Sunday, May 24, 2009

Bandar Tun Hussein Onn Kini Maju


Selepas terbinanya sebuah Jaya Jusco,Econsave, dua buah Petronas, Esso (stesen minyak perlu sebut jugak ke?) dan McDonald di sini baru lah terasa diri tinggal di Kuala Lumpur (nak jugak cakap KL,padahal kira Selangor jugak).

Selepas terbinanya Menara Jam okay fine menara nih dah lama dibina.
j

Tetapi kini,yang lebih membuatkan saya bertambah gembira tinggal disini ialah Bandar Tun Hussein Onn sudah ada tasik untuk beriadah sendiri!!! Haha.Happy gila.Tasik ini dinamakan Lake Valley.Orang kata tasik ni belum siap sepenuhnya.Ada benda lain lagi yang dorang nak buat.Tapi tadi saya tengok,macam dah best jer.Siap ada taman permainan, alatan senaman ala-ala gim tuh semua la.Best best.

Dekat dengan rumah yang senang.Boleh pergi joging tiap-tiap petang.Joging dari rumah jer.Okay kepada Tasik Permaisuri,BABAI!!Haha.

Pastuh,kedai-kedai yang berdekatan Lake Valley nih pun macam gempak jer.Siap ada signboard besar tulis Lake Town ke hape.Tapi semua belum bukak.Yang pasti memang best.Lagi dengar-dengar Carrefour pulak bakal didirikan tak lama lagi.Walaupun Carrefour cam kampung je tapi tak kisahla.Yang penting dah banyak mall kat sini.Cehh mall konon padahal pasar jer.Yay.Bandar Tun Hussein Onn dah boleh kalahkan Taman Tun Dr Ismail.:p






Tadi buat pertama kali menjejakkan kaki ke situ.Kenapa pakai jeans? Belum nak joging lagi..Baru usha tempat dulu..Bak kata buku,ini baru mukadimah..
fh
gg
p/s : Tak sabar nak start joging esok!

60 comments:

akugumbira said...

hakhakahk.. syiok ekk.. hehe.. lalala.. xajakkkkk.. wek22..

Ajwin Ajeera said...

syiok ahh
hehe
malas nk ajak dia
haha

joegrimjow said...

baju pink tuuu

Ajwin Ajeera said...

hmm?
nape dgn baju pink tu?

Fatul Akrul Ramli said...

haha..
dekat u fatul pun ada tasik jugak..
:P

Ajwin Ajeera said...

tu kat u bukan kat umah.
wekk

incik.keiroro said...

hehe...

baru je balik dr rumah abg kat btho semalam...

Ajwin Ajeera said...

yeke?
asal tak singgah umah?
:p

Khairul said...

Baju pink tu cam nk terjatuh je. Tak apa, aku boleh sambutkan.

Ajwin umur brapa? (menyindir)

Ajwin Ajeera said...

erk?
44 tahun.
nape?
ko kesah?

kueh bakar said...

ko nak joging kul wape?
aku nak join

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

kim salam kat budak baju putih pki short tu.. comey r dia

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

nilaa kebanggaan rakyat selangor hee~

naz said...

cam lawat tapak projerk jer

farwalis said...

awin... errr... reti joging tak?

.kakijalan. said...

siap siap cepat nak pegi joging jugak.

Ted Baker said...

selamat berjogging

احمد نظيف بن اسحاق said...

Aloo..
Lame tak usya awin nyer blog..
Awin bile nak photo shooting nie?

^_^

incik.keiroro said...

hahaha...

cam ne nak singgah...

kalau tau rumah x per gak...

len kali k...

ekeke... XD

Ajwin Ajeera said...

To kueh bakar,

kul 5.
jom ahh

Ajwin Ajeera said...

To eRRuL "BuLaNsYnDrOM",

InsyaAllah..
tgk ahh cousin sape.
lalala

Ajwin Ajeera said...

To tRuly tO be mYself 'Qa~ ,

ececehh
heee

Ajwin Ajeera said...

To naz,

haha
bole jugak ah.

Ajwin Ajeera said...

To farwalis,

tak reti.

Ajwin Ajeera said...

To .kakijalan. ,

haha
sebok jer.
:p

Ajwin Ajeera said...

To Ted Baker,

thanks ted.
=)

[z@ck] said...

sempoi pe pakai jeans jogging..
haahaa..

John Iverson said...

Jog kuat2 klu kamu, cukup kuat, bole jd teammate adventure race... haha... ada bran?

Nana said...

Salam kenalan,

I letak your blog in my link list. Hope you tak kisah.

cikgu said...

wow.. ini sudah bagussss.. hrp2 time cikgu blk nnt tmn 2 masih kelihatan br.. hehe..

Abir Abhar said...

ceh
nak bangga ngan btho dia lak..
haha..
btw,
my frens ramai berhibernasi kat btho..

Ajwin Ajeera said...

To احمد نظيف بن اسحاق,

hi!!
photo shooting?
haha
ntahla org tu nk balik mesir dh
ecehh

Ajwin Ajeera said...

To incik.keiroro,

ecehhh
ok2
hehe

Ajwin Ajeera said...

To [z@ck],

sempoi ar sgt
cm tak betol je.
haha

Ajwin Ajeera said...

To John Iverson,

wah sy gile outdoor ok!
boleh aje!!

Ajwin Ajeera said...

To Nana,

Salam kenal..
boleh boleh.
=)
thanks..

Ajwin Ajeera said...

To cikgu ,

yeah2..
nnti cikgu boleh bawak aqil,kakak n udin main2 kat sini..
best!

Ajwin Ajeera said...

To Abir Abhar,

ye ar.
bangga ar.
haha
oh yeke?
=)

atok said...

lake valley tu mesty menenangkan fkiran kan?
eheh

Liquid said...

uhu incek liquid slalu jgk lalu kat cni tapi nape xnampak sama cik awyn poooonnn.....


lalalalala~

Ajwin Ajeera said...

To atok,

menenangkan fikiran la sgttt
heh

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

haha
klu nak nmpk cik awin,
stiap petang kul 5 ok.
lalala

John Iverson said...

Bole ke? bg warning awl2 la... klu join me, muka akn hitam, kulit bdn akn mengeluoas, luka or bengkak kena duri... badan akn sakit2... hehe... stil bran?

Ajwin Ajeera said...

haha..
aktiviti ape tuh?

thejijie♥ said...

daku bangga menjadi rakyat btho haha

enche amad said...

baju harimau
sgt hebat!!
hahaha

Naz said...

pokcik pun nak joging kat tasik tu la....

iza iziana hasan said...

syok nye.....
taman permainan tu cantik le dik

Ajwin Ajeera said...

To thejijie♥ ,

haha
me neither!

Ajwin Ajeera said...

To enche amad,

eh baju harimau tu atlet malaysia je bole pkai tau.
elehh

Ajwin Ajeera said...

To Naz,

bole2.
jom la..

Ajwin Ajeera said...

To iza iziana hasan,

a'ah.
n best sgtt

D@U$™ said...

Banyaknyer gambar..
Lama akak x update blog kan...
kan3x...
Lucu tengok gambar akak letak kupu2 besar atsa kepala tu...
hehehe...
See u next post...

Ajwin Ajeera said...

a'ah
byk gmbr..
thanks daus..
=)

HeLL69 said...

kim slm ngan org cun sebelah ktk ya.. tp special untuk ktk lah.. hehehe.. tolong mek kiss pp nya cute ya bah hahaha..

mimie kusya said...

whoa.. sis belum sempat gih tasik nih.. hehe.. leh jog same2 nanti..hehe

Ajwin Ajeera said...

To HeLL69,

hahaha
gatal gilak ktak tok..!!!!!
=p

Ajwin Ajeera said...

To mimie kusya,

pegila nnti!
heh
bole2

=)

Nashriq ScarHe4rt said...

kau jog slalu pagi ker petang? x pernah nampak kau pon.? hurm..anyway kalu terserempak,tego2 lar ehh.. (^^)~

Nashriq ScarHe4rt said...

anyway,please visit me back at my humble little box scarhe4rt.blogspot.com thanx...