Sunday, January 8, 2012

Langkawi 2011

Assalammualaikum wbt..


Pada hujung tahun lepas, ceh hujung tahun lepas macam dah lama sangat je kan. Padahal bulan lepas sebenarnya -.- saya telah ke Pulau Langkawi sebab Papa ada kerja kat sana sempena Langkawi International Maritime & Aerospace (LIMA) Exhibition. Dah lama tak ke sana. Last time adalah masa saya tingkatan satu ke dua. Memang dah lama sangat. Jadi perasaan tu memang nak ikut sangatlah kan. Dan akhirnya. Yup saya ikut. Dengan ponteng kelas selama seminggu okay. Wakaka. Selamba badak tak sayeee.

So kita bertolak pukul 11 malam. Papa drive ke Kuala Kedah sebab nak bawak masuk kereta dalam Langkawi. Sampai je Kuala Kedah tu kita terus masuk kereta and terus naik feri. 

My Mama and Papa~

Bila dah nak sampai tu belum turun feri lagi dah nampak helang beso tu terus happy dah wakaka. Lepas tu terus cari lunch sekitar jeti..

Waaa mengenangkan ini adalah makanan lunch sebulan lepas, tapi sekarang waktu update ni kat Segamat sedang berlapar sangat tersiksa ye. Wahaha. Tapi seriously nak cakap, ayam Kenny Rogers and Nandos makin kecik la sekarang. Apa cerrrrrrrr?!


Lepas makan kita terus ambil cab dan menuju ke Pantai Cenang. Check in, relax relax dulu then kita ke Port nak ambil kereta!!


Yeay dah sampai port! Boleh tak masa ni air surut so kereta tak sampai nak naik ke jeti. Kita tunggu agak lama la kan dekat situ. Yang tunggu just kita dengan sekumpulan guys ni. Tapi tak kenal la kan dorang. Lepas tu tiba-tiba je ada orang tweet saya..

Ow oh. I was like siapa dia ni?? Macam mana dia tahu ni? Tak check in Foursquare pun. Cehh nak bajet bajet creepy lettew. Tapi saya reply takla salah orang tu mana ada kat Langkawi. Lepas tu saya macam agak mesti this guy is one of the geng lakilaki yang tunggu dengan saya jugak ni.. Haha malunya dahla reply depan depan lepas tu cakap takde kat Langkawi wakaka. Lepas tu dia dengan konfiden reply..


Hahahahaha. Lepas tu tak mampu nak tipu lagi. Teruslah tweet tweet disitu tapi still tak tegur lepas dapat kereta terus chow boleh tak? Boleh tak?? Wakakaka. Tula orang kata sifat malu tu tinggi sangat kan. Alala comel tau. Eh.

By the way, lepas tu bila dah tweet tweet baru tahu dia tu sebenarnya senior saya kat Uitm. Wakakaka. Memang kecil kan dunia? Dan lepas tu terus jadi member dah sampai sekarang. Dia ada offer saya kerja nanti. InsyaAllah ya akan dipertimbangkan. Hihi. His wife tengah pregnant 5 bulan. So tak ikut pergi Langkawi masa ni. Dah nak jadi ayah dah rupanya pakcik!!

Mama, Papa, adik. Muka tunggu kereta~

Entry ni just nak update masa baru sampai Langkawi je. Part part lain akan menyusul kemudian. Hehehe. By the way sebagai penutup, nak masukkan jugak tweet menganjing dari senior.

Wakakaka batak gila nak masukkan dalam blog! Tapi takpe. Nak tunjuk jugak walaupun tu menganjing wakakaka. Have a nice day, readers! ;)

Love, Xx


11 comments:

Ikr@m said...

wah.bestnya g LIMA 2011.X berkesempatan nak pergi tahun 2011 punya..sebab xdak masa.huhu.upload la lg gmbar kat lima.

Gen2Merah said...

waahh, seronok.. saya tak penah sampai sana lagi... tak terbayang kemeriahan LIMA secara Live.. uhu

ieedaz @ mama_isha said...

hohohooo.... awin..akk just follow ur blog! hehhe... luv u muahh².. jadi x g langkawi this week? akk g rabu ni tau! ;p

Ajwin Ajeera said...

Ikr@m,

tahun 2013 wajib pergi tau!
besttttttt seriously ;)
ok insyaAllah akn dimasukkan nnti. stay tune~ ececeh

Ajwin Ajeera said...
This comment has been removed by the author.
Ajwin Ajeera said...

Gen2Merah,

hi cikgu! ;)
pergila sana nnti 2013.
sy pun planning nk pergi lagi masa tu ;)

Ajwin Ajeera said...

ieedaz @ mama_isha ,

waaaa thank youuuu!
nk follow akak jugakkk~
jadi jadi~ hehehe
13,14,15
nnti awin contact ye.
bestnyeeee nk gi dh~
awin kat sini even baru gi pun tak sabar2 hahaha

Anis Adila Aris said...

amboi..lamenya ponteng kelas..hehe..

lynnaiza said...

hahaha.ok nak jugak bump into you somewhere.then tweet mcm tu.hahaha.

Ajwin Ajeera said...

Anis Adila Aris,

2nd week tu takpe..hahaha
dont try this at home!;p

Ajwin Ajeera said...

lynnaiza,

alala sweetnyaaa akak
konfirm akn update blog! hahaha