Sunday, April 4, 2010

Roro

Hari Jumaat lepas,saya ke Ikea bersama Mama tersayang
semata-mata untuk menikmati meatballs dan chicken wing.
Oh my sangat sedap.Bukan setakat jilat jari,dengan piring-piring colourful Ikea tu sekali saya jilat.Okay tipu.Tu selekeh sangat.
Yang sebenarnya,saya jilat meja Ikea je.
Okay.Motif?-_-''

Lepas tu,jalan punya jalan punya jalan.Kami terjumpa sesuatu yang comel.
Hamster.
Sangat comel.Budak gemuk yang tak pakai baju menari lagu Nobody dalam YouTube tu pun kalah.Sebab ini hamster lagi comel.

Maka,Mama belikan saya hamster tersebut.Weeeeee.Mula-mula Mama marah.
Tapi apakan daya anak perempuan sorang Mama ni memang mengada nak jugak hamster.Heeeee.

Sekarang ni kat rumah,bila dia hilang,saya asyik kata ah

''Mana anak Awin??Mana anak Awin nih??''

Pastuh Mama marah.Dengan lantangnya Mama bersuara,

''Awin cakapla anak Awin,anak Awin..
Nanti dah kahwin,betul-betul dapat anak muka serupa macam tu baru tau''

Okay.Terus takut.Memang comel.Tapi urm..Hehehe.
Pastu bila dia hilang lagi,ingat nak tukar boipren.

''Eh mana boipren Awin ni??Mana boipren Awin ni??''

Tapi tak jadi cakap macam tu.Kang betul-betul dapat boipren muka macam hamster susah pulak kan.Pastu kawen,pastu dapat anak,muka satu family semua macam hamster.
Omaigodddd.Tidakkkkkkkkkk.
Gila scary.

Mungkinkah family portrait saya nanti macam ni?

Gila menakutkan.
Laki sendiri pun tak tahu yang mana satu nanti.
Asal anak semua ikut muka laki?
Asal anak macam ramai?
Ohh suka anak ramai eh.Heh heh heh.

Okay imaginasi takyah tinggi sangat.Berbalik kepada cerita.
Ye.Saya dah ada hamster.Saya namakan dia,Roro.:)
Comel kan?
Satu hari ada lebih 50 kali cium Roro.
Okay Roro,kita nak balik Segamat ni.Nanti teman saya kay?
Mwahs!:)
Okay bai.

20 comments:

eeka :) said...

hahaha..
nant jadi family paling pelik kat dunia ni.
tapi knape genetic kak awin xda dalam family nih?

mysara newrie said...

haha. gelak guling2 bila tgk gmbr tue. btw tnjuklag gmbr roro tueee ~ nk tgk lah ~ :)

.rafiq. said...

roro yang mane satu ni? kalau ari2 cium roro nanti tukar jadi boifren.keh3

Nur -al- Ain said...

hahaha.
lawak gile la.
kuikuikui.

nnt jgn lupe google care jage hamster, diorg ni senang kiok kalau tak dijaga betul2.

;) nak tgk roro

geee ;))

Ajwin Ajeera said...

eeka,

nnti tak pasal2 trus femes plak ek?haha
sbb tak kuat.wakakakaa

Ajwin Ajeera said...

mysara newrie,

ehhh kat ats tu bukan gmbr roro.
roro lain.tak leh tunjuk lg..hehe

Ajwin Ajeera said...

rafiq,

roro takde dlm gmbr.gmbr2 tu sume sy google.nk tgk roro,kne tunggu.heheh

Ajwin Ajeera said...

nurain,

wah lama tak nmpk awk.
:')

Ajwin Ajeera said...

Nur al ain,

wahhh sabar ya cik ain.
roro comel sgt.nnti sakt mata dia kalau tkp gmbr dia.wakakkaka

Mis Erika said...

hahaha..
msti nnt fmily jd prhatian sb unik..
:)

Mis Erika said...
This comment has been removed by the author.
Kulai said...

ok takut tgk family potrait awin..gosh..teringat my hamster..T_T

[z@ck] said...

hamster?
OMG!
hahaha

Arina Hamzah said...

LOL! xboleh blah. happy hamster family! hahaha

Haziq Zainal said...

awin, kau bawak hamster tu kat campus ke? huhu

FieZa9 said...

Lol awin.Extreme thinking.

Eh2 kte bdue ad hamsterrrrrr.Hamster fieza bru beranak 6 ekor pagi tadiii!! (:

cik EPAL said...

comelnya roro. haha. awin dah buang link kita. sedih ouh

Nanie Hussin said...

hehe..awin ni..kelaka la..
anyway, kim salam kat roro ye..;),
agak2 ap die akan jwb??

profwacko said...

Cik Awin,

jalan2 kat ikea bleh jumpa hamster??

kat mane d ikea ade jual tu?? musykil sungguh...

tapi bebola daging ikea tu mmg favorite saya jugak.

PINATBATE said...

Nauzubillahiminzaalik..