Friday, May 8, 2009

Sweeney Todd : The Demon Barber of Fleet Street

Ye ye.Saya tahu cerita ni dah lama.Tapi tiba-tiba tergerak hati nak post pasal cerita ni pulak.Cerita ni memang best gila.And lagu-lagu semua pun best.

Okay,buat sesiapa yang belum tengok cerita ni,meh saya bagi sedikit sinopsis.Sweeney Todd : The Demon Barber of Fleet Street arahan Tim Burton ini mengisahkan seorang tukang gunting rambut bernama Sweeney Todd (Johnny Depp) yang mempunyai isteri yang jelita dan seorang bayi perempuan.Todd dibuang negeri oleh seorang hakim yang kejam kerana mahu memikat isteri Todd yang lawa tadi.

Pendek cerita,selepas 15 tahun,Todd kembali ke Kota London untuk membalas dendam.Dia menjadi seorang barber yang sangat handsome,err,maafkan saya.Maksud saya dia menjadi seorang barber yang kejam apabila sesiapa yang pergi gunting rambut kat kedai dia,akan dibunuh dan di masak pai.Okay lagi rasanya pergi kedai Sweeney Todd dari pergi kedai gunting rambut Mamak yang ada sexual harassment.Fatul,sila terasa.lalala.Cerita ni agak sedih la and best gila.So,siapa nak tengok,boleh download sendiri.
Motif gambar ini diupload kerana macam ada sedikit sama kan jelingan mata itu?KahKahKah.Tapi saya pelik,kenapa saya nampak kuning?Ohh.Dulu masa baby,saya memang pernah kena Demam Kuning.Tak mengapalah.>

40 comments:

haji said...

a galak mesti tercabut misai kalo bace entri nih..ekekekek

xsame langsung..jauh jalan dari tayar..kah kah kah

Ajwin Ajeera said...

wakakakakakakakka
tak sama ke??
ade gak sama skit2 kan.
haha

Fatul Akrul Ramli said...

haa
merepek lagi..
ketuk kang!

Ajwin Ajeera said...

hahaaha
fatul ni asyik nk ketuk je..
tak baik ohh pukul pmpuan.
:p

dba adnan said...

setuju!!!;)
cite ni mmg best

Ajwin Ajeera said...

yup2!!
:D

Firol said...

Tara sama la deyy

Fatul Akrul Ramli said...

hihi..
okay2.
taknak ketuk..
belasah je lepas ni..
:D

Lyla Muhamad said...

lain ek mke kau skng . bkn awin yg aku knl dlu *poyo jehh x)

Ajwin Ajeera said...

To Firol,

haha
jeles ckplaaa.

Ajwin Ajeera said...

To Fatul Akrul Ramli,

haa..
blasah baru ok.
wakakaa

Ajwin Ajeera said...

To Lyla Muhamad,

hahha
laila!!
baru aku tau ko sape.
sebelum ni kau puas fikir,
mcm mna ko bole knal aku sume.
rupe2nye ko!
hahahaa

[z@ck] said...

weyh..
takutnya tgk muka kamu seketul kat situ..
huuu

Rashid said...

eee naper rasa seriau semacam je ni ajwin ajeera.. jelingan tu kot..

e l d y said...

ho ... TQ sbab akak tak postkan entri ni, gua hampirx2 lupa tentang cerita .. cerita ni mengaut byk kenangan gua yg dulu dulu ..

Ajwin Ajeera said...

To [z@ck],

muke seketul???
wahahaha

Ajwin Ajeera said...

To Rashid,

hahaha.
jelingan sweeney todd tu.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To e l d y,

tak post kan??
yeke?
knangan ape tu?

Abu said...

Tak sama...jelingan awin lagi menggerunkan...dan mmbuatkan lidah kelu tak terkata..cam pelik jer ayat..hahaahahaha...guro je...

Ajwin Ajeera said...

hahahaha
lidah kelu sbb tgk kuning kan?
haha

Abu said...

Haha...org tua2 ckp kalo kene demam kuning kene jemur kat matahari waktu pagi...Apakata awin jemur diri...amalkan swaktu menjemur pakaian...mungkin berkesan..:p

Ajwin Ajeera said...

hahaha
a'ah ek.
pg2 wktu jemur baju,awin berjemur skali.
pastu ptg baru hbis.
yeah2.
thanks for the tips.!
lalala

Francis Krajewski said...

Sweeney Todd with his rather not-so-sweet-revenge

No one, really no one can carry such character like Johnny Depp did. I'm completely sold and in my moral stand, what the character did is totally right.

Spread Blood Not Love, cause human is less human these days

Ajwin Ajeera said...

yup.
agreed!
:)

farah said...

abang johnny depp!

:)

cair*

xD

Francis Krajewski said...

Remember his reunion with his "Friends" (the shaving blades), I can really sense that he has already swimming in his own sea of vengeance.

"Now my arm is complete"-Sweeney Todd

Strobery.itu.aku said...

hehe.
best gak cte ni.
btw, muka tu tak same lasum oke!
haha

Ajwin Ajeera said...

To farah,

haha
ensem kan?
isk..
hehe

Ajwin Ajeera said...

To Francis Krajewski ,

yeah.
me too.
he totally deserves the Best Actor award la for ths film.

Ajwin Ajeera said...

To Strobery.itu.aku,

yup!
mmg best.
haha
jeles la tuh~
hahhahahahaha

-WaN- said...

cerita apa ni ek?tak pernah tgk..
tp jhonny depp mmg best,paling best dlm crite scissor hand..hehe

Ajwin Ajeera said...

yeke?
tgkla nnti.
cite ni mmg best gile wa ckp lu..

Iszaham said...

Giler, creti mng best! Gabungan director's Tim Burton gan actor's Johnny Depp mng b'kesan. They both get chemisty yg mng sah2, buat filem 2 box-office and great cam Edward Scissorhands. Besides, screenplay creti ni best giler, x boring sgt.

btw..all pics look great & beautiful. :DD

Best Regards,
Iszaham

hidayah said...

cite ni mmg best gile
hehe
comei gile entry ni

=)

Ajwin Ajeera said...

To Iszaham,

hee.
yup..
cerita ni best gila.
mcm scissorhand..
btw,thanks ye!
:)

Ajwin Ajeera said...

To hidayah,

haha
thanks.
ape yg comel ye?
hhehee

milimilo said...

comel la kak awin ade high cheek bone ;)

Ajwin Ajeera said...

haha
biase je.
hehe

dins said...

tu nama dia putih langsat... :)

Ajwin Ajeera said...

haha
putih langsat ke kuning langsat ye?