Friday, May 15, 2009

Bukan Saya Yang Gunting Lens Tuhh!

''Bukan saya yang gunting lens tuhh!'',saya bermonolog.
Lantas saya berlari ke ar wehh wehh asal kena cakap macam dalam novel ni?Baiklah.Maafkan saya.Saya teringin nak jadi covergirl novel je.(Harap ada penulis novel tersesat dalam belog ini dan berminat untuk mengambil saya sebagai covergirl atau jadi Kakak Lighting untuk sesi photoshoot pun tak mengapalah.{Sambil buat muka kesian mengalahkan muka kesian 3 orang contestant yang mendapat markah terendah di Raja Lawak})

Hoh!Nak cerita apa tadi?Ohh.Pasal lens.Benda ni berlaku dah lama dah.Kami sekeluarga buat family gathering,makan makan,gosip gosip dan bayar duit kutu.Yelah.Alang-alang dah jumpa ramai-ramai tuh kan.Jadi,ramailah budak-budak kat rumah.Waktu tu saya masih tak cukup matang sangat dan menjadi ketua kepada budak-budak nih tadi dalam bermain nyorok-nyorok.Fuh.Seriously best main nyorok-nyorok nih. Walaupun anda akan dipandang kerek oleh masyarakat kerana umur anda yang tidak sesuai untuk bermain permainan itu.

Okay.Teruskan cerita pasal lens.Orang taknak baca pasal kau main nyorok-nyorok ke,teng teng ke, tak penting okay.Eh, tapi penting sedikit lah sebab kau kan penulis belog ini.:} Jadi,suka hati kau lah nak cerita pasal apa kan.Okay semua!Sekarang saya nak cerita pasal makanan tengahari saya.Kita lupakan pasal lens!Err.Nape korang jeling-jeling nih?Iya. Baiklah. Maafkan saya.Saya sambung balik cerita lens di perenggan seterusnya.

Dipendekkan cerita,(cerita memang pendek,kau je yang mengarut lebih)keesokkan harinya tuh,Mama kejut saya dengan rakus dan saya boleh lihat api membuak-buak di matanya.Saya terus bangun dengan muka innocent gila.(^_^) (Sila jangan nafikan muka saya innocent)
Seterusnya,Mama tanya saya.Ini perbualan kami.

Mama : Awak buat apa semalam??(Dengan nada yang keras dan garang mengalahkan guru disiplin kau)

Awin : Awin saje je layan budak-budak tuh.Dia orang nak main dengan Awin.Awin taknak main pun nyorok-nyorok semua tuh sebenarnya.Memang Awin nak duduk borak dengan Aunty Nor la Ma..Tapi bila dah habis main,Aunty Nor dah balik..

Mama : Bukan pasal tuh laaaaaaa!!!!!(Ambik kau.Suara Mama sampai McD yang 500M jauhnya boleh dengar.Hehe.Maafkan saya Mama) Ni cuba awak tengok contact lens Mama nih.Siapa gunting???

Awin : (Melihat lens ditangan Mama dengan muka yang masih innocent dan rasanya bertambah innocent dengan sedikit com okay okay fine.Saya tak cakap dah.)

Mama : Nih nih.Siapa gunting nih??

Awin : Bukan Awin la Ma..Mana Awin tahu..

Mama : (Err..Rasanya tak perlu cerita dialog Mama yang seterusnya.Hehe.)

Rupanya contact lens Mama yang berharga RM300++ tuh telah digunting menjadi dua.Haha.Seriously,saya nak tergelak jeh. Siapalah yang takada kerja pergi gunting.Sebenarnya saya rasa saya tahu siapa.Hihi..Tapi biarlah..Dia hanya budak kecil yang begitu teruja melihat contact lens dan ingin mengkajinya mungkin.Lagipun benda ni dah lama berlaku..Dan Mama pun dah tukar tukar contact lens selama beberapa kali pun lepas kejadian itu..

So,peace!

(Cehh cehh tiba-tiba nak peace peace pulak diakhir entry kali ini.Bajet budak underground arr tuh.Hak tuiih.)

40 comments:

Zamz said...

hihi kalau pakai cermin mata baru tak kena guntingkan hehe

Ajwin Ajeera said...

hahaha
cermin mata nmpk tua pulak nnti..
:p

fadhli said...

senang pakai kanta pembesar je..haha
lg senng..hoho

Ajwin Ajeera said...

hahahaha
itu sy pakai..

adawiah.zaini said...

hahaha. kalau sy punya yg kena, mesti berapi2 muka. tp maintan ayu la. penyayang la katakan. hihihi

Ajwin Ajeera said...

hahahaa
klau sy pun kot...
mana tak bengangg kan..

farwalis said...

iwal ingat, dlu ms kecik iwal penah g umah sorang aunty ni, pstu gunting die nyer lens...


alamakkkkk mama awin punyer ke?

sori tau dlu iwal kecik lg...

*,* (comel)

Amilrash said...

wah wah... manisnyer pengalaman :)

farah said...

takkan awyn yg gunting.

awyn kan bukan budak2.

ekkeke.

xD

ekino said...

ahaha :D

spe punye keje lah tuh..
kahkahkah...

ke awin yg wat..tp cover line!

lallal :D

Ajwin Ajeera said...

To farwalis,

hahahahahaa
iwal ke rupenye????
dah agk dahhh!!!
haha

Ajwin Ajeera said...

To Amilrash,

manis ke?
haha

Ajwin Ajeera said...

To farah,

tau xpe..
asyik kene marah jew..
hehe

Ajwin Ajeera said...

To ekino,

hahahahahaha
shhhhhh
diam2 au..

milimilo said...

budak2 mmg suka mencuba..agaknye die ingt contact lens tu brg mainan yg lps gunting bole disambung balik..hihi :)

Ajwin Ajeera said...

hahahaha
ye kot..
takpela..
tak marah pun.
just cm klaka je.
hehe

farwalis said...

yer sy..sori lg skali...baidewei... jgn mara tau ma..

Ajwin Ajeera said...

elehhh
tiru ayat orggg
haha

farwalis said...

mn ader... maner?? maner?? maner maner?? eleh..die amek ayat lumjab orang tu leh..kekekke <3

Ajwin Ajeera said...

hahhaa
ala dgn tunang sndri pon nk bekire.
:p

farwalis said...

ok.. boleh2..

sebab nak pinjam ayat baidewie jugak..hehe

Ajwin Ajeera said...

hahaha
perosak bahasa btul.
lalalla

farwalis said...

pasni nak wat blog lg 1 a.. bahasarosak.blogsport.com

Ajwin Ajeera said...

hahahaaha
buat ar..
byk penyumbang kat sini.
haha

farwalis said...

kuang3... 1st sekali entri..

logo <3

Ajwin Ajeera said...

hhahahaa
mmg awin cari penulis blog tuh,
pastu lempang dia ckup2.
ni bkn tande kasih syg lg dh!
haha

farwalis said...

hahahhahaha da tahap geram gile rs nak terajang tp xmampu eh?

Ajwin Ajeera said...

alah klu tgh geram,
segalanya mampu!
wakaka

farwalis said...

hahha..leh ke g sintok tgh malam2 ni??

lumjab lumjab lumjab lumjab lumjab lumjab lumjab lumjab lumjab

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

MUAAHHHHHH~~~~

Ajwin Ajeera said...

eeiii
geli geleman
haha

farwalis said...

Seringkali hati bertanya..tiap saat...... lalalalala

Ajwin Ajeera said...

lalalalla

farwalis said...

jom karaoke nnt..gian ah~

Ajwin Ajeera said...

lama kot tak karaoke..

farwalis said...

ok... lagu inul ke lagu st12? ahahhaa

Ajwin Ajeera said...

ok tanak kawan
putus tunang
babai
haha

farwalis said...

ermmmm... k babai... sok tunang lg..

Ajwin Ajeera said...

esok pun tanak.
babaii

farwalis said...

kalau lusa?

tulat?

tomorow after tulat?

Ajwin Ajeera said...

no comment

(bajet artis)