Sunday, January 22, 2012

Happy 27th Birthday Kak Emy!

Assalammualaikum wbt..


Hari Jumaat lepas merupakan hari jadi Kak Emy. Hari Jumaat kan saya baru balik rumah jadi dalam kereta dah cakap la dengan Mama nak belikan kek untuk Kak Emy sekali. Ala beli kek simple simple je kat kedai kek depan rumah ni haaa. Btw, rasa macam dah lama tak buat kek ek sejak sejak masuk belajar ni. Dia bila kalau dah lama tinggalkan ni nanti mulalah malas terus nak buat. Haish. So saya decided esok macam nak buat Popiah Goreng. Itu kek keeee?? Hahaha. Tak eh. Tapi macam teringin nak makan pulak ni. -.-

So saya keluar dengan Kak Emy hari tu sebab nak beli udang kat Carrefour sebab nak masak Udang Masak Serai. Heee yums. Sedap sangat. Siapa makan pedas tu mesti suka. I'll share the recipe later ok. :) So sebelum ke Carrefour, kita singgah kedai kek dulu. I bought her simple small birthday cake. Tapi kadang-kadang confuse dengan umur Kak Emy sebab dia ada dua birthday date. -.- Sebab ayah dia nak cepatkan dia masuk sekolah dulu so terpaksa awalkan tarikh lahir macam tulah. ---.---''

So this is the cake...


Boleh tak masa beli kek dia cakap umur dia 26 lepas tu bila Cina tu dah tulis atas kek tu baru dia cakap, 'Awin..umur Kak Emy 27 la.Hihihi. Macam muda sikit tak?' Okay. I was like, -------.-------''.

Happy Birthday Kak Emy. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dirahmati Allah selalu. Cepat-cepat kahwin!!! ;D


Love, Xx.



4 comments:

fathiahRAIHANA said...

Hihihi asal kak emy tu cam cool aje^^ boleh eh nk kelihatan muda pd kek tu, hahaha.


kem salam kat kak emy tu ye. Happy belated befday utk beliau :)

ieedaz @ mama_isha said...

awin, kem salam kat emy yer..lame x jumpa :p
actually, akk pun beli tempat kek same cam awin ms kt lgkwi hari tu! hehe berkenan tgk kat dapur mama masa besday mama hr tu..:p

Ajwin Ajeera said...

fathiahRAIHANA,

hehehe dia mmg gila sikit..
sabo jela kan..
ok insyaAllah..
thanks fathiah!:D

Ajwin Ajeera said...

ieedaz @ mama_isha,

insyaAllah ok..
hehehee dh agak dh! hahaha
cantik kan? nampak tak tu awin saje tayang. wakakaka