Tuesday, October 12, 2010

Collagen 500

Sesaje nak update. Minggu lepas masa saya balik rumah, Mama telah mula memperkenalkan saya dengan makanan-makanan 'penting' ya. Saya selaku anak tunggal perempuan terima saja. Sebab apa yang Mama buat untuk saya semuanya yang terbaik. Aicececeh. Sweet tak sweet tak?! Okay proceed.

Mama dan mak mak saudara saya amalkan makan Collagen 500 ni. And masa saya balik hari tu, tiba-tiba Mama suruh saya makan jugak. Mungkin kerana kelahiran saya yang ke tettt baru saja lepas beberapa hari lalu, so Mama rasa saya dah patut makan kot. Haha. Saya pon makan saja...

 Satu kotak ni ada 15 paket saja dan berharga Rm129.90. Okay untuk seorang student seperti saya memang tak dapat lahkannnnnnn nak beli.

 Disebabkan ada 15 paket saja, maka satu bulan kene makan 2 kotak. Setiap pagi satu paket. Untuk student seperti saya memang tak dapatlahhhhhhhkan nak memperuntukkan Rm259.80 setiap bulan hanya untuk kerana benda alah ini??! Tapi Mama yang belikan semua ni. Jadi jangan menggelabah sangat ya diri sendiri. Saya baru try satu pagi tadi. Mama kata rasa dia macam orange je. Sedap. Saya pun dengan confident masukkan je la serbuknya ke dalam mulut then minum air suam. Memang rasa orange sebab ia menggunakan ekstrak buah oren tapi tersangatlah masin ya adik-adik. Culture shock kejap sorang-sorang tadi.

Mama cakap Collagen ni banyak kebaikannya. Lagi-lagi kepada kita kaum perempuan ni. Diantaranya ialah boleh menghaluskan kulit, memutihkan kulit, mencantikkan kulit, menegangkan kulit dan sebagainya lah. Banyak lagi tapi korang semua boleh Google kan.. Takkan ada kemudahan teknologi taknak gunakan... Okay inilah masanya! :P

So saya sarankan juga agar kaum wanita diluar sana agar makan juga Collagen ni sebab hasilnya memang jelas. Sebab mak dan makcik-makcik saya makan ni dah lama and kulit mereka cantik je. Tapi saya tak pernah terfikir nak makan sebab rasa macam ni untuk orang tua-tua. Lalalala.

Saya sebenarnya tak sihat sangat dah 3 hari demam panas. Wuuuuu. Muntah-muntah sampai pada malam Ahad hari tu, ada sorang kakak senior bawak saya gi klinik kat Segamat. Ubat taknak banyak pulak kan. Saya kene injection yang sangat sakit. Wuuuuuuu. (Bajet comel lak kan tulis wuuu wuuuu daripada tadi)

Semua ubat-ubatan, injection dan perkhidmatan doktor yang agak hengsem tu bernilai Rm78. Okay terima kasih. Gila mahal. Sebagai student, sangat frust kene bayar Rm78 walaupun untuk diri sendiri. :p:p

Okay nape boleh terupdate blog ni?! Cepat sambung baca buku Eco cepat. Biasa dia eh. Baik mak encik saya baca buku sekarang. Bai.



21 comments:

kembatolo™ said...

ahaha..
motto mudah je..
makanlah untuk kecantikan anda..
ngee~

biussaraf said...

sesaje nak k0men..


Sweet!!


0k.nak sambung bace buku Ut0pia..

Bai

Amirez said...

boleh beli dgn duit nuffnang :)

Farihah Ahmad said...

Tak sanggup. Tak sanggup beli sendiri. Kalau ada sponsor, nak ah. Nak sgt. Dasar.

Oke.

Bai jugak.

nama.aku.lynn said...

getwellsoonaweeennn..=)

Nurida Ardy said...

untuk cantik...
sgt berbaloi!
~_^*

joegrimjow said...

baca buku?
apa tu?
lalala

SiBulan said...

berbaloi~
skng i pn tgh amalkn pengambilan collagen..
good for skin dear..
btw,get well soon^^

/Dayah//Nurul/ said...

anak mak, syukur...nk jgk la beli ubat nk cantik

mcjust.lol said...

waaaa mahal sangat!!

beli brands innershine je mampu.
T__T

frwls said...

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Farwa Elfrisha - Selamat Malam.

atok said...

Cepat2 sihat ;DD

suffer8zine said...

fuyoooh mahal!!



terkini : jom ping sampai pecah!

noor afzan said...

collagen mmg bagus tuk kesihatan =)

.o r k e d. said...

adoi, utk sbulan da na 300, mmg tak lah. na suh mak beli jgak! maakkkkkk

kURniA rAse said...

10.10.10..isi pn 10 biji,,jadi abeskan dalam mase 1o ari,,dan satu pil ambil mase 1o minit utk absorb..dan moral nya,,sungguh 10.10.10,10,10,10.,wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,,terbaek la,,hehehee

Nurulbadiah Lai said...

nurul pon pernah guna collegen ni..mmg bagus..hehehe

Bro Framestone said...

sian adik bro nie ek.. moga cepat la sihat...

hope xkurus kering cam bro ek.. nnt terus xjadi idaman blogger malaya

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

::fana:: said...

hehe,, makan itu untuk kecantikan,,,

SweetyMui2 said...

pmpuan nang wajib jaga kulit tol x?hehehe

ciDut ciPut said...

saya tau klinik mahkota!!
whahaaa ;DD

*tp biasa pegi klinik aishah ;PP