Tuesday, October 5, 2010

Roll the ball

Hari tu masa saya pergi A Famosa, saya sempatlah main Roll the ball ni dekat dalam Cowboy Town.   Saya main sebab teman adik. Dia nak main sangat (alasan...). So boleh baca kat situ, 3 balls for Rm4.00 ye. Mahal ye.

 Ni permainannya. Haa boleh agak sendiri kan macam mana? Kita kene jatuhkan bola dari bawah papan tu pastu bola tu lalu la kat celah-celah paku tu then tengok masuk lubang mana. Setiap lubang tu ada markah dia. 

Mula-mula saya rasa permainan ini macam bodoh saja sebab saya seorang yang agak particular mengenai wang dan rasa bermain benda ni sangat membazir namun sebagai manusia biasa, saya terpedaya juga dan mula bermain mengalahkan adik saya..

Semakin lama, semakin tidak dapat mengawal perasaan.. Semakin lama, semakin banyak pula point yang dah dikumpul.. Sebab nak kumpul sampai 1000 points sangat. Dan semakin lama, semakin banyak ya A Famosa dapat duit hasil dari wallet ayah saya.. Bukan saya.. Kami berhabis lebih Rm50.00 jugak untuk beli balls tadi.. Berkat usaha, doa dan tawakal, kami akhirnya berjaya mendapatkan 1000 points tadi. Masing-masing pun menggelabahlah tak sabar nak tahu apa present yang dijanjikan tersebut?! Woh sebagai penulis blog picisan, saya dengan gagah telah bersedia bersama kamera untuk mengambil gambar hadiah untuk dimasukkan di dalam blog. Dan akhirnya present yang kami dapat tersebut ialah ini....

 Bingkai gambar kosong yang bergam tidak kemas. Pasrah. Tapi tak mengapa. Boleh terima. Tapi lepas pusing belakang bingkai gambar ni, ternampak pulak ini...


Berhabis Rm50.00 untuk hadiah Rm9.90?! Okay pasrah bertambah. Tak boleh terima kenyataan ni...



23 comments:

joegrimjow said...

LOL

Aizat Shafiq said...

What?!
siap ade price tag lagi?....
memang tak patut...
huhuhu

Cursefinger said...

permainan yang melalaikan seseorang. inilah salah satu darinya.

Azrul Hisham said...

aiyo.....rugi je duit tu..huhu

kembatolo™ said...

sedekah jela.. ahaha

noor afzan said...

aduh..
mmg tak berbaloi.

noor afzan said...

aduh..
mmg tak berbaloi.

zirconia said...

oh rasa ruginya. tapi dapat enjoy dgn adik kira ok lah kan :)

Clara Emily Cancer said...

xper janji dpt hadiah kan.
murah pun xpe la.

SyAmSuL AnUaR said...

anda t'kene..hehehe x blh bla btl..rugi mase n duit je..

Saya Suka Cara Kamu Berfikir

cikKaikazie said...

LOL~baik awin telan je bola2 tu hahha

||| PöJìé PööH ||| said...

Ohhh sgt sentap ok..
Hahah!

Love,
PojiePooh Abdullah

Pusher Aries said...

klu sape2 pun mmg bengang...
boleh dpt 5 benda yang sama.

Alan said...

hahaha biasalah benda benda camni hadiahnya memang mengarut..Selalunya tak berkualiti langsung.

zool said...

Penah dua kali masuk A Famosa ni..
1) Ikut member dia nak tengok apartment ..
2) Jumpa member lama dia datang dari Ganu..

Main benda2 tu semua tak penah.. huhuhuhu nama je org Melaka...

kesian.. main benda camtu memang rugi.. ala2 judi tu.

WZulhilmi said...

For god sake!! penipu!! Astaga... redho aje lah.. T___T..

PINATBATE said...

Takziah

nama.aku.lynn said...

tak berbaloi-balaoiiii..adoiiii~~

M.Saidi said...

Hmm..tp klu fikir bisnes kn..
takkan dia nk bg hadiah y same harga dgn duet y korg bayar dia kn..xde untung la cmtu..xde untung bkn bisnes lar.. :p

tp sbg pengguna plak, mmg x ptut..hahahha..untung dia rm40.10 ok..80% tu..giler cekik darah tul..agak2 la pun..sewa mhl sgt kot tmpat tu..huhuhu.. ;)

izzati said...

tipu nye ;(

atok said...

congrats dpat 1000 even hadiah 9.9 jee hehe

nur hidayah isa said...

membazirnye sangat2..

/Dayah//Nurul/ said...

sakit hati, bazir22x. membazir amalan syaitan. tp for fun sekali skala rasa mcm biarlahh len kl jgn men lg! huhu