Friday, August 6, 2010

Muhammad Qhayden

Ini adalah salah satu application Facebook. Hahahaha. Ramai orang dah tahu kan kan sebab game ni dah lama. Tapi saya baru jumpa hari tu kat profile page kawan saya, Effy Syazwani. Disebabkan naluri keibuan yang terlalu maksimum :p :p , saya pun teruslah terjah game ni. Ini game pertama saya main dalam dunia Facebook. Padahal sebelum ni tak minat langsung nak main game. Hii.

Dalam berita sekarang pun, setiap hari ada kes pembuangan bayi. SETIAP HARI. Makin kita nak banteras, makin berleluasa pula kes ni ek. Kalau sesiapa ada menonton TV9 hari tu, saya lupa pulak rancangan apa tapi mengisarkan tentang kes pembuangan bayi. Seganas-ganas saya pun boleh mengalirkan air mata bila mendengar bayi dimakan anjing, ditanam hidup-hidup, bayi dah bersemut. Semua tu mungkin boleh bla lagi untuk didengar tapi yang saya rasa tak boleh terima gile gile ialah apabila baby baru lahir kena flush dalam toilet bowl dan masih terdengar lagi tangisan baby tu!!!! Saya tak tahulah manusia sekarang dah takde nilai kemanusiaan ke ape ni. Ya Allah, jauhkanlah kami dari segala kemaksiatan dunia. Jauhkanlah dari keturunan kami dan orang-orang disekeliling kami..


Kembali kepada Baby Adopter. Saya suggest awak semua pun mainlah game ni. Sangat-sangat comel tahu. Rasa macam jaga bayi betul-betul pun ada. Hiihii.
Ni baby saya. Nama dia Muhammad Qhayden. Memang semangat habis ni. Haha. Sebenarnya nak nak namakan Muhammad Qhayden Qhayl (amboi kemain) tapi ada limit pulak. So nama yang last pun tak dapatlah masuk surat beranak. Hihihi. Baru berumur 1 hari. Tapi Mama dia dah habis pantang dah boleh update blog dah. Hihihi. 
Kadang-kadang dia panggil Mommy.. pulak. Alalalalalala lemah jantung sayeeee. Ekeke.
Alakucikuciii dia cakap Agoooo pulak.. Ala tomei tomeiiiii.
Eleleh buat woo woo tu nak gurau-gurau dengan Mama la tu. :p Hahaha.
Ni bilik baby saya. Masih kosong lagi. Ada katil baby je satu yang Mama mampu beli. Sorry sayang. Ekeke. Nanti bila Mama dah cukup duit, Mama beli changing table pula okay. Mwahhhss!
Ni pula bilik air Qhayden. Pun kosong lagi. Nanti Mama beli sinki okay. Sian dia takde sinki. 
Ni halaman rumah saya. Qhayden tak boleh main kat luar lagi. Sebab Mama tak belikan baby baju lagi. -_-' Sorry baby. Mama tak cukup duit lagi ni. Nanti Mama kerja rajin-rajin belikan semua-semua untuk baby okay. Dah dah jangan nangis nangis. Meh sini Mama peluk aloo bucuk-bucuk. *imaginasi terlampau*
Ini je aktiviti yang Mama boleh buat untuk baby. Sangat terbatas. :(
Vaccine untuk baby. Nanti kena bawa gi klinik. :) Jangan nangis tau nanti. Qhayden budak pandai kan.. :) (HAHAHAHA)
Status : You are a single parent now.
Kalau nak create family pun boleh. Qhayden takde ayah. Ada sape-sape nak jadi ayah Qhayden?
HAHAHAHAHA.
Ni beberapa makanan berkhasiat untuk baby. Ada banyak lagi.
Beberapa makanan sampingan untuk baby. Ada banyak lagi jugak. Mama nak sikit boleh? :p
Kalau Mama dah ada kekasih, takde masa nak jaga baby, Mama boleh hantar baby ke DayCare Center ni. Nanti dia tolong jaga baby untuk Mama. Tapi baby jangan risau. Kalau Mama dah ada kekasih pun, Mama takkan lupa baby. Kalau kekasih tu nak Mama, dia kena terima Qhayden, baby Mama dulu. :p

Semoga ceria bersama yang tersayang. Bai! :)

35 comments:

zack zukhairi said...

parah kau ni... parah...
(sambil mengesat peluh jantan yang membasahi dahi.)

Ajwin Ajeera said...

HAHAHAHA
CARIKKANLA SAYE BABY BETUL BETUL!

PINATBATE said...

meh tolong jaga baby betul-betul kat sini..gaji kira ikut hari..:D

Ajwin Ajeera said...

MAU MAU!
hahaha
baby yg dh tua sikit tu pun awin nk jaga jugak boleh?hehe

Green Apel said...

haha lucu betoll awin ne..ekeke, tak tahan baca entri yang neh,hihi..

Ajwin Ajeera said...

Hehehehe. Walaupun cuma anak dalam alam maya, kasih sayang tu tetap ada. :pP

kembatolo™ said...

qhayden..
ni papa da dtg..
meh sini meh.. haha=p

pameklampard said...

kah3..comel btol bela baby lam fb..macam jage baby btol lak tuh gayenye..bgus2..hihi

nurayunni said...

mcm bez jer game nie..

~nEeYsA~ said...

cm best je...
nk men gakkk!

Yeyye Nez said...

Wah Bayuu anak papa. *Tiba2

Nur -al- Ain said...

hahaaa.. ini kes imaginasi terlampau.. parah ni winwin.. hihiii

err,,kim salam kat den er.. ;)

Amirez said...

ngok ngek dah awin neh haha

are_nyss said...

walau imaginasi pon..jage baby tu btol2 ea..huhu

effysyazwani & adinashamiza said...

hahahahahaha..AWIN!!! uish...dh mcm apa dh..kalau baby btul msti best kan awin???:)

. said...

awin ni mcm ada pape jek.
hari tuh sibuk tgk2 kasut baby girl kat on9. ni tetiba main game baby...

awin kita ni sihat ke tidak?

Liyanaa. said...

ha ha ha ha manis nya qhaydean, nanti tunggu aunty keluarkan qaisara ey :P

Ajwin Ajeera said...

Kembatolo,

Eh eh sejak bila ni? Haha

Ajwin Ajeera said...

Pameklampard,

Kita kena praktis mulai sekarang.
Tak gitu? Hihi

Ajwin Ajeera said...

Nurayunni,

Memang best!
Tryla! :D

Ajwin Ajeera said...

Neeysa,

Wah sy lahirkan ramai ibu.
Haha

Ajwin Ajeera said...

Yeyye Nez,

Bayu nama manja Qhayden eh? Haha

Ajwin Ajeera said...

Nur al ain,

Kesian kan?
Nak sgt baby niiiii
Okay nanti kite kirim salam kan. Hii

Ajwin Ajeera said...

Amirez,

Hahahhahaa
Tahniah bakal jadi bapa nanti! :)

Ajwin Ajeera said...

Are nyss,

Baik Anis.
Jangan risau. Ekekeke

Ajwin Ajeera said...

Effy,

Parah sgt ke ni?Haha
Kalau tu baby betul2,
Awin la orang paling bahagia kat muka bumi ni.Haha

Ajwin Ajeera said...

. ,

Sihat.haha
cuma nak baby sgt2!!!!!!!!!!!!!!!

Ajwin Ajeera said...

Liyana,

Hahahaha
cepatlah beranak.
nanti boleh kita jodohkan mereka. -_-

Cursefinger said...

Ceittt..! Ingat anak betul la tadi. Application FB rupanya.

Oh Effy satu school dgn sy dulu.

Ajwin Ajeera said...

Kalau ada rezeki, adala anak betul.:p

haa? saya satu sekolah,satu u dgn effy kot.
sekolah mana ni???!

Cursefinger said...

smk cheras perdana.. hehe. nope la sm teknik cheras. :)

Ajwin Ajeera said...

ohhhhh...
pheww igtkan smk bndr tun hussein onn td. ekeke

Cursefinger said...

kalau ye pun kenapa ? hehe.. sy ade abng duk kat btho kat suakasih.

Ajwin Ajeera said...

Sy sekolah situ dulu dari form 1 sampai form 5. :)
Effy pun pernah sekolah situ.

Ohh suakasih dekatlah. Haaa nanti raya datang umah.

Cursefinger said...

Hehe.. Boleh boleh. Nanti letak signboard k. Versi finger kene curse. Rumah kat mana ? Suadamai erk ?