Tuesday, June 8, 2010

What is Science?

Assalammualaikum. Ni cite Ahad lepas.Heh heh. Akhirnya berkat doa dan usaha,saya keluar juga bersiar-siar bersama keluarga.Wakaakka.Cuti sebulan dah berakhir.Kini tinggal lagi sebulan lebih aje dapat cuti.Pastu baru la hari tu keluar gi jenjalan. Saya tak macam budak tu asyik keluar jenjalan,shopping shopping sume.Sob sob.Saya cuti ni duk umah aje. Memang cuti ni adalah cuti paling sedih pernah saya alami.Cehh padahal setiap kali cuti pon memang cam ni.Saya takde gi mana sebab adik sekolah kan. Jadi takdelah nak gi berjalan mana-mana. Best gile an jadi saya?-_-. Jadi bila dah dapat jenjalan ni memang orang kata memang meriah la memang teruja gembira terharu sume ada.
Terlalu terharu nak jenjalan sampai nak pakai kasut pon kene tangkap gambar.
Muka teruja tunggu kereta Ayahanda panas.
Tak tahu apa motif posing ni tapi rupanya keluar jenjalan kat Jusco Cheras Selatan aje.Dari rumah pon boleh jalan kaki.Tapi teruja tadi macam nak pegi Padang Besar Perlis.
Tak payahlah ada hati nak pegang jugak kan.Adik tu tangan kat mana tu.
Sebenarnya tengah Sale.Tu yang cam terkejut.Biasalah.Dah lama tak keluar rumah kan,mana tahu ada sale sale sume ni...
Tolong jangan show off hidung awak tu abang.;p
Oh saya sebenarnya takdela pendek.Cuma abang saya ni aje yang terlebih tinggi.
;p

Saya dah start menjadi cikgu Science dan Maths yang tak berapa nak cikgu Science dan Maths la.Wakakaka. Best juga. At least saya takdela duk rumah aje sekarang. Alhamdulillah ada juga perkara bermanfaat yang saya mampu buat.-_-. Hari tu saya ajar Introduction to Science. Sub topicnya ialah What is Science?, The Steps in Scientific Investigation, Physical Quantities and Their Units, Weight and Mass, The Use of Measuring Tools, and The Importance of Using Standard Units. Kepada anda yang pernah melalui zaman Tingkatan 1, ingat lagi tak Chapter 1 Science ni?Haha.Rindu kan.

And tadi ajar Maths Chapter 2. Number Patterns and Sequences. Ni pon rindu jugak. Rindu yang Lowest Common Multiple and Highest Common Factor tu. Ala yang jalan kira dia ada guna algorithm tu.Yang ni ha,sebagai contoh,
Cakap rindu cepat.

Thanks for reading! Bai!

11 comments:

cikgadis konfiuss said...

hihi cikgu awin g jejalan rupanya,,

Ajwin Ajeera said...

jgn panggillllll cikguuuuu! ahahahaha

dreaming fantasy said...

nice one awin
hehe
-diba-

Ajwin Ajeera said...

DIBA!
hahahaha
tengok2~
awin dh kerja.heheeeee

kembatolo™ said...

teruja dapat jadi cikgu ke?hahaha

Ajwin Ajeera said...

teruja yg tu sbnarnye yg lebih.haha

Deya Zanial said...

copcop asal gambar no dua tu nampak macam diana rafar dah tua? wakakaka !

Ajwin Ajeera said...

eh kuang ajaq la...hahahahaa
btw,nape gmbr awk atas ni nmpk mcm lisa surihani dah tua?wakakaka

zack zukhairi said...

zaman guwa dulu matematik dalam bahse melayu. tak silap die panggil GSTK, gandaan sepunye terkecil.

pehh! fun jugak matematik time tu.

Ajwin Ajeera said...

a'ah betul2..gandaan sepunya terkecil.
fun kan?;)

kembatolo™ said...

cute r kasut pink..haha