Sunday, May 10, 2009

Jerawat?Tiada Masalah!

Title tu hanya bertujuan untuk menarik orang membaca belog ini sahaja.Maafkan saya. =_=. (Buat muka blushing agar orang tak marah lama-lama)

Lately ni memang aku rasa dahi aku agak berbukit-bukit kecil.
Lepas tu baru perasan ada satu bukit tu macam besar sedikit dan macam warna kuning.KahKahKah.Aku pasti dalamnya ada cecair yang sangat geram bila dilihat dan rasa macam nak cungkil-cungkil je dengan lidi Wolverine adik aku.

Seriously,muka aku memang susah sikit nak tumbuh jerawat.But then bila dah tumbuh ni,rasa happy pulak.Walaupun Mama bising suruh beli ubat jerawat.'Awin,pergi beli ubat jerawat sekarang sebelum Mama picit-picit jerawat tuhhhh'.Terasa disayangi.^_^. Dan terasa diri sudah besar.Dan yang terakhir,terasa macam nak jerit-jerit cakap,'YEAH! SAYA SUDAH REMAJA!'. Bila tengok wayang,dah boleh tengok movie yang 18 tahun ke atas!Uiks..Jangan dohh.. Nanti kena ban dohh belog ini..

Ohh.Sekarang baru aku rasa macam mana jadi remaja. Best jugak!Okay,babai!Nak tengok Chibi Maruko Chan!Eh,tak boleh. Sekarang dah remaja,kena tengok Keliwon.Ceh.Padahal tak lawak.

Apa-apa pun,kenangan tumbuh jerawat sukar dilupakan. Bak kata Ina Naim,
'Cinta pertama bangg...Mana boleh lupa...'

52 comments:

Ajwad said...

haha
ko mmg sama ngan abg
susah nk ade jerawat
lalala
ko jgn muntah.

eh,ina naim kim salam.
wakaka

Ajwin Ajeera said...

hahahahahaa
ko susah nk ade jerawat???
hbis tu selama ni awin tolong korek jerawat kat muke ko apa cerita??
haha

hehe
ye ar ko.
ko ni ina mana ni??
hahahaha

Firol said...

Biasalah tu

ina naim???huhuhuhu...

D@U$™ said...

lawak lak rasa bila akak citer pasal tumbuh jerawat ni...
Ye la, x penah daus nampak gambar akak dalam pose yang menakutkan...
Ma daus x kasi picit jerawat coz ia menyebabkan keradangan dan muka akan jadi seperti kodok di bwah tempayan...

Ajwin Ajeera said...

To Firol,

napa dgn ina naim??
hahahaa

Ajwin Ajeera said...

To D@U$™,

hahaha
ade je sebenarnye..
yeke?
tp ma akak plak lg suke nk picit jerawat..

farah said...

happy bila tumbuh jerawat?

awyn normal ke tak nie?

ekkekeke.

xD

kenet! said...

hehe..

kamu.
luar biasa!

my roomee lau ade jerawat kcik 1 je, tros bising, huh tak tahan den mndgrnye..

=p~

Ajwin Ajeera said...

To farah,

haha
50-50!

Ajwin Ajeera said...

To kenet!,

hahaha.
msti dia biasa kluar jerawat.
wakakaa

EiNS said...

apa kaitan ina naim dgn jerawat? ehehehe :P

[z@ck] said...

mukaku sudah biasa tumbuh jerawat..
huuu..
kawan sehidup semati ouh..
hahahaha

Ajwin Ajeera said...

To EiNS,

haha
tak tau!!
tetibe nama dia terlintas.
haha

Ajwin Ajeera said...

To [z@ck],

hahahhaa..
mmg dh jodoh la tu.
hehehe

haji said...

rajagopal kat tepi baca entri ni..
dia kata

menyampes!!!!..
ina naim..weeeeekkk!

lalu dia blah sambil gentel misai a galak.

Ajwin Ajeera said...

ahhahahaha
kesian ina naim.
hee

Ted Baker said...

ari tu student i tanya, nape muka sir takde jerawat? i cakap i makan buah byk2. the nxt day dwang telan peel fresh berbotol2.

Ajwin Ajeera said...

hahaha
peel fresh sedap oh.
:)

chipsmore said...

yeke ina naim ckp cenggitu?? heehe

Ajwin Ajeera said...

ha'ah.
hehe

boboiz said...

dulu orang tua2 cakap nanti lepas kawin elok lah jerawat tu..betul gak sbb boboiz dulu byk gak jerawat..skrg dah xde..tapi tak tau apa punca bleh hilang..huhu

Ajwin Ajeera said...

yeke?
lamanya klu tunggu lpas kawen..

farwalis said...

tips terbaek: klw xnk jerawat kat pipi..suh die tumbuh kat tempat len.

Ajwin Ajeera said...

yeahh.
itulah tips yg kite cari2 selama ni.

esok mesti caki dpt anugerah a.m.n atas pemberitahuan ini..

Fatul Akrul Ramli said...

hehe...
comey2..
:)

cikeYda said...

uhuhuhuhuhhu.. muka kita da biasa tumbuh jerawat.. dah sebati dgn kulit ni.. hahahaha

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

seroNOKnye dea tUmbuh jerawat..
tUmbuh banyak2 barU tau..
huuu~

farwalis said...

a.m.n tu ape tah?

Ajwin Ajeera said...

To Fatul Akrul Ramli,

ape yg comel??
haha

Ajwin Ajeera said...

To cikeYda,

haha
awin pun mcm otw je.
hehe

Ajwin Ajeera said...

To tRuly tO be mYself 'Qa~ ,

haha.
jgnla sis..
tanakla tumbuh byk2...
hehe

Ajwin Ajeera said...

To farwalis,

anugerahla.
kan sesetgh org ade cam azean irdawaty a.m.n

haa cm tu..

.kakijalan. said...

awin ko pakai ubat pe?
kulit aku banyak gila lah.

mira amair said...

yg lawaknya..ina naim termsuk jgak..wiwiwiwiwiwi..

Ajwin Ajeera said...

To .kakijalan.,

ubat gegat tu ko tumbuk2..
pastu letak air sikit.
pastu agak2 dh best tu,
tampal ar kat muka.
lalala

Ajwin Ajeera said...

To mira amair,

haha
tiba2 je ek..

Framestone said...

bro suke picit jerawat org

Ajwin Ajeera said...

uiks..
ganas..
sama cm mama.
haha

w a n a said...

memg jerawat tu dh sebati ngan wana.. ntah laa mcm mana nk ilangkan.. sesekali wana merendah diri giler2! even ngan pakwe sndiri.. huhuhu...

so, jaga laa muka tu baek2 yer..
syukur laa dgn apa yg ada. =)

Ajwin Ajeera said...

hehe..
ok je muka wana..
licin je tgk..

w a n a said...

tu kan gmbr.. leh diedit2! hehehe..
tgk jauh je tu..
face 2 face tgkk.. br taw.. huhu..
xpe la, wana dh REDHA.
janji ada yg syg.. haha..
kan kan..??

Ajwin Ajeera said...

haha
yeah..
plus,
jerawat bkn perosak segalanya.
ecehh.
haha
wana beruntung!
:)

Framestone said...

mne de ganas.. meh bro picit jerawat kamu tue.. ke nie jerawat gatai nie

Ajwin Ajeera said...

jgn picitla..
tak elok..
nnti ade parut.
lalalala

Framestone said...

bro picit xde kesan pun.. nk picit de caranya huhuhu...

Ajwin Ajeera said...

wahh.
mcm berpengalaman luas je dlm picit memicit jerawat ni.
haha

Framestone said...

pengalamn mmg ade.. pengalaman picit jerawat org..cam geram je...

Ajwin Ajeera said...

eeiii
tak geli ke..
nnti kluar cm nanah lak tu..

Si®_®oLL™ said...

amoi jrawt kcik sbjik nk bsing2....kang tuhan bg jrwat batu atas btg idung bru tawwwwwww....

Ajwin Ajeera said...

huhuhuhu.
harapa2 tidakla..

Anonymous said...

hehehe... cute

Ajwin Ajeera said...

ape yg cute?
hehe