Wednesday, February 25, 2009

5 Romance Movies I Like

Tag ni aku terima dr Pn Hazliza.Cikgu aku dulu..
Cikgu ni cantik dan lembut orangnya tau.
(sempat lg nak bodek tu!hehe)
Apa-apa pun,awin rindu bangat kat cikgu.:)

1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones.
2. It doesn't have to be in order... as long as you love the movie, it will be fine.
3. You have to tag another 5 person to answer this tag.


1.KUCH KUCH HOTA HAI
Cite ni best oh.Awin start layan Hindustan sejak tengok cite ni la.Awin boleh tengok cite ni berpuluh-puluh kali pun takpe.Semua lagu dia dah hafal dah.Yang paling tak tahan,setiap kali tengok,mesti nangis punyala.Wakaka.

2.MUSIC AND LYRICS
Mengenai seorang pemuzik tahun 80an yang sekarang dah sezen main function orang ramai je. Sekali penyanyi sensasi abad ini sudah mintak dia buat lagu pulak. No problem. Cuma dia tak pandai buat lirik tu pasal dia mintak tolong ini pompuan ah.

3.P.S I LOVE YOUCerita ni sedih gila.Tentang sepasang suami isteri yang hidup bahagia.Suami dia sayang sangat kat isteri dia ni tapi dia dapat hidup dalam beberapa bulan je lagi sbb sakit apa ntah.Dah lupa.Perempuan ni tak tahu yang suami dia sakit.So,setiap hari suami dia tulis surat cinta untuk isteri dia sebagai kenangan bila dia dah mati nanti.Sedih ohh.

4.50 FIRST DATES Haa..yang ni memang romantik gila. Terasa cam nak bercinta je lepas tengok cite ni.Ececeh..Bukan main lagi Awin ye..Hehe.Cite ni tentang seorang lelaki yang kahwin dgn seorang perempuan yang short memory tau.Dia boleh ingat sehari je.Pastu esok dia dah lupa dah.Sebab tula tajuk dia cam tu.

5.SWEET NOVEMBER Cite ni pun best sangat-sangat.Tentang seorang lelaki yang busy tiba-tiba jatuh cinta dengan seorang wanita yang pelik.Pelik sbb apa?Sbb perempuan ni nak bercinta dengan lelaki ni 1 bulan je.Nak membahagiakan hidup lelaki tu.Yelaa.Lelaki tu kan busy je memanjang.Tapi bila dah mabuk bercinta,takkan nak tahan 1 bulan je kan?Hee.

Isk.Rasa macam nak tulis 10 Romance Movies I Like je.Hehe.

Btw,mereka yg berada di bawah ni telah ditag.Time kasih.:)

Anna

Syeza

Amilrash

Nazif

Nona

48 comments:

doloh said...

kalo cerita last tuh, bleh diterima pakai keromantikannya..

Ajwin Ajeera said...

hehe.
semua romantikla..

cikgu said...

cepatnya awin uat... mcm awin uat homework kat sklh dlu... bagus2.. i likeeeeeee....

Ajwin Ajeera said...

hehe.
sbb cikgu la.
cikgu suh buat ape pun,
otomatik trus rajen.
hehe

amilrash said...

dah siap dah:)

Ajwin Ajeera said...

iye..
sy dh bca dh incik amil.
:)

atok said...

adeyh rase nk tgk je ps i love u tu ngan 50 first date ;PP

gotahlantun said...

ROMANTIKA D'AMORE

APO2 YO LAH

.Anna. said...

oh oh! kene tag! heee

kuch kuch hota hai.my fav too! ;)

احمد نظيف بن اسحاق said...

Alamak kena buat juga ke?
Malu nyer..
hehehe

Ajwin Ajeera said...

To atok,

tgkla!!
gi cari dvd or download je.
:)

Ajwin Ajeera said...

To gotahlantun,

ROMANTIKA D'AMORE???
tajuk filem ke tu?
hehe

Ajwin Ajeera said...

To .Anna. ,

yup2.
jwb jgn tak jwb ye.
hehe
yeke???
kite serupa~
hee

Ajwin Ajeera said...

To احمد نظيف بن اسحاق,

buat!
kne jugak!
hehe
jgn nk malu2 ye.
no excuses~
hee

DaNieL HafIz said...

hmm teringat 1 time tgk kuch2 ota ai
tp satu ape x paham, setelah 4 kali baru la paham cite die bgmana..
tp best arr citer 2...

Ajwin Ajeera said...

haha
4 kali tgk,baru fham??
hee
maybe cite tu complicated skit.hee
yup.
sgt best~

احمد نظيف بن اسحاق said...

Adusssss....
Macam mane nieeee....
Saya suka tengok cerita seram jee...

Ajwin Ajeera said...

tak kireeee
jwb jugakkkk
klu tak,sy majukkkk

hehe

nonadiera md rahim said...

awin.. kalo cite melayu boley yea??
saye jiwang melayu la.. :p

Ajwin Ajeera said...

it's ok la dear..
asalkan cite romantik.
hee
bak kata cikgu,
i likeeeeeeee.
:)

Framestone said...

51 dates mmg best huhu.. sedih je tgk..

Mr BuLans Asphyxiated said...

50 FIRST DATES ~ mmg citer yg best banget!!

philoColy said...

tag lg..
hehe..
syeza jrg la tgk cite rmntik..
hahax..
hntam la ea cite pape pn..
=P

احمد نظيف بن اسحاق said...

Awk..
Saya dah buat..
Huhuhu..
Malu nyer..

Liquid said...

waa fav movie Cik Awyn ade same2 sket dgn incek liquid. ehehehe. Sweet Nov tu mmg besh.!! =)

Ajwin Ajeera said...

To Framestone,

a'ah.
sedih skitla.
hehe
ksian pun ada..

Ajwin Ajeera said...

To Mr BuLans Asphyxiated,

best bangat kan??
:D
sweet gile..

Ajwin Ajeera said...

To philoColy,

hehe.
jgn marah haa~
it's ok.
apa2 cite pun takpe..

Ajwin Ajeera said...

To احمد نظيف بن اسحاق,

hehe..
thank you kerana mnjwab tag!
jgn la malu2.
awin lg malu ohh.
hee

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

yeke??
kite ada chemistry eh??
haha
bole ar tgk wayang sesame ni.
hehe

kueh bakar said...

DILWALE LE JAYENGE tak masuk senarai ker

Miss Hazzy said...

H suka cite 5o first dates tu...klakar la cite tu...

Lina said...

salam.wah ramainya org komen........bestnya......
ermmmm.....rajin tgk movie ea..ada byk masa mmg boleh..bg yg bz....he3..(mcm aku ni bz jek)
tq coz singgah blog kite.....
rajin2 lah singgah yer...salam...muaahh(he3)

Ajwin Ajeera said...

To kueh bakar,

isk.
tu best gak tu!
tp kne smpai 5 je..
:(

Framestone said...

teu la.... hari tue downlaod cerita tue..ingtkan skdr cerita komedi..rupenye ade sesuatu yg sedih dan perit telah dikongsikan di dalam cerita nie

Ajwin Ajeera said...

To Miss Hazzy,

a'ah.
ramai org suka tgk cite tu!
:)

Ajwin Ajeera said...

To Lina,

wsalam..
hehe..
thank u..
awin pun bz jugak tp tgk movie tu dh jd sebahagian dlm hidup dh!
haha
mmg suka gila tgk movie.
ur welcome..
alrite..
wsalam.
mwahs!
:)

Ajwin Ajeera said...

To Framestone,

baru tgk ke?
wah.
bestnya.
rasa cm nk tgk lg je..
nk dload gak la.
yup.
kesian kat laki tu..

Framestone said...

hujung tahun lepas bro download... bro malas nk g tgk kat wayang la..download je tgk kat rumah...

احمد نظيف بن اسحاق said...

Ajwin..
Try lah tengok notting hill..
serius best sangat..

GeNeRaSi MaLaYSia said...

hohoho..
byk nye tgk filem..
sume tgk kt pawagam ek..

Ajwin Ajeera said...

To Framestone,

ohh..
yep2.
dload je sng..
free lak tu..
lg best..

Ajwin Ajeera said...

To احمد نظيف بن اسحاق,

notting hill?
yeke?
cite tu cm famous gak kn.
ok2.
nnti awin dload k.?
:)

Ajwin Ajeera said...

To GeNeRaSi MaLaYSia,

sy suka tgk movie..
ada yg tgk kat wayang,
ada yg beli dvd,
ada yg dload je.
hehe

Eerie Liuvyx said...

huhuh
sume romance film
tp sume besh2=)

Ajwin Ajeera said...

hee.
thanks!
:)

Non Odah said...

haha sweet november je belum tengok.

Kuch Kuch Hota Hai memang terbaik!;)

Ajwin Ajeera said...

yeke..
tgk la nnti!
mmg romantic tau.
:)

yeah!
btul tu!