Tuesday, May 5, 2009

Perlu Ke Nak Cakap Muahh?

Okay saya baru balik dari Ampang Point.Saje jalan-jalan dengan Mama cuci mata.Then terjumpa la dengan vokalis 6th Sense.Apa entah nama dia.Tak tahu.Tapi bukan tu yang saya nak cerita.

Saya baru teringat nak cerita ni sebab tadi dengar radio Era kat dalam kereta.Okay.Selalunya kalau keluar makan malam dengan family mesti naik kereta Papa saya.Papa saya ni pula suka dengar radio Sinar.Ala..Yang lagu lama-lama tu.Memang favourite beliau dengar Sinar.Saya pun sama jugak.(Tapi tak bermakna saya berjiwa 'veteran'.Saya masih REMAJA.lalala. Jadi,jangan lupa vote saya di Peraduan LipIce supaya saya bole dapat REMAJA free setahun.Okay,maaf.Dah lari tajuk dengan agak jauh.)

Disebabkan radio kereta Papa asyik bukak Sinar je.And kami sekeluarga selalu jugak balik lewat malam.Di waktu tu, semua orang akan senyap.Kerana kekenyangan makan malam mungkin.Dan hanya bunyi radio saje lah yang berkumandang.

Bila lagu berkumandang,saya tak kisah.Tapi saya tertekan atau tension bila UCAPAN BERKUMANDANG dari DJ radio tersebut.Anda tahulah bagaimana ucapan waktu malam kan.
Saya bagi beberapa contoh.

''Kepada Ani dari Ali,
Abang rindu cayang sangat sangat.Muahh Muahh.''

''Kepada Abu dari Siti,
Baby sentiasa cintakan hubby sampai bila-bila.Muahhh dari Baby.''

''Kepada Atan dari Lijah,
Anje windu laling.Pulanglah segera lalingku.Muahh Muahh.''

Okay okay.Cukup.
Bila DJ bacakan ucapan-ucapan ni je,
Saya rasa cam tension gila!!!!!!Haha.
Perlu ke nak cakap Muah Muah tu???
Saya pun gunakan Muah tapi takla sampai dalam stesen radio semua tuh.

Saya tension sebab contohla ada 15 mesej yang perlu dibaca oleh DJ.Dan kesemua 15 mesej ada perkataan Muah.Ada tu 1 mesej sampai dua,tiga kali cakap Muah.Bayangkan berapa kali si DJ perlu cakap Muahh?Dan berapa kali pulak saya perlu mendengar Muah itu???Damn.

Please la.Nak tunjuk sayang pun maybe boleh cakap benda lain yang lebih sweet dari tu kan?

53 comments:

Cik Mira said...

hahaha penah dgr. mcm hampeh. yucckkk

Liquid said...

ehe sweet ape muah2 tuh..!!

muahh muahh muahh muahh x18.!!


agagagaga =P

QueenMIA said...

systa , u tension ? mia lagi meluat tahu ? ;P boo samee merekaaa .
ngeee ~

nurull said...

awin..kunun2 romantik laa tuh gaknye..

hehehe..

;p

Ajwin Ajeera said...

To Cik Mira,

haha
tau xpe
gelii

Ajwin Ajeera said...

To Liquid,

hahahaa
bluwekkk.
;P

Ajwin Ajeera said...

To QueenMIA,

haha.
yeah.
boo boo.
haha

Ajwin Ajeera said...

To nurull,

ohh.
yeah.
maybe..

aku hUnNy (^_~) said...

if hunny pown tension..huu..
ingt dye sowg dew bf/gf kowt..hoho..

Ajwin Ajeera said...

haha
tau xpe!!
walaupun mmg takde bf.
lalala

joegrimjow said...

muahhhhhhh
muahhhh
muahhhmuahhh
muahhhhhh
muahhhhh
muahhhhhh
muahhhh
muahhhhh

lalala~

Ajwin Ajeera said...

ahahahhahahha
joegrimjow gedik!!
haha

Lyla Muhamad said...

oh , ta pena denga la plak . tp ble kau cte cmtu mcm geli jehh =_=

Ajwin Ajeera said...

yeke?
nnti try dgr.
bukak sinar tgh2 mlm..

EiNS said...

serius mnyampah gak bila bkk2 radio dgr dj bca ucapan muah2 bnyk2 kali...

x paham, ap yg best kalo dpt smpai ucapan camtu? ckp direct kan senang xyah la buat dj tu trpaksa baca muah2 tu...

Ajwin Ajeera said...

tau xpe.
tak pham gile..

keSENGALan teserlah.. said...

haha..taw2..zatie pon lyn sinar gak..
nieh mst slot cetusan hati dan dedikasi..
btol2..
kengkadang mnyampah n bley wat glak sorang2 dgr ucpan2 dorang nieh..
cm tade mende len nk tnjuk yg dorng syg sgt kan..ekeke..sian kat dj arh..
bpe kali nk sebot perkataan tuh..
sure2 muncung dye byk kali kuar..
hahaa...

Ajwin Ajeera said...

hahahahha
ye2..
btul la tu..
bape kali dia buat muncung tu tak letih ke.
haha

Cik Mira said...

rumate i ske dgr time tgh2 mlam pastu die bukak radio tu kuat2 die ck
"mira ko dgr ni. macam hampeh weh" hahahahha

Sarah Samz said...

awin, rasa nye i pernah dgr segmen tu dkt radio, time tu i naik taxi nak balik rumah sorang. serious geli geleman tol. dah tak pakcik taxi mcm shialll.. tua tak sedar diri tapi gelar diri dia abg.

gagaga.

siap bagi no telepon lagi. haha~!
bertambah-tambah geli geleman.

farah liyana said...

haha.

kelakar gila kan kalo dgr dj baca pesanan tu.

geli yg amat.

haih.

a little less conversation said...

satu perkataan je utk dorg ni..
"POYO"..
haha

cikgu MUAHHH... said...

cikgu rs, DJ 2 yg sengaja sebut muahh 2.. sbb dia mmg dh tkenal ngan muah2x dia.. dh jd TM.. utk awin... MUAHHH... MUAHHH... MUAHHH... khas dr cikgu di Japan.. lalala..

Ajwin Ajeera said...

To Cik Mira,

yeke?
hahahaha
saba je la.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Sarah Samz,

eeiii gelinye driver taxi cm tu.
sara tak takut ke mlm2 naik taxi sorang pastu jumpa plak drive cmtu?
haha

Ajwin Ajeera said...

To farah liyana,

hehe
yeah.
meluat.
eeiiii

Ajwin Ajeera said...

To a little less conversation,

hahaha
dua perkataan la.
'MMG POYO'
haha

Ajwin Ajeera said...

To cikgu MUAHHH... ,

hahaha
dr cikgu takpela..
MUAHH MUAHH MUAHH balik!
haha

momguess said...

hahahah
muah muah
muah
muah
muah
muah
hahhhh
abik kooooo

Ajwin Ajeera said...

hahahahah
MUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
MUAHHHHHHH
balik kat akak!
hehe

cikeYda said...

yeahh betul 2..
geli ar dgr 'muah2' mcm 2..
heeeeeeeeeeee x suka~!

Ajwin Ajeera said...

haha
samala!
tak suka tak suka!!!

mamat tak exist said...

muaahh 23 kali... gedegum!! (bunyi guruh)

muahahahaa...

Ajwin Ajeera said...

mamat tak exist??
hahaha
siapa ni?
baik ckupkn 24 kali trus.
nnti bkn dgr je,trus kne panah petir.
wakaka

mira amair said...

aku igatkan aku ni poyo..dorg lg poyo..kwang3..

idham said...

mungkin DJ tuh penjual Muahh...

Ajwin Ajeera said...

To mira amair,

hahaha
dorg bole menang poyo terbaek.
wakaka

Ajwin Ajeera said...

To idham,

haha
yeah2..
perhaps.
:p

sunshine said...

muahh?
arghh..
romantik k?
xlah..
hisyhh..
selok msk radio..
kui3..

haji said...

entri ni sangat emosi..keh keh keh..cuba la, kalau ucapan muah itu ditukar kepada menda lain yang lebih menarik..sebagai contoh, biawak..

''Kepada Ani dari Ali,
Abang rindu cayang sangat sangat.Biawak Biawak.''

''Kepada Abu dari Siti,
Baby sentiasa cintakan hubby sampai bila-bila.Biawak dari Baby.''

''Kepada Atan dari Lijah,
Anje windu laling.Pulanglah segera lalingku.Biawak Biawak.''



kah kah kah...walaupun kau kata ku bermulut jahat, namun itulah manusia...

ekekekek

Imran said...

haha.pnh dgr..sinar fm kn
xpe,kalau kak ajwin dgn rela hati nak muntah.ni la satu medium yg boleh digunakan:)hahaha

Ajwin Ajeera said...

To sunshine,

tak romantik ok.
hahaha

Ajwin Ajeera said...

To haji,

hahaha
tp knape tetibe biawak??
hahaha

Ajwin Ajeera said...

To Imran,

hahaha
ok,
nk muntah je dgr radio ni ok?
hahaa

haji said...

pasal biawak adalah reptilia subjektif..kah kah kah...

ntah la, amat lawak bila dibaca...

kah kah kah

Ajwin Ajeera said...

hahahaha
ok2.
bole diterima..

Ajwin Ajeera said...

hahahaha
ok2.
bole diterima..

Ajwin Ajeera said...
This comment has been removed by the author.
boboiz said...

boboiz pon minat dgr sinar..sbb lagu2 lama memang best...muah tu ada org suka gunakan sebagai pengganti sayang...ntahlah...tapi bila drg balik..kekadang menyampah plak..nak muah muah msg sendiri kat hp dia je lah kan..

Ajwin Ajeera said...

muah pengganti syg??
yeke?
geli je..
yup
tahu takpe..

Khalif Faizal said...

agagaggagaa
bvetol lah cakap kakak!
hehe
sgt annoying kn bnde 2??
hehehehee
akk cakap cam 2 baru khalif tersedar

Ajwin Ajeera said...

yke?
khalif pnah dgr jugak?
hehe
mmg annoying..

mohd israa said...

pas tu DJ kate "Ganda 23" disusuli bunyo guruh, tu yang aku tak boleh blah tu. :D