Saturday, July 31, 2010

Tahniah Khairulbariyah!

Dua minggu lepas, Khairul Bariyah Zulkornain or Kak Ayu, who is my cousin, or my very very very close cousin (my dad's side) telah menamatkan zaman bujang beliau bersama jejaka pilihan, Abang Aju. Ayu and Aju. Ok nama nak sama. Memang jodoh kuat ni. Congratulations to both of you! :')

Malangnya (untuk saya), saya tidak dapat menghadirkan diri semasa akad nikah mereka, kedua-dua belah reception and the honeymoon! Okay kalau nak ikut mereka pergi honeymoon jugak tu memang melampau tu. Sangat melampau. Orang yang jenis tak marah pun boleh dapat darah tinggi kalau honeymoon dia orang lain nak ikut. Ekeke. So disebabkan saya tidak dapat menghadiri hari-hari bersejarah Kak Ayu *sangat sedih okay :(* , maka dapat lihat gambar, wajah bahagia beliau saja. :(

Akad Nikah at home.
The bride's reception.
Abang Aju's side's reception.


Kak Ayu dan suami baru pulang dari Phuket untuk bulan madu by the way. Lihat gambar memang nampak best gilersszzz. Haa best sangat sampai ada zzz. Atau mungkin saya patut tulis best GiLeRsZZ. Serius. Tapi Alhamdulillah tiada apa yang berlaku sebab ada something yang menchuakkan telah berlaku (Eh apa ayat ni?!). Ribut melanda Phuket!! This is the view from their honeymoon suite's balcony @ Andaman Cannacia, Kata Beach, Phuket.

SEBELUM ribut,

SELEPAS ribut,
Omg takut gilerrrr. Masa kejadian tu pun, Kak Aju dan Abang Aju ada dekat dalam bilik mereka!! Syukur Alhamdulillah takde apa-apa yang berlakuu. Fuh.

Bilik mereka pun ditukarkan dari honeymoon suite to the regency suite. Moral of the story is, July is definitely not the time to come to Phuket! Bahaya! 

Selamat Pengantin Baru Kak Ayu & Abang Aju.
Semoga kekal bahagia sampai syurga.


17 comments:

lionel messi said...

kak awin bile lg? ekeke, kak awin honeymoon pg mane nnt

Ajwin Ajeera said...

kak awin lambat lagi. calon pun tak jumpa lagiiiii.

WZulhilmi said...

bayangkan tengah posing2 baik punya dekat beranda tu tiba2 taufan tu datang.. Tak ke PANIK!!! hahaha :)

Ajwin Ajeera said...

Hahaha
kak ayu kata masa posing2 tu pun dia dh rasa ribut kuat dah.. tu yg duk dalam bilik je sekali tup tup atap pon terbang daaa

nurain said...

sonotnye.nak tawen..

kalo aku la..aku nak honeymoon kat gunung ledang~hahahahha

2lunk said...

ajwin nk honeymoon kt mana plak nant ? hahaha

Ajwin Ajeera said...

nurain,

tula!
bila tgk gmbr2 org kawen ni trus rasa mcm nk kawen kan?haha

oiiii gile boring gunung ledang. hari2 menghadap gunung tu.tp tak penah pegi.hahaha

Ajwin Ajeera said...

2lunk,

tak decide lagi.eceh.haha
tp teringin nk gi veniceeeeee. :)

kembatolo™ said...

nasib baek tak ikut kan?
kalo tak,mmg jadi mangsa ribut kot..sebab da tade sesape yg kne tido kat lua selain cik caklempong.. kan? hahahhaa

PINATBATE said...

syukurlah selamat..menakutkan betul!

nikqistienna said...

YA ALLAH. subhanallah!!
awin.......... tina rasa kita sedara doh....
kecik nya dunia! masa wedding yang kat hall tu..
diorang buat kat precint 16 kan? tina pergi tau....
sebab, abang mummy tina,
kawin dengan adik kepada mak pengantin lelaki tu.
haha adodododoi
tak sangka la awin!
weweee.
jangan jeles tau, tina dpt pergi wedding dia.
hehe, semua pakai serba coklat tau ;)

aYu said...

waaahhhh.... kak ayu saje jek menyinggah kat blog awiinn... skalinyerr ada post khas psal wedding kak ayu siap dgn gamba2 hornymoon tuu huhuhu.. terharuu nyerr hnnss hnnsss :P

bila laa nak jumpa nii..rinduu laa.. aritu dpt jumpa mama awin & ajmal jerr...

menjwb soklan nikqistienna, ha'ah aritu belah lelaki kat p16 =)

p.s awiinnn.. nama kak ayu one word laa Khairulbariyah! ;P take care cuz! ;*

Ajwin Ajeera said...

Kembatolo,

Eh eh kuaja ckp baik sikit eh
Sy punye bilik lg best tau! haha

Ajwin Ajeera said...

pinatbate,

syukur Alhamdulillah..:)

Ajwin Ajeera said...

nikqistienna,

Omg are you kidding or what?
Biar betulllll.
Kita cousin la cam tu!
:D
This is unbelievable!!!!!

Ajwin Ajeera said...

Kak Ayu,

wahhhh kak ayu baca ke blog ni?
thank you so muchhh hehe
malu awin. -_-
i miss you too kak ayu..
lama betul tak jumpa..:(
eh soryyyyyyy! awin tukar skrg! haha

aYu said...

nikqistienna.. abg mummy tina tu kawin dgn saper ekk.. sapa nama wife dia?