Monday, June 7, 2010

Lagenda Budak Setan

Assalammualaikum. Saya udah pon menonton filem ini dan memang sebelum keluar lagi cite ni saya dah semangat gila nak pi tonton sume apa sume. Trailer kat tv pon sampai dah boleh hafal sume.Memang semangat habisla orang kata.Sebabnya ialah saya memang suka Lisa Surihani,and suka juga Farid Kamil omg hengsem kot.Pastu cerita ni macam sebuah kisah cinta yang menyayat hati.Saya memang sukala kalau bab-bab cerita cinta ni.Cerita ni memang cerita nangis siyes.And semua orang pon tau kot bahawasanya cerita ni diadaptasi dari sebuah novel yang lebih sedekad lalu.Saya tak penah pon baca novel tersebut and ada google juge.Cover novel tu pon memang konsep tahun 90 an gile ceh hiperbola kan.

Saya dengar-dengar cerita ramai orang kata filem ni tak best sangat,suam-suam kuku dan sebagainya.Tapi saya rasa best je cite ni.Heh heh.Sebab macam sedih gile. Saya tak baca novel tu kan so belum tahu lagi jalan ceritanya.Jadi,memang penuh kezutan la bila saya tengok tu.Kalau orang yang dah baca maybe akan rasa macam ahhhhh dah agak dahhh dah tahu dah sume.So konklusinya, nasib baiklah saya tak baca novel tu lagi.Heh heh. 


Cerita ni sedih dan best. Serious. Tapi saya sebenarnya agak tak suka dengan ending dia. Dorang macam dapat bahagia kejap aje. Padahal cinta punya suci bertahun-tahun and masing-masing punya setiala to each other.Sedihhhh. Okay lah bai jangan lupa tonton filem ini. Sokonglah industri filem tempatan kita.Heh heh.Take care!

42 comments:

Deya Zanial said...

sorry siket. novel neh bukan sedekad lama okay. baru suku dekad je kot. tulahhh bace ujung ujung. hahaha !

Ajwin Ajeera said...

takde2.sedekad jugak.haha
mana ade baca ujung2..mmg tak baca langsung la.haha

Deya Zanial said...

hahaha dah malu lah tu. booooo !

Ajwin Ajeera said...

mana ade..takde2..
awk yg malu sbb mmg dh sedekad.cuba awk google.eleleh malu2~ wekkkk boooooo!

Miro Armyrule said...

heh heh...novel xpenah baca dan filem masih xberminat nak tgk walapun chikaro gua berlakon...heh heh

kembatolo™ said...

ade ynag cetak rompak tak?haha

Ajwin Ajeera said...

miro,

haha nape tak berminat?best giler cerita ni.kaum lelaki paling should tgk sbb baru nmpk skit cane nk jd lelaki sejati yg menyayangi kekasih dia sepenuh hati.cewah

Ajwin Ajeera said...

izuddin,

tgk kat wayang la..
baru gempak skit..baru feeling skit.heh heh

mR.sYaH said...

aku setuju.. mmg bestlah cuma xsempat nak feeling lebih2.. hahahha...

Ajwin Ajeera said...

best ann annn..tp nape tak sempat nk feeling pulak?haha

joegrimjow said...

sampai hati tak tunggu saya tengok sama2!

Ajwin Ajeera said...

haha..awk tak ckp.eceh

cikgadis konfiuss said...

wah......da tgk? bestnya
uhhuhu jeles ni

Ajwin Ajeera said...

tgkla tgkla~ serious best..
hee jgn jeles~ heee

Shafika Joha said...

awin..ada orang cakap novel dia lagi best dari cerita.oh aku pn tak peh tgk cerita plus baca novel..movie dia t nk tgk lah

soffya cik bulan said...

deya zainal, ajwin ajeera,
mmg lbh sedekad pun...
akak bc ni ms drjh enam, thn 1998
ms tu dia siri..budak setan 1, 2 & 3
then dia bukukan satu jadi lagenda budak setan...
smbgn dia katerina...

:)


tu kisah bdk malaysia thn2 90-an punya...cuba bc novel...dpt rs aroma bdk2 malaysia time tu..

entry akak...
http://soffya86.blogspot.com/2010/06/lagenda-budak-setan-pre-wieving.html

aina said...

tak baca novel dan tak tengok lagi... hohohoohohohoo nanges cepat. agak nya time saya tengok nati da takde org kat cinema tersebut ... nanges sorang22.. :(((

Nur -al- Ain said...

awin.. bukan tak sdp sebab dah bace novel.. tapi olahan cite tu tak best la.. tak sampai n feeling tu tak same la.. try la bc novel, mesti 100 kali lagi sedih ...

Da Ghotic said...

penulisan ahadiat aqasha sumenye best..lagenda budak setan..pilot cafe.. ahaks~!

zer0 access (zer0Xs) said...

wahhhhhhhhhhhhh mcm best.... tapi........ bile la dapat nonton nye ... kekekeke

Ajwin Ajeera said...

shafika,

yeke?maybela sbb yg kat movie pon smpai bahagian satu je.pdhal dia ada 3 siri kot cite ni..1 siri pon ada bape dh bahagian..gi la tgk~ best..hee

Ajwin Ajeera said...

kak soffya,

tahun 1998????
lamanyaaaaaa....
awin pon dpt rasa novel dia mcm best..tp mcm dh takde je skrg...;(

Ajwin Ajeera said...

aina,

hahaha..takpe..ada masa lg nk tgk.hehe. sedih oh cite ni..huuuu

Ajwin Ajeera said...

nur al ain,

laa dia berbeza skit ke dr novel?
igt btul2 sama2..
lg 100 kali sedih?????
tidakkkkkkkkkkkk ni pon dh sedih gile ni...

Ajwin Ajeera said...

da ghotic,

dulu sy suka juga baca novel tp tak pernah baca penulisan ahadiat akasyah..tak puas hati tol cm ni.heh heh

Ajwin Ajeera said...

zero,

best best! gi la menonton cepat~ heheee

zer0 access (zer0Xs) said...

sob sob sob tape tape cube cari mangsa tuk diculik tgk wayang neh~

Clara Emily Cancer said...

novel dgn movie selalunye lain.
saya pun tak baca novel dia lg.

;-)
claraemilycancer.blogspot.com

Ajwin Ajeera said...

zero,

hahahahahhaha~ sy culik mak sy masa tgk cite ni.hahaha

Ajwin Ajeera said...

clara,

tp movie pon dh sedih gile.dorg ckp novel lg sedih..rasa tak snggup nk baca pon ada.haha thx for visiting!:D

farwalis said...

saya suka lisa OMGGGGGGGGGGGGG

Ajwin Ajeera said...

sama =)
suka lisaaaaaaaaaaaa!comel!

zer0 access (zer0Xs) said...

Bestnye culik mak~ :( nak culik mak.. tapi beliau jauh nun disinun~ nak culik member mereka bz disanun~ kekekeke culik diri sendri jerlah~ br kuar wayang ke?

||| PöJìé PööH ||| said...

Mesti penuh tisu dalam pawagam yg show citer nih kan ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

Ajwin Ajeera said...

zero,

haha sian..
tp takpe kot..
tgk sorg2 best jugak.nk nangis takde nk cover2 dgn sesape.heh heh
baru kuar 3 jun hari tu..

Ajwin Ajeera said...

pojie,

hahahaha tak pasti yg tu tp apa yg pasti,perempuan sume mata merah je bila kluar wayang.hahahaa

zer0 access (zer0Xs) said...

kekekeke awin.. mung guna brapa kilo tisu~?

Ajwin Ajeera said...

eh sy takat genang2 air mata je..
takde la nangis2 ni..
;p
haha

zer0 access (zer0Xs) said...

cewaahhhhh kave baekk~ padahal habis basah baju.. org tanye kenapa basah.. mesti jawab kena ujan~ kekekekee :p

Ajwin Ajeera said...

hahahaha..
sy tgk mak sy pon mcm kesat2 air mata.
pastu saje usik mak sy.mak sy pon tak ngaku nangis..hahahahahahahah

Nanie Hussin said...

eh, best ye..kenapa rasa mcm tak..okey tak tgok lg..
erm, ni yg buat rasa nak try tgok nih!

Ajwin Ajeera said...

haha..belum tgk,belum tau la~hee
kene tgk~~ hehe