Wednesday, November 24, 2010

Japan, here I comeeeeeeee!

Assalammualaikum. 25 haribulan 11 2010. Ini merupakan entry terakhir saya di Malaysia sebelum berangkat ke Tokyo sebentar lagi pada pukul 1 tengahari. Ecececeh suka ah tu Awin tu. Akan gerak ke Klia pukul 10 pagi sat gi. Perasaan of course la teruja. Takkan tiba-tiba nak batalkan semua ini kan. Kang jadi drama televisyen pula. Pakaian, berus gigi, kasut-kasut, makanan, beras, milo 3 in 1, kuali semua dah siap packing. Haha suka hati tak bawak kuali? Saya harap okay la. Saya harap kuali bukan salah satu bahan untuk membuat bom dan tak kena rampas bila dah sampai sana. -.- Mana tahu tiba-tiba betul boleh buat bom pastu kena rampas pastu siap masuk berita TV Malaysia, TV Jepun.. Bukan apa. Saya taknaklah popular dengan mudah seperti itu. Saya nak mula daripada bawah. Sikit sikit dulu ah kan. Pergh terbaik kuali (terbaik wok).

Flight transit kat Bangkok so maybe saya akan sampai di Suvarnabhumi International Airport dalam lebih kurang pukul 2 lebih. Gerak ke Tokyo pulak pagi esok tu pukul 8 pagi. Lama gila transit. Kira macam dah boleh buat rumah kat situ, pastu kalau kahwin dengan orang Thailand dah boleh dapat anak sorang. Okay tipu. Suka lebih lebih uh dia ni. Kitorang boleh keluar pergi jalan-jalan kat bandar Bangkok kalau mahu. Tapi kena bayar tax 700 Baht sorang. Convert dengan Ringgit Malaysia dalam RM70 lebih la sorang. Pastu bertolak dari Thailand pukul 8 pagi dan maybe sampai Narita International Airport dalam lebih kurang pukul 4 lebih. Pergh lepas tu baru sampai destinasi sebenar yang ingin dituju selepas melalui perjalanan yang penuh adventure onak ranjau (jika buat rumah dan kahwin dengan orang Thailand dan dapat anak sorang).

Sebenarnya disebalik keterujaan ini, saya rasa sedih juga. Harijadi dua lelaki tersayang bakal tiba. 2 Disember harijadi abang saya, 5 Disember harijadi adik saya. Tapi saya dan Mama tiada disini. Tiada disisi mereka.-.-. Mereka pasti sedih akan menyambut harijadi tanpa kami yang tersayang ni. Pasti syahdu nak tiup lilin nanti sebab lepas tiup lilin selalu dapat ciuman di pipi tapi kali ni tak dapat. Jangan risau saya akan beli hadiah baik punya untuk korang dari sana insyaAllah.

Doakan perjalanan kami selamat ya? :) Dah sampai sana nanti, saya email awak. Hekhek okay take care semua. Jaga diri baik-baik tau.


32 comments:

Liquid said...

1st =)

hv a great time there a cik awyn. n jgn lupe ole2 utk incek liquid lalalalala~

Bro Framestone said...

nak itot huhuhuhu

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

andyhowtt said...

hahaha....ole2 jepun ditunggu

nursarah puteri biru said...

weeee..

ni awin travel sesaja ke?.. syoknya!..

semuga semuanya lancar. Amin.

FTN said...

uu bestnya pergi Japan! sambung belajar ke? atau urusan kerja?

sekarang tengah peak autumn kat sana, dah nak masuk winter. best best.

bon voyage. or what the japanese would say.. "Itterasshai~"

let's learn some basic japanese at FTN :)

nama.aku.lynn said...

have a nice trip awin!bonvoyage..=)

PINATBATE said...

uwaa!!! nak ikutt!!!

Mr K said...

Pi jepun buat apa? Perlukan seseorang lelaki yang boleh di percayai tak? Hehe

kechixx said...

bestnyer:)

hati2 n take care sokmo:)

NUR HazieRAH said...

Bestnye pegi jepunnnn... story2 la nnt eyh... tgkap gmbar n upload bnyk2 dlm blog...hihi...

(first time komen..hihi)

suffer8zine said...

fuyoooo best

Terkini : Terperangkap 3 minggu dalam tandas

amy syifa said...

ape? awin nak belikan keychain from jepun? susah2 je..thankz tau..kite tnggu..huhu

*hav i nice trip..

Admiral Hafiz said...

Wahhh
nk ikot!
Seyes...

ingt bln 2 ni nak g Jepun gak..
tp x jadi..
sob3..



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

molmolla said...

mak aiiiii... tu laaa kemarin dah say bye.. hihi.. take care ajwin!! :D

kmslm TOP kalau jumpa.. Yonghwa juga!

molmolla said...

siapakah AWAK itu? :D

molmolla said...

siapakah AWAK itu? :D

SweetyMui2 said...

@molmolla
haha..sempat lagi kimsalam..kekeke..

awin,sekarang JYJ kat jepun.Kimsalam kat jaejoong oppa kalau TERjumpa ok. *sempat jugak
kahkahkah

take care awin :)

mengenaldiri said...

salam...
waaaaaaaaaaa
beshnyer akak..
hee..take care taw..
ngee...
(dlm hati: na itot!!!!)
;p

eliana_adnand said...

nak ole2.. yeay! hehe
awin..take care taw! :)

Asyraf Abdul Rahim @ Acap Abdul Rahim said...

eceh, dia tu yang patut jaga diri, kitorang semua takpe, sebab duduk berkurung dalam bilik je.

nak terbatuklah. *uhuk-uhuk nak gundam boleh? uhuk* aih sakit tekaklah pulak..

Abir Abhar said...

ok awin. dah tak sabar sgt ke nak kawin?
nak kawin dgn foreigner je..
haha..

Cik Mieyrarif said...

hahha
bye kak awin !
enjoy urself haaha :)
nak ole2

n a d e a said...

bestnye awin!!!! nak hadiah dari japannnnn~ hehe

Rozana Razali said...

bestnya, tolong kirim slm kt arashi ea.. =P

Misz-sakura said...

bestnya pegi japan..huk2..=(
take care ye. t kan jumpa zack huzairi. kiki..

Tuan Din said...

Take care...

Anonymous said...

hensem r tmn hdup sis awyn
he3

Mohd Sukur Ibrahim said...

pergi sana buat apa?saya pernah pergi dulu..masa winter juga tapi xde salji...

pilotHans said...

have a safe journey there in tokyo...hope u come back here in one peace ;) + n do take lots of photos ...

Melz said...

Take Care Awin :) Happy2 disana

Farihah Ahmad said...

balik jepang, jemput mai kedah noh :)

myra said...

further study eh..BW here..nice..heheh