nEthE!r@nGeln0r3v!L said...

awin~betol2..dah malas main sarung jer..agree..hehe

Ajwin Ajeera said...

haha a'ah
tp sbb sy baru lagi so nk pakai tudung ni pun mcm lama nk ambik masa.haha

nEthE!r@nGeln0r3v!L said...

awin~pakai selendang senang x? buat la en3 pasal cara pakai selendang...

nuri said...

camne tudung akak nye awning leh perfect cam tu? mine cam ntahpape.. akak iron cam ne?? kasi tips skit.. hihi.. ^^

esna sutisna said...

Boleh kah aku mengenal engkau ..?
zhu.tisna@gmail.com