Sunday, May 31, 2009

Sepetang di Batu Pahat

Okay fine.Bukan sepetang tapi berpetang-petang dah saya stay kat Batu Pahat hari itu.Dan hari ini baru pulang ke tanah air.(Saya tahu tak sesuai bubuh 'tanah air' tapi biarlah,harap anda tak kesah saya ingin berangan seketika).


And of course banyak gila gambar yang ingin saya upload pada entry kali ini.Adoihh.Asal aku cakap macam formal gila ni.Tapi serius weh.Bila dah lama tak tulis belog terus rasa macam sangat ginjal eh janggal.


Baiklah kita mulakan dengan hari pertama saya ke sana.Hari Selasa ada fungsi (function) bersama kapten-kapten di Kem Mahkota Kluang.




Saya dan Mak Anjang yang telah dijemput ke fungsi itu.Okay baiklah.Sebenarnya hanya Mak Anjang yang dijemput.heh. Bukan saya dan Fify tak tahu malu nak pergi jugak tapi Mak Anjang suruh saya dan Fify teman jadi kami pun apa lagi.Terus siap ar.Heh.(Tetap tak tahu malu)



Kami kalau tak camwhore,memang tak sah.Bak kata pepatah,Yang Rendah Terpendek Sangat Yang Tinggi Terlunjur Sangat.Okay tiada kaitan.Maafkan saya.


Sumpah geli muncung-muncung ni.Tapi macam mana boleh terbuat muncung pun tak tahu la. Mungkin teruja pertama kali masuk Kem Mahkota Kluang tuhh.=p
Ini jadinya bila perasaan geli geleman membuak-buak di dalam diri seorang gadis bernama Ajwin.Tapi sempat lagi terbuat tahi lalat.wth.
Motif utama saya ke Batu Pahat atas sebab urusan Butik Pengantin yang sangat-sangat sibuk minggu lepas.Jadi,ada beberapa gambar pelamin yang sempat saya rakamkan (okay nampak sangat tipu cakap rakam ni bukan videonyerr)buat tontanan umum.Kepada manusia yang berusia 18 tahun kebawah,jangan risau.Korang pun boleh tengok gambar-gambar ni semua.




Pelamin-pelamin ini semua atas usaha saya AJWIN, Fify dan Zaty.Gile nama sendiri nak besar jer.Mengharapkan pujian ah tuh.Haha.Okay seterusnya gambar bersama raja sehari.Dorang raja sehari jer.Tengoklah nanti saya kahwin,saya buat 7 hari 7 malam biar lama sikit maknanya raja tujuh hari.Best gilerr.Baju kat butik pun takyah sewa.Nak pakai banyak mana pun takpe.Wahh.Giler ar weh.Heaven..=p






Tapi yang mekap-mekap ini semua bukan saya yang buat ar..Giler ar kalau saya yang buat.Tak reti kot nak mekap pengantin.Simple-simple je boleh la.Simple okay bukan dimple.Tau bezakan?Isk.Annoying betul kalau Johan cakap ayat tuh.


Kami kalau nak pergi pasang pelamin,dalam kereta mesti nak camwhore.Walaupun ada salah seorang tak mandi lagi.Wakaka.Bak kata pepatah,Adat Periuk Berkerak,Adat Lesung Berdedak.Eh,tiada kaitan lagi eh?Maafkan saya.Hehehe (Gelak nakal)



Ini pula gambar hantaran di bilik pengantin yang betul-betul menarik perhatian saya.Dengan ros merah omaigoddd...Masuk masuk je bilik terus terbau haruman bunga ros.Best best.

Ini pula bukti saya buat kerja.Dengan muka pucat penat gila dari pagi hingga bertemu pagi balik.Nak angkat hammer pun rasa macam nak angkat beras 10 kilo.Itu konon-konon menunjukkan dah penat sangat ah tuh.

Haa..Yang ini mungkin sesetengah orang tak bole terima.Haha.Bila kita dah terlampau penat nih,maka dengan automatiknya kita pun akan mereng.Jadi,sambil tunggu-tunggu Fify habis kerja dia,saya dan Zaty yang bertanggunjawab mengambil gambar pun mulalah membuat pose yang sumpah gedik gila.Harap pembaca yang mengandung tidak melihat gambar seterusnya.



Ini pula gambar waktu kenduri yang terakhir.Perghh.Waktu ni tak sabar gile nak balik KL..Tak suka duk Johor..Sebab tak faham bahasa Jawa.=\



Boleh pulak dia nak main cak cak kat sini..Jangan nyanyi CAK CAK CAK CAK CAK CAK macam dekat Astro Ria tu sudah ar.Huhu.

Cehh cehhh.Gambar paling tak bole bla.Siapa ar Encik Tanda Soal tu kan?Haha. Sumpah memang tak bole bla dow.Lepas itu,waktu on the way balik singgah kedai kejap beli ais krim,air dan SUGUS!Haha.Lama gila tak makan Sugus.Lepas tuh terus semangat nak camwhore jugak dengan Sugus.Bak kata pepatah,Kerana Sabut Tebal,Tempurung Pun Jadi Kebal.Haha.Takde kena mengena lagi.Anda boleh lempang saya sekarang.
Then,balik butik mandi apa semua.Terus pergi teman Fify ke saloon yang berdekatan.Dia nak set rambut pulak.Nak balik KL la katakan.Heheh.


Fify memang lawa.Tapi asal pulak saya boleh 'tak bersedia' lagi lak tuh.Adoihh.Saya malu gila siot.Tapi takpe.At least tak seteruk gambar 'tak bersedia' saya bawah nih.

Lagi dahsyat macam apa jer.Malunyaaaa.Eh,yang pergi upload asal?Kan semua orang dah tengok.Haha.Gila.


Then semalam pergi cuci gambar pengantin dengan Fify.Haa..Dah boleh agak kan?Haha.Dalam kedai gambar pun wajib camwhore tau.Orang kedai tu pun sabar je ar.Heheh.Maklum ar,pepatah kata, Umpama Minyak Setitik,Di Laut Sekalipun Timbul Jua.Hahaha.Mesti annoying kan?




Sebelum kami berangkat ke KL,kami makan malam dahulu di Bisik Bisik. Macam biasa camwhore arr.Hahaha.Asyik pepatah je.Bidalan la pulak.Bak kata bidalan,Biar Luka Di Dada,Jangan Luka Di Belakang.Cehh semua pembaca dah panas.Hahaha.







And lepas tuh barulah kami berangkat ke tanah airku.Untuk memastikan pembaca tidak rindu akan pepatah-pepatah tadi,ini ada pepatah terakhir kerana ada gambar camwhore terakhir untuk entry kali ini.Haha.Sumpah ini last.Bak kata pepatah, Gigi Dengan Lidah Ada Masa Tergigit Jua.Hehehehee (Gelak nakal tapi lagi nakal dari tadi.Haha)




Eh,lupa nak memperkenalkan yang lelaki tu adik saudara saya,Afdhal.Afdhal ni adik Fify.Dengan dia ni ar saya pinjam gitar hari tuh.Bajet je lebih.Heh.
Suka ar dengan gambar candid nih.Ecehhh cehhhh.Padahal dah tahu orang nak ambik gambar.=p

Apabila saya sampai di KL.Banyak juga perubahan yang berlaku.Cehh. Diantaranya ialah gigi depan adik saya patah.Wakaka.Dah gongak sekarang.Memang kena bahanla dengan kakakmu yang baik lagi wangi nih.Haha.Saya memang disaster eh sister yang baik kan?Hehe.


Perubahan seterusnya ialah rambut Abang dan Wazien pun dah lain dah. Adoihh.Dah namanya Cucu Dak Embi kalau sorang buat rambut semua nak buat rambut.

Nak enterprem jugak tuh.Okay.Itulah saje cerita saya minggu lepas.Busy giler.Sekarang kes saya menghilang pun dah terjawab.Cehh takyah macam tuh la sengal.=*

45 comments:

Sarah Aziz said...

Waaah..
gi cuti2 malaysia..hehehe
Apapun..
u looks so cute dear..:)

farah said...

waa,
panjang je entri kali ini.

byk bidalan plak tu.

ekkeke.

:P

pijah@hakuna said...

haha sengal..

miss_eliana said...

ajwin, curik buku karam singh walia eyh? (eh,betol ke tue eja nama die? lantak laa..huhu~)
banyak betol bidalan, peribahasa sume ek kali nie? ekeke...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

neway ajwin..kamoo ni cun sgt hokeh...xmake up pn da chantek...

Ajwin Ajeera said...

To Sarah Aziz,

cucuti mesia pebendenye..
pergi buat kerja pelamin sume bgai..
penat gile seh..

Ajwin Ajeera said...

To farah,

ye la..
dh lama tak update so knela pnjg2 skit.
heh

Ajwin Ajeera said...

To pijah@hakuna,

sengal bdan ke?
haha

Ajwin Ajeera said...

To miss_eliana,

hahaha
tu ar.
tetiru beliau pulak.
adoihh..

Ajwin Ajeera said...

To ~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~,

hehe
Alhamdulillah..

farwalis said...

alamak...still xdpt2 lg nak jadi org 1st comment entri...aduishh

lionteen said...

abish da bc..
hehe..

Ajwin Ajeera said...

To farwalis,

hahahha
cube lain kali.
cehh

Ajwin Ajeera said...

To lionteen,

hehe
tahniah..

farwalis said...

padahal da ready da dr mlm td..aduuuuhh 3x

Ajwin Ajeera said...

ececehhhhh
ye ar tu.
haha

Akmal Hakim said...

lastly..
muncul juga..
cm menarik entry xli ni..
igt da lupa password..
smpi xblh sign in.. ^_^

ajwad.. said...

cess pic abg xpkai baju ko masuk kn..adoyai..

EN. tanda soal said...

lalala..sal rockstar tue.. xciter pon.. wek22..

kueh bakar said...

apsal ko pakai tudung...
yg rapat dgn ko tak pakai punn...
jawab...jawab,,,

he he he

.kakijalan. said...

wahaha.
pandai gila awin bagi pepatah.
boleh jadi pak ngarut.
eh awin perempuan.
jadi mak ngarut.

chuxmentort said...

kueh terbakar,

bio la dier nk pakai tudung ke x..itu pun lu nk komen ker..

chuxmentort said...

jalankaki,

HAHAHAHAHAHAHAHAHA....

1- pandai gila awin bagi pepatah.

2- boleh jadi pak ngarut.(apsal xdelete jer sebelum send comment)

3- eh awin perempuan.(ayat yg menjadi tanda tanye..memg dier pompuan pun..xpyh nak eh2)

4-jadi mak ngarut.(sepatutnya berada dalam ayat no2)

Amer Aan said...

siapakah...
encik tanda soal tu ye...
hmm...
adakah alien ijo..
ekekek

UsE_RiEz said...

eh restoren bisik2 tuh dkt parit raja kan?? dkt dgn U sya.. UTHM..

Al-Kaput said...

aksi gedik bersama rama2 merah sgt klasss!!

org tak mengandung pun tibe2 boleh beranak ;-)

huhuh..

baju awak tu mcm pernah awak pkai dlu je?? pernah jdi header lagi. betulkan jika saya silap :-)

Ajwin Ajeera said...

To Akmal Hakim,

hahaha
sbb lama sgt tak update eh?
kurang asam jer.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To ajwad,

eleh ko dh tau awin nk msuk dlm belog ko yg saje tanak pkai baju..

Ajwin Ajeera said...

To EN. tanda soal ,

haha
tanak ar cite.
maluuu
=p

Ajwin Ajeera said...

To kueh bakar,

a'ala..
nk jawab cm ne bro..
tu sume hak masing2 la..

Ajwin Ajeera said...

To .kakijalan. ,

mak ngarut?
takde gelaran best lgi ke?
haha

Ajwin Ajeera said...

To chuxmentort ,

haa
betul tuh..

Ajwin Ajeera said...

To chuxmentort ,

hehe
rajinnye tolong replykan..

Ajwin Ajeera said...

To Amer Aan,

haha
Wallahualam..
=)

Ajwin Ajeera said...

To UsE_RiEz,

yup..
ye ar dkat gile.
butik pengantin sy pun kat parit raja..
=)

Ajwin Ajeera said...

To Al-Kaput,

klas ke?
haha
jgn woh cm tuh.
bahaya.haha

yup2..
gmbr wktu sy main gitar..
wah igt ehh
taniah taniah!=)

idham said...

postingan yg sangat panjang ajwin... tapi fotonya bagus bagus.
ga paham bahasa jawa?
saya orang jawa lho. seperti orang johor

Rashid said...

Wah entri bergambar terpanjang yang pernah saya jumpa.. boleh pecah rekod ni..hehe.

Ajwin Ajeera said...

To idham,

yeah.
sgt pnjg!haha thanks..

Ajwin Ajeera said...

To Rashid,

ececehh.
hehe

Anonymous said...

sgt gedixx..

ahah..

Ajwin Ajeera said...

hahhaa
gedik itu adalah saya.
=p

mohd israa said...

hahaha..suka post ni, gila-gila. :D

Anonymous said...

No Prescription medication Pharmacy. Order Generic Medication In own Pharmacy. Buy Pills Central.
[url=http://buypillscentral.com/buy-generic-brand-levitra-online.html]Buy Discount Viagra, Cialis, Levitra, Tamiflu[/url]. prescription generic pills. Discount medications pharmacy

Anonymous said...

My laptop recently got a virus on it from windows and there was no way of fixing it so i had to wipe the computer clean. The people at the computer place backed up all my stuff. SO i have my computer now and i havee all my documents and pictures. I dont have all my programs that i had, like itunes. So my itunes got wiped and i need to know did i lose all my music that i had on it. In the backup folder there is a sub folder for itunes but since it is not on my computer i cant access it. If i download it will all my music be there Please can some one help answer my question ! [url=http://gordoarsnaui.com]santoramaa[/url]