Monday, September 20, 2010

Untuk Mama.

Isnin, 20 September 2010. Saya berdebar menunggu tarikh ni. Dah pasti dah semua sekarang. Saya redha. Tapi dalam keredhaan ni, adakah saya kuat?

Hari ni, tarikh ni, Mama saya ada appointment di Kajang Plaza Medical Centre. Dan Mama akan jalani pembedahan membuang ketumbuhan di perut (9cm) dan ketumbuhan di sebelah ovary (4cm) pada hari Jumaat ini pukul 7 pagi.

It's cancer.. Two words no doctor wants to say. Two words no patient wants to hear..
Lovely readers, please pray for my mom. That's all. Thanks..

And thanks a lot for the birthday wishes. :') Much appreciated.

Kepada adik, Muhammad Ajmal, esok Upsr please buat yang terbaik. Be strong adik. Prove it to Mama and Papa that you still can do it. I love you. Jangan tinggal solat tawakal banyak pada Allah ya sayang.. He listens..




I love you, Ma..
Semoga Allah hembuskan suatu kekuatan.. 
Genggami tangan ini, teman..
Di saat aku memerlukan..


44 comments:

biussaraf said...

Hepi birthday dear^_^

Gud luck to ur brother

and

Semoga mama kamu selamat jalani pmbedahan tu, dan cepat sembuh ye
insyaAllah..

banyak2 bersabar n berdoa k cik gadis=)

zirconia said...

hope everything will be fine. be strong ok. like u said, He listens. my prayer is with u.

CiK UnGu ViOLeT said...

semoga segalanya berjalan dgn lancar =)

Melz said...

Happy Birtday awin! :) semoga semuanya perkara dirahmati olehNya. Insya-Allah

Nurul Majdah said...

insyaAllah everythinbg will be ok...

Miranisa =) said...

Semoge ur mum kuat k!
Sy pun doa utk ur mum =)

gud luck 4 ur ajmal !
hope he do the best..

N happpy bday ajwin^^
smoge pjg umo n dmurhkan rezeki. Amin~

Najwa cik Qaseh said...

hapy birthday ajwin

semoga semuanye selamat dan berjalan dengan lancar...
insyaAllah...

plz wish to ur brother..
do the best..

Liquid said...

Incek liquid doakan semoga semuanya berjalan lancar k. Doa banyak2 cik awyn.

btw, happy birthday. =) same la kite september2 ni =)

LOCO™ said...

b strong for ur mom, and always pray for her well-being, that is more then helping her..

ciDut ciPut said...

owh syafakillah to ur mom
*syafakillah = get well soon
InsyaAllah ;))

Nurul Ain said...

semoga semuanya berjalan lancar..

Aizat Shafiq said...

awin,
aizat doakan semuanya berjalan dengan lancar...
semoga mama awin cepat sembuh ye...
btw...wish the best for ur brother...
=)

naz said...

amin amin n amin for ur mama :)

khaizarien said...

everything gonna be okay.. pray to Allah....Dia maha mendengar.... ;)

Teja Suraya said...

Insyaallah...she will be fine...

jgn risau, semua bloggers sntiasa ada di segenap penjuru untuk awin... :)

Nur -al- Ain said...

memang benciiiiiiiiiiiiii sangat dengan cancer ni.... benci gile babiiiiiiii.. awin, please google pasal vitamin B17 to cure cancer, sebab dulu mase nenek ain meninggal doc kate dier meninggal bukan sebab cancer, cancer dier cure.. tapi sebab derite kimoterapi tu.. kalau nak try ain boleh suggest sbb aunty ain jual.. please try..

Rashid said...

Tabahkan hati k. InsyaAllah mama tak akan apa-apa..

Senyum pada mama.. ia kekuatan untuk mama..

AMIRA IS MIRA said...

wish luck to ur brother and to ur mum..everything will be fine. DIA maha mendengar.semoga mama awin cepat sembuh..kita yang sentiasa disisi sentiasa mendoakan yang terbaik

Farihah Ahmad said...

syafakallah. semoga semuanya berjalan lancar to ur mo, as well to ur brother. bykkan bersabar ya :)

kembatolo™ said...

bersangka baeklah kamu pada ALLAH..
sesungguhnya Allah memberikan apa yg kamu sangkakan..

insyaAllah.. byk2 doa.. tawakal pada Allah.. terima yg mendatang dengan sabar dan redha.. chaiyok awin!! ^^

nur hidayah isa said...

doa byk2 ye ajwin....

Anonymous said...

happy birthday forever

SweetyMui2 said...

banyakkan doa..InsyaAllah ok tu :')

Lili Sakina said...

Insya Allah semua selamat

FieZa9 said...

Awin,dah terima salam anda (: Kan best kalau dapat join Fatul beraya rumah Awin.*jealous*

Semoga mama Awin cepat sembuh,berjalan lancar semuanya.InsyaAllah.

Fieza tak nak wish birthday Awin kat sini.Awin tengok sendiri dalam blog Fieza ok?

LaLaLovy said...

hoping that your mom will safe and sound=)
amin~

pilotHans said...

ya allah, kau selamatkan lah pembedehan ibu pada temanku ini...kau panjangkan umur dia dan limpahinya dengan kesihatan yg berpanjangan ...amin

hope everything's fine with u...smoga sentiasa tabah dan kuat menghadapi dugaan ini..i sure, everything's gonna be fine.... ;)

SiBulan said...

salam..
doa and tawakkal k..
hopefully she will be alright..
Ameenn..^^

aweng spanar said...

hye dear. what a suprise. akak mmg suka baca blog org pastu ade link ke blog ni. bila tgk awak mcm kenal. then bila tgk ur siblings sah mmg pernah jumpe. akak yg jual movie tshirts kat jln tar aritu ;)

im sorry to hear about your mom. i hope she will be fine soon.she seems okay when we met. she must be a strong person right. sampaikan salam akak kat mama ye.

selamat hari raya to u and family. especially your little brother. he's so adorable.

Anonymous said...

SOMEONE : SAYA SAYANG MAMA AWAK, HARAP ALLAH JAGA ORANG YANG SAYA SAYANG
MAMA AWAK PENUH DENGAN SAYANG, MOGA ALLAH PANDANG MAMA AWAK DENGAN KASIH SAYANG

Nadia said...

http://b17nitrilosides.blogspot.com/2009/06/produk-merawat-kanser.html

Buka la website ni. Byk pasal kanser.
Agak sedih dgr mak awin sakit.

Anonymous said...

happy birthday ajeera

Anonymous said...

I LOVE YOU

Syariniey Amran said...

salam
happy birthday awin
semoga mama awin seamat dan semuanya dipermudahkan oleh NYA
amin

atok said...

Mudah - mudahan, selamat semuanya.

.rafiq. said...

hari jadi awin ke ni?

semoga mak slmt dibedah. bykn doa ok. byk solat. byk ngaji.

smoga adik pun bjaye.

gudluck!

atokk said...

semoga mak awin cepat sembuh..jgn sedih2 banyk2kan berdoa k...

afiqaiman said...

macam mna mak ajwin...dah selamat semuanya?

Muniey said...

awin, mak dah ok ke? sabar ye awin. dugaan ni. igt Allah byak2 k :')

~m!ssy a!n~ said...

hmm..b strong dear,,
my mum pn pena kne operate dulu cz ad ktumbuhan kat ovari..
alhamdulillah she's fine now :)
byk2 kan bdoa ea..

Madam ika said...

Semoga sentiasa tabah menjalani ujian Allah. Setiap apa yang berlaku, tentu ada hikmah disebaliknya. Keep on praying. InsyaAllah everything gonna be okay, awin!.-)

PINATBATE said...

Salam,
Saya mendoakan keluarga Awin sentiasa berada dalam peliharaan dan kasih sayang Allah. Awin juga mesti kuat utk memberi semangat kpd mama dan adik.Semua pahit manis liku perjalanan hidup kita ada hikmah tersendiri.Jangan lupa menyerahkan pergantungan kita kepada Allah.Dia yang Maha Pengasih,sebaik-baik pengatur perjalanan hidup kita.

NaniRostam said...

Assalamualaikum...selamatb hari ulang tahun.semoga panjang umur, murah rezeki, dipertemukan jodoh yang baik.

Jadilah anak yang baik. Rajin-rajin jaga ibu ketika dia sakit. Sedikit perhatian dan rasa kesian anak terhadap ibu amat bermakna buat seorang ibu.

Nasihati ibu supaya kuat dan tidak mudah berputus asa.Tenangkan hati dengan bersolat dan tahajud berserah diri kepada Allah. Tiada hati yang lebih tenang setenang hati selepas solat.Insyallah.

Semua perkara ditakdirkan Allah ada hikmahnya.

Rezeki, jodoh ajal maut di tangan Allah. Kalau dah ajal, malah orang yang tidak menghidap penyakit kanser pergi dulu.

saadah saadun said...
This comment has been removed by the author.