Monday, September 13, 2010

Hamster comel.

Raya keempat, saya pulang ke Kuala Lumpur dari Melaka. Ya, akhirnya ya. Selepas dari Pahang ke Johor, Johor ke Melaka dan akhirnya pulang juga ke rumah. Saya dah musykil. Asal mesti dari Pahang ke Johor pastu ke Melaka? Sampai saya dalam hati asyik menyanyi lagu Joget Pahang saja. Dari Melaka ke negeri Pahang, singgah di Johor beli berangan. Eh tapi saya dari KL? Okay apa-apa aja. Saya penat ni. Jangan buat saya marah. Eh eh. Sesampainya saya di rumah, saya pun mula membuang masa dengan tidur, makan, tidur, makan, melayari internet pastu makan balik dan seterusnyalah. Kitaran yang tidak sihat ini pun berlanjutan sehingga pukul 8 malam. Pada pukul 8 malam, Papa Mama ajak pergi beraya kat rumah Pakcik saya. 


Ni cousin saya, Wazien. Dia ni muka handsome, tinggi, gagah, perkasa tapi memang hobi dialah nak buat lagu mana kan kalau dia dah suka. Dia memang suka bela hamster. Ambik siap ada 10 ekor hamster. Rumah hamster pun banyak dan besaq gedabaq sampai buat orang rasa macam nak masuk tinggal sekali dalam tu je.

Ni haa rumah hamster yang membuatkan hati saya sedikit terdetik perasaan jeles sebab apesal rumah dia best sangat?!

Hamster ligat sangat tak dapat ambik gambar. 

Sangat comel~~ Rasa macam nak cium-ciummmmmmmmmmmmmmm je. Geram!

Rasa nak picit-picit pun ada. Eh macam-macamlah rasa nak buat dengan haiwan berbadan lembik dan berbulu halus ni. Rasa nak pijak la, nak lempangla. Isk behave sikit.

Masa kat rumah Pakcik, memang meriah gila sebab kebetulan keluarga Pakngah dengan Makanjang pun datang sekali. So jumpalah cousin-cousin yang dah lama tak jumpa. Best best! :')

Tiba-tiba semua buat gaya tiada motif.

Our bracelet! 


35 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

pic 2 last tu hamster cumil gak ek? heheh

Liquid said...

nak pijak.? nak lempang..?? hish bahaye ni bahaya....

rase2 balik tu msti tggl 9 jek an hamster tu....

sekor dah.... xberani nk bgtaw. sedey sgt hee

chentaMAYA said...

gua pn jeles tgk rumah hamster dy! argghhh. siap ade payung2 bagai!~

♥cikHanNa ♥ said...

comelnya hamster tu..
best sggh rumah hamster tu
siap ade gelongsor, kerusi sekali ngan payung lg..

Anip™ said...

wah..meriah nyer..hahaha

biussaraf said...

pelik..
hamster berani...
kucing geli lak..-__-''

frwls said...

nanti iwal applykan TMnet stremix untuk hamster ni pulak k

Aizat Shafiq said...

awin..tengok gambar yang pegang hamster tu macam nak ngap je?...
hehehe...
sodap tu...
=p

Farihah Ahmad said...

geram tgk hamster tu, tp kalo hamster tu tgk aku, lg dia geram.

Ajwin Ajeera said...

hawa,

hahaha tu mak hamster. -_-'

Ajwin Ajeera said...

liquid,

yg lg satu tu sy dh makan. haha

Ajwin Ajeera said...

maya,

tu la pasal. ingat tepi pantai apa?! haha

Ajwin Ajeera said...

hanna,

a'ah.. mmg syg betul tuan dia kat hamster2 ni..
byk duit habis kat hamster je..

Ajwin Ajeera said...

anip,

a'ah.. nk join ke?haha

Ajwin Ajeera said...

bius,

hehehehhee
kucing besar. hamster kecik.. heheheh

Ajwin Ajeera said...

frwls,

hahahahahha benciiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

Ajwin Ajeera said...

aizat,

mmg rasa nk ngap pun! haha

Ajwin Ajeera said...

farihah,

hahahah dia gigit2 pulak nnti kn. haha

Encik Tikus said...

datin ajwin ajeera. apesal cousin kamu semua cantik2 and hensem2 ? bhehehe~ ;P

Ajwin Ajeera said...

hahaha
tgkla keturunan sape~ :Pp

Juelina Stanie (AJ) said...

comeinye awin.........punye adik
hehehehe
and hamster hehehe

complicated said...

comel lahh hamster tuuu ,suka :)

Ajwin Ajeera said...

juelina,

okay sabar awin sabar. siaplah kamu nnti!!!! eh eh hahahaha

Ajwin Ajeera said...

complicated,

mmg comeyyyy. :)

zool said...

eh jgn picit nanti berterabur isi perut hamster tu....
comel2 hamster pun tak secomel ajwin kan.. huhuhuhu

Ajwin Ajeera said...

hahahahahahaha
comel la sgt..hehe

/Dayah//Nurul/ said...

meriah nya raya dia. awin jgn buli2 hamster tu ok :) slmt hari raya

shaye said...

eh kenapa hamster tu tak pakai baju raya pun??
*tetiba hehhe

wiffy said...

hamster!!
lama x pegang2
(peluk2,kiss2,muahhh2..)
hehe

joegrimjow said...

oo
bracelet
ok

AMIRA IS MIRA said...

suke tgk hamster sbb chomel..tapi geeeliii yang teramat!

pilotHans said...

nice family you have there....n poor hamster, looks like he's afraid of being crushed by u...

Ery Farieha said...

ensem


ehh

comel

hahahah

noor afzan said...

tuan hamster mmg hensem.
wakaka..
motiff?

dalam gambar ke 2,3 akhir tu adik baju merah pink tu macam iras2 hanis zalikha la.
comel.

Whoopz said...

Mcm tikus je... Btw.. Fathul ckp arini birthday awk yg ke 35! Happy birthday! 35? Hurm.. Heheh..