Sunday, October 24, 2010

Pau Ayam Bakar.

Saya ada satu lagi blog sebenarnya. Blog pasal makanan. Wakakaka. Blog tu saya buat tahun lepas dan pastu terus tak aktif-aktif dah. Tapi adalah update sikit dulu. Satu blog je sudahhh. Kalau rasa nak tengok, klik la sini. Lama tak blog pasal makanan kan? Okay blog sekarang.

Saya balik Johor hari ni. And sebelum balik ni rasa nak cuba something yang saya belum pernah buat. Saya cuba masak pau ayam bakar! Hihi. Boleh tahanlah. Papa suka. Mama kurang suka sikit. Mama kata inti ayam warna hitam. Okay boleh diperbaiki tu. Facebook punye pasal la ni. Kan dah termasak inti lama. Wakakaka. Jadi pengajaran disini, jangan online Facebook ketika masak ya. Online Friendster takpe.

Setengah masak. Sebab resepi kata masuk dulu dalam oven 15 minit pastu keluarkan balik untuk sapu kuning telur.

Wahh..resepi kata tau...

Okay ni dah masak. Abaikan pau pau yang terbukak-bukak yang tak jadi tu ya.


Cuti dah nak dekat. And saya mungkin akan menjual cupcakes. Siapa-siapa nak cupcakes yang macam ini ke or apa-apa jenis nanti boleh bagitahu saya untuk order. :)

Good luck untuk semua yang tengah bertarung. And cepat cepat masuk blog ni dan vote okay? :)



31 comments:

kembatolo™ said...

jangan lupa bagi qhayden makan.
ahahaha =P

joegrimjow said...

2nd

joegrimjow said...

3rd

Encik Tikus said...

fourth -,-

Encik Tikus said...

fifth -,-

Encik Tikus said...

keenam -,-

joegrimjow said...

ketujuh

joegrimjow said...

ke8

Ajwin Ajeera said...

ke9.hahahahhaha

frwls said...

ke 900

mengenaldiri said...

ke 1000
lalalalaala

A, is for Anomaly said...

ini pau ke chicken puff?

AMIRA IS MIRA said...

likes..chicken puff ea??

wawa said...

ahaa... macam sedap..! tapi lagi suka pau kelapa maa..

Ajwin Ajeera said...

yaaa..rasa dia macam chicken puff.. :))

suffer8zine said...

fuhhh telan air liur baca entri ni,

Kasi Pecah! : http://goo.gl/TOwP

biussaraf said...

air liur meleleh dan menitis dan membentuk angka

300??

pelik..-_-''

Melz said...

Pau Kaya takda plak kan! nak pau KAYA! buahaha

Ain Ransom said...

sedap gile okay pau pauan ni.
terbukak bukak pun nampak sedap,
seni kot!
Boleh la order cuti ni .
:D

qilamahadi said...

hurmm
nak ke brapa ni ehh
kekeke
nampak sedappp

WZulhilmi said...

eh? pau apa kuning2 ni... kulit pau dia keras ke?? Peliknyaa.... mcm biskut je.. hahaha

PINATBATE said...

Bila cuti tu..? sila beri tarikhnya supaya boleh order cupcakes..dan....
borang kerja kosong..;D

LaDy BarbeLLa said...

Wah..pandainya ajwin buat pau. mau pau sikit boley? hehe

zool said...

nak sikit...

ishiko said...

lapaa pulak tga2x mlm neh.. hihihii ~

JULIET bukan nama sebenar said...

ween ... saya tag kamOoo

tuan din said...

Huh kuning itu menyentuh kalbu... camana nak register jadi 'Food taster' awin???

Skype Crew said...

tu kuih pau ke biskut raye cik ajwin? nmpk cam sodap jer. lbh2 lagi ble tgk gmbr yg ke-3 tu..nk 1 lehx?huhuhu

noor afzan said...

rajinnya ajwin buat pau..
=)

atok said...

kuning tu sgt menyelerakan ;DD

shima said...

awin.cam sedap je.:)