Sunday, September 12, 2010

Ikan Bakar Umbai pada 3 Syawal.

Pada raya ke-3 ni, saya berada di kampung belah mak pulak kat Masjid Tanah, Melaka. Pagi tadi gerak dari Bentong ke Segamat, pergi Segamat bukan nak balik sekolah ehh. Bukan bukan. Pergi Segamat sebab Maklang saya duk sana. Agak psycho bila masa dalam perjalanan asyik jumpa signboard Uitm Johor. Saya cuba kira berapakah signboard yang ada start dari Gemas lagi. Kesemuanya hampir 9 keping signboard. Woh risau betul kalau-kalau student sesat bila nak pergi kelas eh. Kalau lambat pergi kelas tiada alasan sesat ya. Jadi bila merasakan diri sudah cukup pyscho untuk terima segala kenyataan ini, saya pun mengambil langkah bijak untuk buat-buat tidur didalam kereta. Berkat usaha saya untuk tidak melihat signboard akhirnya berjaya apabila saya sampai di rumah Maklang dengan tenang dan bahagia. 

Saya tak tengok signboard biru. Saya tengok signboard kuning 4 biji rm10.00 tu je. :p

Rumah Maklang meriah habis. Siap ada perlawanan bola sepak antara keluarga lah apalah. Tolong jangan harap ni bola sepak yang kat padang tu tapi hanyalah game Ps3. Siap sediakan piala pusingan bagi siapa yang menang lagi. Lagi sekali, tolong jangan harap bahawa piala itu ialah piala mahal tapi piala mainan anak masing-masing. Saya tak paham dengan keluarga ni. Tolongggg. -_-' So inilah masanya untuk bertemu dengan anak-anak buah tersayang. Woh saya terus jadi emak satu hari ni.

Aisyah, anak buah saya yang sangatttttttt comel. Nampak tu tangan saya picit kepala dia kuat sebab geram. Wakakaka padan muka! Eh eh behave behave.

Masa ni muka tengah buruk sebenarnya tapi disebabkan nak tunjuk punyelah rapat saya dengan anak buah, Aiman sampai saya nak balik pun dia nak ikut, maka terpaksalah upload. Nampaklah konon-konon naluri keibuan tu tinggi kan. Wakakakkaka.

Airil. Adik kepada Aiman dan abang kepada Aisyah. Okay sebelum terlupa, ni segmen mari gedik bersama kanak-kanak ya. Nak join, boleh jugak.

Haaaaaa yang ni bukan anak buah saya ya. Yang ni bapak saya. Ha siapa berani nak datang rumah sekarang habaq mai?!

Fify dan Afdhal. Sepupu sepapat yang rapat. Dah gi masak lepat sekarang!!! Eh eh.

Lepas tu baru kitorang semua gerak ke Melaka. Dah sampai kampung, biasalah pergi beraya sikit pastu gi jalan-jalan kat Jusco. Jalan-jalan sampai perut dah berkeroncong, barulah masing-masing gheti nak bergerak ke Medan Ikan Bakar Umbai. 

Masa on the way tu apalah salahnya kan kita berfotogedik sedikit. 

Nak buat kad raya. :p

Dah sampai sana, cousin saya order makanan banyak gila. Tak habis pun. Banyak bawak balik. Ni beberapa gambar makanan sedap yang sempat di ambil gambar. 

Semua sedap. Alhamdulillah.

Adik dan baby Airil. Kenapa comel sangat ni???!! Arghhhhh stress!!! Eh eh.

Baby Airil dan Mama Q. :p

Cousies. :) 

Dah okay bai. Esok baru saya nak balik rumah. Ada siapa-siapa nak datang raya?

44 comments:

Farihah Ahmad said...

punya byk gambar, meriah dengan shawl kuning kunyit je. menarik tapi saya mcm xberani nk pakai. oh keberanian!

Ajwin Ajeera said...

HAHAHAHAHA
mmg sy ni pon berani mati ni pakai shawl ni.
mmg meyerlah habis. 3kilometer org dh nmpk kite dh haha

Nabiel said...

meriah posing!hahaha..
ehmmm.sedapnye nmpk lauk2 tuh...huhuhu=)

Ajwin Ajeera said...

raya kan nabiel.
haha
gi la kat umbai.

frwls said...

perrrrrrrrrrggggggggggghhhhhhhhhh

uuummmppphhhhh

Ajwin Ajeera said...

apa maksud tu?! hahahaha

Mr K said...

I tak pernah pergi umbai. Jom pergi skali.

sOLL de sOUza said...
This comment has been removed by the author.
kembatolo™ said...

kem salam kt aiman..haha

sOLL de sOUza said...

wah, part makanan tu yg paling masyuk...selamat hari raye ye ajwin..;D

Kap said...

yang si kecil comel.
yang aweks aweks lagi comel ;)

Liquid said...

uuu incek liquid mau datang... mau jmpe 'anak buah' yg pki bju petak2 tu ehehehe.

Ajwin Ajeera said...

mr k,

ni pun sy pertama kali.haha
jom jom!

Ajwin Ajeera said...

soll,

haa nape delete ni?! ekeke

Ajwin Ajeera said...

kemba,

haha insyaAllah..

Ajwin Ajeera said...

soll,

mmg masyuk.hehe
selamat hari raya jge ya~ ;)

Ajwin Ajeera said...

kap,

aicececcehhh
time kasih bangat! eh eh perasan.

Ajwin Ajeera said...

liquid,

hahahahaha
bak dtg kalau berani! wakaka

.rafiq. said...

eh eh bentong. umah sape bentong. mesti kita ni ada bau-bau kacang kuda.

Juelina Stanie (AJ) said...

giler comelllllll la awin....punye anak buah HEHEHEHEHEHE

nEthE!r@nGeln0r3v!L said...

pinjam selendang kuning tuh...
sy punya baju raya warna kuning tp xde tudung kuning..huhu..

Fatul Akrul Ramli said...

PIWWIT.. shomel

Aizat Shafiq said...

awin nanti cakap kat bapak saya datang ye...
hahaha...

sungguh kekuningan la anda...
=p

Ajwin Ajeera said...

rafiq,

kg belah ayah.
kg kamu kat mana? haha

Ajwin Ajeera said...

juelina,

hahahaha dushhh dushhh eh marah pulak.haha

Ajwin Ajeera said...

netheir,

haha boleh2..
meh dtg umah meh! :)

Ajwin Ajeera said...

fatul,

tq fatul~ ;)

Ajwin Ajeera said...

aizat,

hahaha berani?! ceh poyo.;p

tp gigi tak kuning k.haha

biussaraf said...

eh jap..

nape dlm pic yang tonyoh muke anak buah buah yang sangatttttttt comel tu
tangan awak..
macam ade sedikit kecacatan..
haha=p

ismishahril said...

sesungguhnya umbai memang tempat yang sangat syurga. emmhhhhh.

zool said...

best.. best... nak pegi ari tu tapi tak jadi.. kalau tak blh jumpa linda rafar, ops ajwin ajeera ..

blh datang raya umah lah ek? nak minta autograph.. huhuhuhu

asyasakaria said...

eh awin cantekk, slmt hari raya !
awak kmpung dekat msjid tanah ye? rumah saye pun dekat2 situ. :))

DaNieL HafIz said...

La pesal x cakap kampung kat melaka
x leh singgah beraya. hehehe
salam lebaran

Encik Tikus said...

selamat hari raya ajwin. apesal nampak makin kurus jea ? ;)

Ajwin Ajeera said...

bius,

bukan cacat la tu tp elastik.hahaha

Ajwin Ajeera said...

ismi,

hehe nk bayarnye pun syurga. hehehe

Ajwin Ajeera said...

zool,

hahaha
autograph mendenyeeeee...

Ajwin Ajeera said...

asya,

selamat hari raya preety~ ;)
rumah kat mana? sy kg ayer limau..

Ajwin Ajeera said...

daniel,

hehe tahun depan ada.
salam aidilfitri jge~

Ajwin Ajeera said...

tikus,

selamat hari raya!!
makin kurus?! takla!!! makin gemuk!! haha

Deya Zanial said...

eh neh bloh sue anna joe ke blog ajwin ajeera? eh confused jap. ;p

Ajwin Ajeera said...

menggelabah ayam.

atok said...

ikan bakar umbai mmg sdapp heh ;p

BD Fabregas said...

ikan bakar umbai terbaeekkk.. makan kt medan ikan bakar terapung tu ke..