Wednesday, May 6, 2009

Baju Baru

Patutnya hari ni saya ke PWTC tapi tak jadi.Sebab dah terlambat.Dahla bangun lambat.Pastu menu sarapan taknak kalah.Siap buat Roti John.Lepas tu,boleh makan gelak-gelak sambil tengok Macam Macam Aznil lagi.Mana tak lambat.


Tapi saya tetap keluar jugak hari ini dengan Mama dan cousin saya seorang.Kami pergi ke Setapak walaupun mula-mula saya ingat saya berada di Gombak ketika itu.Kami pergi Setapak sebab nak lihat perkembangan my SAYANG.Okay,fine. SAYANG ialah sebuah kereta.Saja nak berangan kononnya ada kekasih.Salah ke?Muahh Muahh to my SAYANG.


Then,bila sampai di bengkel,SAYANG masih belum boleh keluar wad lagi.(Urghh.Macam annoying je cakap sayang sayang ni)
Saje tangkap gambar sebelum keluar.Oh ya.Itu baju kemeja kotak-kotak baru beli.Gembira gila nak tunjuk kat abang saya. Tak sabar tunggu dia balik kerja nak tunjuk kat dia saya ada baju baru.Tapi tahu apa reaksi dia?Begini. . .

Awin : Abang!!Cantik tak baju baru Awin???(sambil buat muka gembira yang Nurain pernah kata macam nak lempang-lempang je kalau saya buat muka gembira)

Abang Awin : Kau beli baju baru?Bila?(sambil buat muka syiling 15 sen tahun 1985)

Awin : Hari tu la.Dengan Mama.Cantik kan??(muka gembira masih tak hilang menanti jawapan dari abangnya)

Abang Awin : Kau ni mengada-ngadala.(sambil berlalu meninggalkan adik perempuannya)

Setepek kena.sobsobsob.SEDIH.MENANGIS.Sampai hati abang.Garang-garang pada adik perempuannya yang seorang ni.Apa salah saya??Saya masih tak mengerti sehingga kini..

50 comments:

YnaaOhYnaa said...

Lawa pe baju awin tu! ehehee

Emo Sang Petualang said...

hm.... lawa betul la.. awak tu pakai baju baru tuh.. i like it....

hm... namun mengape abg ewin tak suke???

walau dia tak suke...

aku suke... main yah pakai baju baru mu.. kat blog aku...

ditunggu lho...

░♥si lampu neon♥░ said...

aku suke gak baju kotak2

khairummin alfisyahr said...

pepatah dr teman2...

adek org,ditimang2,didukung2,
adek sendirik,disepak2,hu3..

Ajwin Ajeera said...

To YnaaOhYnaa,

hehe
tq syg!!

Ajwin Ajeera said...

To Emo Sang Petualang,

hahaha
dia jeles!!

Ajwin Ajeera said...

To ░♥si lampu neon♥░ ,

sama kita.
:)

Ajwin Ajeera said...

To khairummin alfisyahr ,

hahahaha
btul2..

nurain said...

abang ko jeles. memang sah

hihi..lawo hoo..

Ajwin Ajeera said...

haha
tau xpe!!

keSENGALan teserlah.. said...

abg kak awin jeles tuh,,dye xder bju kotak2..
ekeke...

Ajwin Ajeera said...

haha
tau xpe.
kak awin plak yg kne..
sedihh

zyra said...

lawak la awin ni...nak tergelak baca entry ni

Ajwin Ajeera said...

hehehe
lawak tang mana?

farah liyana said...

bagi la gambar penuh baju tu

:P

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
awin, awin...

Ajwin Ajeera said...

To farah liyana,

haha
bole plak tgkp gmbr cm tu ek?
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Fatul Akrul Ramli,

nape??
haha

haji said...

nng betuk kata abg dia..

Abang Awin : Kau ni mengada-ngadala.(sambil berlalu meninggalkan adik perempuannya)

kalo a galak ngan mahmud ali bashah baca entri ni pon mesti cakap cenggitu gak..

ekekekeke

Ajwin Ajeera said...

hahahha
yeke?
tp shaharuddin tamby baca tak kate cenggitu pun?

KE said...

Macam aku selalu buat kat adik-adik aku. hahaha... kesian

BeMiE said...

BeMie pun Tak mengerti... jom gi downtown danau kota... kekekee

joegrimjow said...

baju baru personal;iti baru

haji said...

sharudin thamby tak sempat bukak blog, akaun gmail dia kena hack....

ekekekeke

nurull said...

hai abg..adikmu neh nk mnja2..dia leh bt dek je..

sabo je laa yunk~

momguess said...

hohoho
kalo akk jadi abg awin
pangggggg skali

miss oren said...

abg awin 2 cumil lar..poyo
nak kenal..nak kenal..(sambil angkat tangan tinggi2) - kemiangan menyerlah

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hihi kalau adik akak tanye camtU kat akak pUn.. jawapan nye sama...heheheh

maybe semUlajadi kOt dear..
jangan amek hati k..
cUbA cara lain untuk menjeleskan
abang mU itu.,.


<3 with love, Qa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sunshine said...

beznye dpt baju baru..
keh3..

si Comot (VIP boy) said...

Jadi abang angkat lak leyh.. heheehee

Ajwin Ajeera said...

To KE,

haha
kurang asam..

Ajwin Ajeera said...

To BeMiE,

tak mengerti kan?
downtown danau kota?
hakhakhak.
lalu2 je situ..

Ajwin Ajeera said...

To joegrimjow,

yeah2..
skang kumpul baju kemeja kotak kotak je..
lalala

Ajwin Ajeera said...

To haji,

ohh.
haha
dia ni msti tak delete cookies ni.
lalala

Ajwin Ajeera said...

To nurull,

tau xpe.
org baru nk kasih syg dia sbgai seorang abg.
wakakakakka

Ajwin Ajeera said...

To momguess,

hahahaha
lg dasyat!!!
siap bg pang..

Ajwin Ajeera said...

To miss oren,

comel ke??
comel la skit.
itu pun dia dpt sipi2 kecomelan dr adik dia tau.
wakakkakaka
bole je.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To tRuly tO be mYself 'Qa~ ,

haha
yela.
semua adik badik sama je kn.
ok2.
sy cuba cara lain.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To sunshine,

best2!!
:D

Ajwin Ajeera said...

To si Comot (VIP boy) ,

nk jd abg angkat??
hahaha
bole je.
lalala

~nEeYsA~ said...

alala..ciannyer die..
hihi..

Ajwin Ajeera said...

hehe
sobsobsob..
cian kan..
haha

naz said...

haha i pun rasa teringin penampar u laju2:)

Ajwin Ajeera said...

hahahha
kurang ajar..

emmy said...

wah penatnya amy bagi komen tadi.. tapi tak masuk naper... :((.. tak pe2.. huhu

Ajwin Ajeera said...

yeke??
awin tak tau..
ala.
tak dpt baca komen amy..

emmy said...

amy cakp cm ni... sabo je ngan prangai abg tu.. abg kan, nama pon abg.. wakaka...

amek award kt blog amy k... da...

Ajwin Ajeera said...

ohh.
hahaha
abg awin mmg cm tu..
mnci tau.
hehe

milimilo said...

kemaja kotak2 tuh nmpk smart la..mane nak carik nih..heee

Ajwin Ajeera said...

haha
akak beli kat padini.
carikla.
hee