Tuesday, January 3, 2012

My Magical Moments with LipIce

Assalammualaikum wbt..


Kepada gadis-gadis yang mungkin tidak tahu, LipIce Malaysia kini sedang buat satu contest which is kita kena update blog anything related about this title, My Magical Moments with LipIce. Makanya saya ingin mengambil kesempatan juga untuk participate ye. Kehkehkeh. 

But the reality is saya memang pengguna setia LipIce dari zaman sekolah lagi sampailah sekarang. Cuma yang bezanya ialah masa sekolah pakai LipIce Fruity Lipbalm. Colourless. Mesti nak perisa strawberry. Thank you LipIce kerana menceriakan zaman persekolahan saya. :) *hugs* Ok bayangkan saya tengah hug LipIce lipbalm yang besar macam patung tu. Wahaha best best.

By the way mahu share disini sedikit. Disebabkan saya pengguna LipIce lipbalm and mestiiii mestiii nak perisa strawberry, LipIce Malaysia telah pun buat satu personality quiz untuk sesiapa pengguna diantara 4 perisa yang ada itu. Anddddd Strawberry bermaksud, 

  • You are caring and romantic but can be very emotional
  • You care about people, can be counted on in a pinch and expects the same in return
  • You are loyal and friends trusts you. You are well loved

Wakakaka. I guess it's true! ;p For those who wants to try the simple fun personality quiz, click HERE ! ;)


Selepas berjaya menamatkan alam persekolahan, Alhamdulillah lulus Spm ye berkat pakai LipIce pergi exam tuh! Wakaka. Kalau tak, mungkin lepas Spm dah kahwin sekarang anak dah 6 dah. Lepas lulus tu saya bawa diri ke Johor. Melanjutkan pelajaran katenyewww. Bila dah zaman universiti tu, takkan lah nak pakai colourless lipbalm lagi kan ke kelas. Tak vouge lew akak! Mestilah nak bibir ni pink pink sikit kan muah muah wakakaka. So saya bertukar ke LipIce Sheer Colour. ;) And yes. I just fell in love with it and still pakai LipIce Sheer Colour sampai sekarang!! Ada try juga beli lipstick lain, other lipgloss but still stick to Sheer Colour sebab senang sangat. Tak perlu pakai lipgloss pun. Thank you so much LipIce for make it exist! 

My LipIce ;)

Haaaaaaaaaaaa. Macam mana saya boleh ada Mini LipIce Fruity Strawberry flavoured yang alaaaa tomei tomei tu ye?! Saya dapat free aje lipbalm tu. ;) Anda nak jugak?? Bagaimana caranya?? Just click HERE. ;) Anda akan lihat ini...

Yes! They mean it! They want you to have it for FREE! So, janganlah lepaskan peluang okay girls ? ;)

Ala tomei tomei~~~ Hihi

Masa lepas saya tahu pasal contest LipIce ni, terus rasa nak update. Nak update nak update jugak. I've been blogging since 2008. Sepanjang tulis blog ni, bagi saya, nama LipIce macam dah sebati dah dengan blog ni wahaha. Pada tahun 2009, saya telah menggemparkan dunia (read : my blog -.-) dengan menggembar gemburkan tentang Peraduan Bibir Menawan LipIce.



 Mula-mula update je. Nak participate, segan pulok. Wakaka. Tapi dalam hati nak masuk wakaka. But finally lepas dah fikir panjang ;p dengan tak malunya, saya pun masuk contest tu!!! Hahaha

Dalam masa 3 hari lepas tu, saya sign in join contest tu! Haha. Officially lah kiranya lepas update entry ini. At first tu malu-malu konon nak masuk, lepas dah masuk tu bukan main lagi kau paksa orang vote kan??! Wakaka

My tagline was, LIPICE membuatkan bibir saya segar sepanjang hari. Sekarang, saya tidak perlu malu dengan bibir yang kering lagi! Hahaha agakkk segan ya baca tagline yang lebih kurang 3 tahun lepas ni. Waaaa sorok mukaaaaaaaaaaaa. xD

Selepas beberapa lama tu, saya pun dapat result contest ni. Alhamdulillah saya dapat saguhati. Okay la tu kan dari beberapa ribu ribu ribu orang join. Ceh sedapkan hati. Wakaka. LipIce ada contact untuk datang ke Mid Valley untuk penutup contest ni. Tapi saya tak dapat datang masa tu sebab hari yang sama dengan pendaftaran universiti. Wuuu sedih tau. Balik Johor sedih je sambil nyanyi, percaya pada diri..dengan harapan dan keyakinan..... Okay its AF theme song. Uhukk. -.-


Dapat saguhati pun happy dah sebab dapat jam tangan LipIce, LipIce Fruity Lipbalm Strawberry and LipIce Sheer Colour!! ;D

I love it. Masa ni baru balik rumah lepas tu tak sabar bukak parcel from LipIce ;') Miss those days.

Since I'm the loyal prospects of LipIce about 5 to 6 years, I guess LipIce is suitable for any occasion, any ages group and any weather as well! Believe me or not? Well, check this out ;)

     1. Outing/Shopping

LipIce Sheer Colour  

     2. Vacation - Hot weather

LipIce Sheer Colour  

     3. Vacation - Cold weather

LipIce Sheer Colour  

     4. Passport photo

LipIce Sheer Colour  

     5. Event

LipIce Sheer Colour  

These are some of my magical moments with LipIce. :') Thank you for being part of my life. Thank you LipIce. Thank you Mentholatum. *hugs*


Love, Xx


8 comments:

saharinasaharudin said...

me too.sgttt suke lipice sheercolour.it's marvelous kan :)

joegrimjow said...

hahaha
entry ni bleh masuk x?

http://joegrimjow.blogspot.com/2009/04/lipice-guy.html

Ajwin Ajeera said...

saharinasaharudin,

yuppppp. suka sangat2!
gimme 5! ;D

Ajwin Ajeera said...

joegrimjow,

boleh joe..
segala galanya boleh utk joe hahaha

lynnaiza said...

haha.go go lip ice girl.
suka pakai strawberry punyaaaa.sedap.haha

Ajwin Ajeera said...

yeay sama! haha
jomla sis join contest~ ;)

Hanie_Dew said...

Truly magical lipice kata. =)

Ajwin Ajeera said...

yess! i just read it!
omg happy tau! haha ;)
thanks dear!