Friday, September 18, 2009

Jangan tiru ni ya adik-adik!

Hari tu aku pergi library untuk menelaah.Aku tahu korang mesti nak kata aku rajin.So thanks la.Aku memang rajin.Dahla rajin,rajin pulak tu.Okay we proceed.Lepas dah menelaah selama 6 jam tanpa henti itu ceyy ceyyyy haha,aku terfikir untuk mencari buku resepi kat library.Sebab aku raya KL je tahun ni. Balik Melaka pun nanti balik hari.:( So,bila dah duk kat rumah je.Aku rasa macam nak masak macam-macam.Time tu la rasa teringin nak makan nila,makan tula.

Senarai makanan yang akan dimasak pun telah tersenarai.Semangat kan? Yela. Lagi-lagi 1 Syawal tahun ni memberi penuh makna pada diri aku.Ceyy tiba-tiba rasa macam nak tulis blog sambil nyanyi lagu Tiada bisikan lembut yang ku dengar.Hanya suara azan sayup bergema.Tapi ku rasakan hangat tanganmu,Dipagi raya bersalam okay dah dah.Jangan nak karaoke sangat.Ni bukan kat Segamat.

Aku jumpa banyak juga buku resepi.Semuanya sedap sedap belakaaaa.Okay confius dah.Buku yang sedap ke gambar makanan yang nampak sedap? Aku memang plan nak copy resepi.Tapi nampak macam banyak sangat je.Jadi,aku mengambil inisiatif untuk mengambil saja gambar resepi!Haha.Padan muka.





Okay letak satu resepi je kat sini.Korang ni bukan boleh percaya kalau letak semua resepi.Karang korang pula ambil gambar resepi kat blog ni.Dah semua rumah sediakan juadah yang sama je.Haha perasan macam tikus kan?And kepada adik-adik jangan tiru ni ya.Suka suka hati saje ambil gambar buku.Haha.Baru mafia kan.

15 comments:

Shukri said...

fuhhyoo...

sedap kek ni kot..
ahahha

Ajwin Ajeera said...

hehe
mcm sedap kn?

azaliahjsalleh said...

http://exoticlicious.blogspot.com/2009/09/kad-raya_18.html

Ajwin Ajeera said...

haha
thanks lia!

Nad said...

oh bahaya!hehe

fezaL Mohd said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin”

“Betik is papaya, rock is batu,
Lg sket nk raya, kamu dah pakai baju baru,
This is kulit kerang, Fish the ikan puyu,
I cakap terus terang, I nak duit raya dr kamu

.rafiq. said...

bolleh order tak kek ni?hehe.
semoga kek awin buat jadi sedap.haha
selamat sembahyang raya.

a.d.i.b.a.h said...

akak juga nmpk anda berjalan sorg2 g library...
mse tu da nk blah blk KL dah...
hehehehe~
btw, cheesecake sgt best...
u should try ok~
akak ade gk jual cheesecake~ hehehehe~

Anonymous said...

Taqobbalallahu minna wa min kum Selamat hari Raya Idul Fitri 1430 H mohon maaf lahir batin

smiley miley -____- said...

selamat hari rya dari einaz..
=D

messo said...

xjadila ikut resepi u ni...

atok said...

atok tgkp gamba mase exam pon pnah.
bese la tu. aha

Cik Peanut said...

suker masuk library..
pastu pura2 study dengan laptop..
sedangkan dok layan fb
hahahha

mohdisa said...

bagus2...nnt leh watkan tuk sy...haha

arnamee said...

eheh. nak tiru la.
ekeke. ;p