Wednesday, January 18, 2012

Langkawi Cable Car

Assalammualaikum wbt..




Yes..Baru nak update walaupun pergi bulan lepas. Haha. Tak kesah la ek. Sebenarnya ada kenangan manis and kelakar masa pergi cable car baru-baru ni. Ini merupakan kali kedua rasanya saya naik Langkawi Cable Car ni. Sebenarnya tak ingat dua kali ke tiga kali. Tapi dua kot. Harhar. Last time masa 2007 tak silap. Masa tahun 2007 tu, Papa refused taknak naik cable car sebab Papa saya seorang yang gayat pada ketinggian ye. Hihi. So masa tu tak semua la kan yang naik so macam tak syiok lew. 

Akhirnya pada tahun 2011.. Jeng jeng jeng.. Saya yang memang dah agak Papa taknak naik ni terus senyap senyap cepat cepat beli tiket cable car untuk 4 orang since memang kami just berempat je yang ke Langkawi hari tu kan. Kak long, kak ngah and abang tinggal. Wakaka. Takpe nanti kita kena arrange satu vacation yang semua orang kena pergi sekali okay! No excuses! Genting eh tahun ni?? Hihi. Ha sambung balik. So saya belanja la tiket masa tu. Murah jek. Dewasa seorang RM40. If tunjuk MyKad dapat RM15. Murah kan?? Haha. Tu la mula-mula ingat nak beli sorok-sorok tapi tak boleh jugak sebab nak IC semua orang.Hehe.

Tapi Papa cool je tau bagi IC semua. Pelik  jugak aik Papa nak naik ke. Haha. (maybe sebab anak dia yang belanja kot! haha) So lepas tu kita pun startla beratur and naik cable car~ ;D

Cuba tengok tangan kanan Papa pegang pemegang tu kan? Kalau nak tahu, memang Papa tak lepas lepas pegang bende tu! Hihihi. Kesian tau siap berpeluh-peluh lagi. Kami duk bahan Papa je. Sian Papa hehe. Love you Pa~


Makin tinggi ye~ Memang berderau jugakla dalam hati ni kan tapi control~ Kahkahkah.




Yes! Makin tinggi! Haha. Dah boleh nampak Langkawi Lighthouse Cove clearly ;)


After that, sampailah kami ke station atas tu. Hehe semua orang menarik nafas lega. Lebih lebih lagi siapa? Boleh teka tak? Haha. Gurau gurau jew kay. ;p 


Langkawi Lighthouse Cove dihujung sana. Nampak tak kat tengah-tengah hutan tu ada banyak atap pink tu la pintu masuk Cable Car tadi. Jauh tak jauh.






Ok setelah habis bergambar, tak boleh turun lagi ye. Sebab kita ada lagi satu station. Lagi tinggi. Iaitu at the top of Gunung Macincang, Langkawi ;)


Yup! Itu dia! ;D Last station tu ada hanging bridge yang korang boleh nampak tu kan tapi kitorang tak pergi jalan kat hanging bridge tu pun sebab Mama Papa tak larat nak berjalan sangat. :( 

So we continue our journey. Naik lagi sekali cable car :)


Yeay~ View from the last station.








Air Terjun Telaga Tujuh

Ok jom tengok gambar sekitar pintu masuk Langkawi Cable Car :)






Tiba-tiba ada orang feeling feeling nak buat video clip ke apa. Wakaka. 



Love, Awin.



15 comments:

joegrimjow said...

last time naik cable car 3 tahun lepas
mmg xnak naik dah lepas tu

Ajwin Ajeera said...

hahaha
bestlaaa. ;p

aisya sakaria said...

tak pernah naik. kesian kat diri sendiri. huhu

ieedaz @ mama_isha said...

sian papa jadi bahan eh...yg penting papa rock!!
jom jom gi genting..lame dah akk nak pegi sane... masalanye semua orang sibuk..lagi2 kaklong tu! :p

Ajwin Ajeera said...

aisya sakaria,

hee try la pegi nanti!
u wont regret it ;)

Ajwin Ajeera said...

ieedaz @ mama_isha,

hehe siap malatah2 tu yg kelakar haha
nakkkkk. awin pun dh lama nk pegi tak pegi2 lg.
hehe aah kita kene book kaklong awal2 ni ;p

fathiahRAIHANA said...

jgn kata dah lama tak naik cable car, langkawi pn dah lama tak pergi :>
tu pn cable car ni pena naik sekali aje, hee.

Anis Adila Aris said...

lama gile tak pergi.. dulu pergi sampai kat jambatan tu, rasa kot jambatan tu bergerak bila ada angin...scary...wuu

Ajwin Ajeera said...

fathiahRAIHANA,

gi la langkawi lg!
kite yg baru balik ni pun rasa nk gi lagi hehe

Ajwin Ajeera said...

Anis Adila Aris,

ohh terasa ke kalau jambatan tu gerak? sbb tak gi hari tu tp just terfikir jela hanging bridge ni boleh rasa tak kalau gerak2. waaa bestnyee ;p

Amirez said...

baru je tau kat langkawi ada bukit tinggi macam ni :P

Ajwin Ajeera said...

haha ni bkn bukit lg ni gunung tau haha

Cute Mommy said...

lorrr...sama ngn ayah kiter la..dier pon gayat...puas kitaorg pujuk baru dier naik...yg syokknye masa naik cable car dier buat2 baca paper tp kitaorg leh nmpk dengan jelasnya air peluh menitik2..huhu..kesian kat abah tyme tuh..hehehe..last pegi 2 thn lps kot..tyme tuh x lahirkan najla lagik..

Ajwin Ajeera said...

hehehe yeke comelnye buat2 baca paper haha
tp papa kte dia mcm nk control tp tak dpt control haha. lap2 jugak dahi dia dgn sapu tgn. sian je tgk hehe

btw comel la najla. hug her for me!!

Cute Mommy said...

itula pasal nak cover ketakutan tuh plus nak tnjk macho depan anak2..hehehe...

ok..nnt sy hug najla tuk aween..