Friday, November 19, 2010

Menara Kuala Lumpur.

Assalammualaikum.. Dua hari lepas saya telah ke Menara KL dengan Mama. Kenapa dua hari lepas? Sebab sekarang ni tengah malas gila nak update. Kenapa dengan Mama jek? Sebab memang tak plan langsung. Mula-mula sebenaqnya pergi embassy je tapi pastu macam terus tiba-tiba nak pergi Menara KL. Haha. Since last saya pergi situ pun masa tadika. Heh serius. Last time pergi Menara masa tadika sebab masa tu ada lawatan pergi KL. Saya dulu tadika kat Melaka. Menara KL memang banyak perubahannya ya. Wakakak. Kesian ek.


Kebetulan, Muzium Telekom buat pameran telefon awam yang zaman dulu-dulu punya tu. Berwarna-warni! Comel jek.



Pastu kami pun beli tiket masuk. Tiket seorang dewasa berharga Rm38. Pastu boleh pilih nak pakej Adventure atau Cultural. Kalau Adventure, boleh masuk taman haiwan apa entah and riding horse. Kalau Cultural, boleh melawat perkampungan Malaysia, tengok persembahan alat muzik tradisional, permainan tradisional semua tula. Dan cuba teka kami pilih apa? ekeke gedik sikit. Haruslah pilih Cultural kan. Lebih dekat dengan hati gitu. :p

Masuk terus naik lif dengan tempoh 58 saat untuk ke Pelantar Pemandangan. Masuk masuk wahhhhhhhhh. :p
Nampak tak Times Square kat situ? Penjara Pudu nampak tak? Eh eh ada benda terbang terbang kat Penjara Pudu tu apa??? ekekekekeek

Mama and the view.

Klcc yang tinggi gila. Tak payah bagitahu ya Awin ya. Semua orang tahu Klcc tinggi.


Skodeng Klcc. Ceh padahal skodeng hotel hotel sebelah Klcc. Wakaka. Serius agak bahaya. Sebab jelas gila. Hehh hehh.

Dah dua kali dah asyik nak pakai tudung tu je. Siapa tegur kang siap.

Selepas beberapa minit membuang masa dan menskodeng orang di Pelantar Pemandangan, kitorang pun ke 1 Malaysia Cultural Village.

Mama dengan replika rumah-rumah tradisional Malaysia.

Rumah negeri Pahang.

Rumah negeri Kedah.

Rumah negeri Melaka.

Rumah negeri Sabah.

Rumah negeri Sarawak.

Rumah negeri Johor.

Rumah negeri Kelantan.

Bersama kugiran muzik gamelan yang sangat sangat besttttt!

Kita caklempong sikit. Cuba try test tengok.

Kita posing sikit. ekeke

Permainan gasing.

Congkak.

Batu Seremban. Wah yang ini memang dah lama gilaaaaa tak main.

Ecececeh nak jugak tu.

Bestt bestttt!

Kenalkan, inilah teman lelaki saya. Wakakaka

Okay tata titi tutu!!!!
:)


21 comments:

Farihah Ahmad said...

cek nak rumah kedah, segak noohhh...??

KimiCnoL said...

best nye ;)
last pergi menara KL darjah 6..hehe

Admiral Hafiz said...

Patotla pelik tgk pic kat YM duk men caklempong...
hehe
best2
rindu nak main caklempong...



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

cimut munniey :) said...

mane rumah negeri terengganu? teehee :)

glad to see your mum sihattt :)

molmolla said...

hihihi!! best best best~ :D
kat rumah johor tu ttbe ada lelaki mengintai kamu.. hahaha

SweetyMui2 said...

wahh cuti2 malaysia ke?hikhik

cik kia said...

skodeng tu part paling best HAHAA

ish malu la camni said...

best nye bejalan dengan mama diaa :)
macam dekat danga bay pulak kn

~Dr.CiNta~ said...

eit kak awin nice tudung, hihi~ alamk tertegur plak T___T)


best nye dia jenjalan erk ~ =)

amy syifa said...

awin...ni kire girl's day out la yer?
huhu

Abir Abhar said...

Awin, walaupun tinggal kat area2 KL, I am sure ramai gila tak pernah naik KL tower lagi kan?
ahha

Tuan Din said...

Cantik kayu rumah kelantan tu.. tapi ituhari p kelantan tak jumpa pun rumah cam tu??

Miss Marquis said...

jalan je kerja dia :P.

Encik Tikus said...

ahah, datin pergi berdua jea ? aish~

syarifah radiah ibrahim said...

'butang dapat balek duit'

haha~

Amirez said...

wah seronok ya awin jengjalan.
tak tahu pulak negeri kelantan rumah tradisional macam tu. yg batu seremban tu ingatkan karipap tadi hehe

zmah said...

Cantik lah dik,gambar yang adik ambil tu...akak suka.

asfira aminuddin said...

eh,lama x pegi! teringin pulak bila tgk gmbar u suma ni. ;D

PINATBATE said...

kak Awin..tudung tu dah pakai dua kali kan..kan..

ekekekekke..saja jer nak usik..jangan marahh..Farah rindu kak Awin,bila nak datang ajar Maths?

akmalhilmi said...

ensem gile bf kaw
hahaha

efa fairuz said...

cantik betul gambar posing depan tangga rumah tu.. hehe