Saturday, January 21, 2012

Happy Chinese New Year 2012!

Assalammualaikum wbt...


Selamat Tahun Baru Cina saya ucapkan kepada semua kawan-kawan Cina saya or semua yang menyambutnya. Mesti semua orang pun happy kan dapat cuti.. Kahkah. Saya pun happy juge sebab dapat balik rumah! Hihi. Saya balik rumah semalam lagi sebenarnya. My Mama kesayangan datang Johor ambil saya. Baik kan Mama kite.. Thank you Mama. I love you~~

Syukur alhamdulillah hari Jumaat tu tak jam ye so kita pun taklah sampai rumah lambat. Just want to share lah kan, masa Mama on the way ambil kite, kat Tampin masa tu. Tiba-tiba semua kereta yg di other side semua bagi lampu kat Mama. Maksudnya ada roadblock/police/jpj lah kan kat depan tu. Then Mama pun cuak lew. Lepas tu Mama dah nampak dah abang-abang polis tahan kereta kereta depan. Mama kata Mama lupa roadtax expire bila lesen macam mana. Lupa semua and Mama pun cuakla. Haha. Polis semua suruh kereta masuk lalu tempat berhenti rehat kat area Tampin tu.

Sekali bila Mama dah lalu tepi tu, Mama tengok ramai gila orang. Memang siap ada jpj apa semua. Ada macam a huge tent apa semua. Pegawai-pegawai tinggi polis semua ada. Siap ada kamera sana sini. Mama macam suspend la kan apabenda seh ni. Then rupanya...

Pihak polis nak bagi ni daaaa....




Jati Frozen Sdn Bhd sponsor lettew.. Sempena Chinese New Year kan. So pemandu yang memandu area situ semua dapat goodies ni. Haha. Mama kata buat penat cuak je. Lol.

Mama pun sempat cerita sebenarnya Mama dah lama teringin nak bila drive, ada jumpa polis ke or pihak tol bagi goodies macam ni sempena musim perayaan kan. Mama teringin sebenarnyaaaa. Haha. Mama cakap asyik tengok kat tv je bila orang dapat tu. Kenapa kita tak pernah jumpa or tak pernah dapat ek?? Sekali tadi dapat dengan ada kamera semua Mama happy la kot. Dreams come true katenyewww. Haha. Ok lettew.

Nak tahu ada apa kat dalamnya? Lets check it out.


T-shirt, mineral water, sweets, 2 biji limau mandarin and beberapa risalah jalanraya dan keselamatan..


Thank you Pdrm and semua yang terlibat lah ye. Thanks for made my mom's dream come true! Wakaka. Tapi........ chinese new year ni kan.. takde angpau ke??? Haha. Btw, Happy Chinese New Year to my Chinese friends and wish you all good luck and good fortune!

Love, Awin.



8 comments:

aisya sakaria said...

kalau dapat angpau lagi tambah sayang dekat pdrm. hehe

Ajwin Ajeera said...

yesssssssss betul tu! hahaha!

Fazreen said...

Hari ni een dh lalu 2 roadblock. satu kitorg langgar, satu lagi terpaksa berhenti juga.

Ajwin Ajeera said...

hehe nape langgar??

ieedaz @ mama_isha said...

angan-angan mama sama dgn akk la..teringin nak org bg goodies cam ni kalu tgh drive tp xnah dpt pun...hahhaaa

Ajwin Ajeera said...

laaa yeke. haha
dh satu family ek wakaka
insyaAllah bykkan berjalan ketika musim perayaan ye. haha

Fazreen said...

langgar sebab polis tu nak pau duit je

Ajwin Ajeera said...

hahaha yakinnye hehe ;p