Saturday, November 27, 2010

Kura Sushi.

Assalammualaikum. Wah 2 hari sudah tinggalkan blog. 2 hari juga saya tak mandi. Yes! Semua sebab transit kat Bangkok hari tu, terima kasih.

Mama. 

Ke Bangkok.

Saat paling bahagia.

Oh dah sampai sudah.

Welcome to Suvarnabhumi Airport!

Transit 18 jam. Nasib baik airport besar dan cantik.


Waa selepas 18 jam. -.-

Pergh nasib baik omelette rupanya. Ingat durian. Wakaka. Tak suka gila durian. Wekkk.

On the way sudah.

Alhamdulillah dah sampai sudah yay! Semalam saya sampai pukul 5 tapi kat sini dah malam dah. Kat Malaysia pukul 4 petang. Saya terus ambik bas ke rumah cousin at Kanagawa. 3 jam lebih perjalanan dari Tokyo tak nampak apa pon sebab gelap. Malam kat sini sangat panjang. 

Sampai sampai terus beli ayam halal kat sini. Siapa nak order juga, boleh call 0462-27-4799. Teehee.

Pastu terus makan sushi kat restoran Kura Sushi ni. Ya Allah pertama kali makan sushi kat Jepun memang sedap gila. Sangat sangat sangat berbeza dengan kat Malaysia. Piring cepat je tinggi kalau makan tanpa kesedaran.

Antara sushi yang saya rasa betul-betul sedap. Seaweed dia sangat sedap. Macam garing sikit. 

Ada udang, bawang besar, mayonis dengan sos avocado. Serius bagi 5 bintang!

Yang ni grilled salmon pastu ada cheese sikit atas dia. Waaaa teringat sampai sekarang. Kenapa kat Malaysia takde yang macam ni???!

Wuuuu oyishi!

Cheese cake sebagai dessert.

Eei pelahap apa ni.

Eei buruknya muka 2 hari tak mandi. Hahaha.

Fatin, Ernay (my cousin) and Jaja.

Kat restoran ni boleh masukkan piring-piring sushi kita kat dalam tu pastu kalau bernasib baik, dapatlah hadiah. Macam tikam macam tulah. Ha boleh masukkan piring dalam tu k.

Jeng jeng jeng! Nilah hadiahnya.

Dan sebab bernasib baik, kitorang pon dapatlah satu hadiah. Haha.

Hari ni hari kedua, saya gi jalan-jalan kat universiti Ernay, Tokai University. Serius lawa gila uni dia. Tapi esoklah ek saya update. Wakaka okay bai. Esok pagi nak pergi Harajuku! xD 
Take care.


21 comments:

amy syifa said...

lama tunggu baru kuar gambar awin..
huhu..
nak keychain or poskad yer..
nak jugak2..!

huhu..
hav a safe+nice journey..

aisya sakaria said...

waaaa ! menanges tengok sushi tuu. sedapnyaa!

NUR HazieRAH said...

nmpk sedapnye sushi itu... terliur2 da niiii... ha'ah, npe xde sushi cm2 kat cniiii... huaaaaaa...

hadiah pe tuuuu???

puteri cahaya. said...

awin, akak pun tak makan durian.. :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

wah..suke pic ats awan tu..ngee~

princeduyong said...

wah...best...best...

nurayunni said...

bestnye g jln2...comel ajwin...

suffer8zine said...

huhu bestnya!

Terkini : Blog Pilihan Malaysia 2010 | Burger Daging Ular

alien said...

naik ikut ~

Farihah Ahmad said...

kt sana ada durian tak??

FTN said...

oo cousin blajar kat tokai ke.. under JPA ke MARA ke?

joegrimjow said...

nak ole2

myra said...

dlm byk2 boleh mkn chesse cake je..yg lain tak lalu..huhu;p

azaliahjsalleh said...

mahal x mkn sushi kat sne ?
lya x ngeti mkn sushi laaaaaaa

eykin murnie said...

wahhhhhh :}

m!da BucHuxX said...

waa.so syok holidays.:D

atok said...

main tikam2 pon ade erk, awin bwatlah grilled salmon n mayonis tu, pastu jual, klah cupcakes nanty hahaha

nama.aku.lynn said...

kecur liur tgok!adeiii..

Cute Mommy said...

terliur la plak kan tgk sushi yg ader cheese kt atas tu...hadoiii...same Q nape kt Msia xderrrrr??

pilotHans said...

thanks for sharing the kawai photos ;)

ceqjulia said...

Salam singgah awin..
Sambil folo ur blog yang tersangat la best..