Tuesday, January 19, 2010

Nak tulis blog sambil menari Asmaradana boleh?

Semalam ada Majlis Pengenalan Kelab dan Persatuan.Yaa menghiburkan tapi tidak sehappening semester lepas.Pelajar baru nampak pasif.Come on guyssssssss. Asertif la sedikit!!! Okay Awin enough.Mereka tidak baca pun blog kau.Jangan nak semangat sangat.Tahulah kat Segamat.Okay dah dah. Nuna,Lyana,Wawa dan Awin sampai agak lewat semalam.Majlis at 8.00 pm.Tapi datang almost nak dekat pukul 9.00 pm.Wooh nak tunjuk gangster la konon.Bila dah sampai dewan,lihat-lihat pelajar Part One sahaja dibenarkan duduk bawah.Pelajar lain kena duduk atas.Atas tidak best langsung.Konon-kononnya nak bagi pelajar Part One selesa la tengok persembahan kelab semua.Mereka siap dapat air kotak dan roti coklat di pintu masuk.Ini tidak adil.Kami sebagai senior mula terasa hati dan merendah diri.Perghh ayat dia.'Sebagai senior' bai.

Cerita diteruskan.Masuk je dewan,kami lihat seat dibawah banyak kosong.Bahagian siswa la.Bahagian siswi,tak perlu cakap.Penuh macam penuh gila yang dimana kalau gila pun tak penuh macam tu.Okay boo Awin sekarang,nak buat lawak tak jadi.(-_-'') Persoalannya,di mana lelaki sekarang????Ececeyy mesti lelaki menyirap je kalau baca ni.Takpe takpe.Lelaki semua pergi toilet masa tu.So,kami yang malas gila nak naik atas tu pun dengan selamba mak ayam pergi duduk kat seat siswa Part One.Wakaka.nak tunjuk gangster lagi.Tapi lepas tu terus ramai siswi duduk tempat siswa jugak..Nasib baiklah yaa.

Untuk semester ini,Awin tidak masuk Performing Arts Club,Kelab Rekreasi dan Kelab Inspirasi lagi.Biarlah kita cuba yang lain pula kan.So,kami memilih untuk join English Language Society dan Persatuan Mahasiswa Masjid As-Syakirin.Yaa Alhamdulillah dah jadi budak masjid dah saya ni.Okay sila masuk minang sekarang.Wakaka.*tetibe*

Persembahan terbaik malam tadi rasanya tetap dimenangi oleh Performing Arts Club seperti semester lepas.Kalau last sem,dorang persembahkan tarian Kuda Kepang, sem ni dorang persembahkan tarian,teater dan nyanyian dari teater Puteri Gunung Ledang.Wah mantap gila lah.Dewan digelapkan dan tiba-tiba terasa diri di Istana Budaya.Sangat gembira.Sebab Istana Budaya di Kuala Lumpur so dah dekat dengan rumah jadi terus rasa nak balik rumah.Okay takdela.Lepas tu masing-masing balik bilik terus semua dapat virus nak menari Asmaradana jugak tapi versi urm faham fahamla.


Wajah-wajah yang hanya mampu membuat tarian Asmaradana hanya didalam bilik tadi.


Jejak kasih dengan ex-roommate,Kak Lai.Masing-masing histeria lepas lama tak jumpa.Lepas tu terus masing-masing rebut watak Scha Yahya dalam filem Histeria.Okay merepek dah.Bai.

14 comments:

Miss Lula said...

nanti ambil gambar tarian dalam bilik lepastu pos. heh (:

Fatul Akrul Ramli said...

agak2 bila awin nak tlg kirim salam dekat yg tudung coklat tu.. coklat ke hijau entah..

Ajwin Ajeera said...

Lula,

wooohhhh
gerenti org semua sakit mata lepas tu

Ajwin Ajeera said...

fatul,

tudung hijau?coklat?
siapa?

cik EPAL said...

boleh la ajar tarian mak yong pula lepas ni :)

Ajwin Ajeera said...

oish,bukan tarian makyong je.
tarian pakyong pun saya boleh ajar.

::aMaD:: said...

ajwin ni sem brape?
u mane ye?
suke eh menari2?balet boleh?cha cha?hahahaha

Ajwin Ajeera said...

haishh u apa nya
budak sekolah lagi saya ni

PINATBATE said...

Alahamdulillahhhhh..dah jd budak masjid yer..boleh amek buat menantu..tunggu yer,abang ngah dah naik darjah lima tahun ni..;P

Ajwin Ajeera said...

baik makpinat
saya akan tunggu abang ngah.
tahun depan kahwin ya.wakaka

Haziq Zainal said...

awin, aku dengan bangganya nak bidas entry kau. ADAM vs HAWA. perempuan part 1 kan ramai dari lelaki so of course perempuan lagi ramai. lelaki yang tak datang tu semua pegi class. diorang rajin. perempuan semua skip class semata mata nak pegi DST. hahahaha.

Ajwin Ajeera said...

Allah..kesiannya..
Semua orang pun tahu
setiap kali intake mesti perempuan lagi ramai.kau pun mengaku kan.wakaka

hey deyy
kelas malam pada malam mpkp semua batalla.mkkp kan wajib bagi part 1. so,semua ada masa tu.pigirahhh
takyahla kau nak menegakkan benang yang basah.wakakak

joegrimjow said...

dengan harapan membuka agar ada tarian asmaradana tadi
xde upenye...

Haziq Zainal said...

okay okay takpe. kita jumpa di modul sem 3! haha