Friday, October 29, 2010

Congratulations Rina Salleh!

Semalam saya tak dapat nak tengok Tv sebab memang takde Tv. Tapi tahu yang malam semalam final Gadis Melayu. Sebab pagi semalam baca surat khabar Kosmo. Pastu nampak Rina wah terus bermonolog dalaman, Good Luck Rinaaaaaaaa! Pastu nampak artikel, Pelajar UiTM koma dibelasah kerana chenta. What the heck?!! Kerana chenta nak belasah?? Yang kena belasah sampai koma tu pula ialah seorang perempuan. PEREMPUAN YANG KENE BELASAH SAMPAI KOMA DAHLA BUDAK PART6 NAK HABIS DAH PASTU DAHLA TENGAH FINALS SEKARANG. Kejam siot lelaki tu. Kau kahwin pun tak lagi nak belasah anak dara orang. Kalau dah gelar suami pon tak boleh tau nak belasah macam tu! 

So pengajarannya disini ialah.. Jangan bercinta semasa belajar.. Wakakaka.. Lagi-lagi dengan budak-budak Uitm ni. Wakakaka (tak pasal pasal kan). Biasalah.. Kalau tak, bila masa kita nak guna peribahasa melayu, kerana nila setitik rosak susu sebelanga kan.. LOL :p. Kau pun budak Uitm jugak bongok. So, kalau nak bercinta sangat pun, bercintalah dengan budak Uia ke, Utp ke, Utem ke, Unimas ke, Ukm ke, wakakaka. JK. :p :p

Kembali kepada juara Gadis Melayu musim ke-3 kita ya, Rina Salleh. Hihi. Kenal Rina dah lama juga and dulu 2 tahun lepas, saya salah seorang ahli kumpulan marhaban kat Subang Jaya. Saya join marhaban sebab saje ikut Maklong saya. Kumpulan marhaban tu famous juga. Last saya marhaban masa tu kat rumah Amy Search yawww. Khatam Quran Nabila Huda. So, ibu kepada Rina Salleh juga salah seorang ahli marhaban dan rakan kepada Maklong saya. Haa camtulah ceritenye ye anak anak.. Tapi apa-apa pun..

Sekalung tahniah buat Rina!!!!!!!!!! 
You deserved it dear!
:D


25 comments:

mengenaldiri said...

tahniah jugak buat rina..
:)

farhana said...

Tahniah Rina.
Cantik, berbakat dan ada personaliti =)

Eh, kalau tak boleh bercinta dengn budak UITM, siapa yg boleh brcinta dgn mereka??? =P

Ajwin Ajeera said...

mereka tak perlu bercinta.

kahwin terus. hahaha

Liquid said...

nasib baik incek liquid bukan budak uitm... kalo x msti dh kene reject awal2 hehehehehe

AMIRA IS MIRA said...

tahniah buat rina...kalau jumpe dia nnti btawu jugak ok

WZulhilmi said...
This comment has been removed by the author.
WZulhilmi said...

ayah aku suka beno tgk cerita nih masa season 1 lah.. hahahaha.. sampai aku ckp.. "tukar lah yea nk tengok cerita lain. Bosan lah" lepas tu kena marah! Hahahaha..

Ajwin Ajeera said...

ayah kau nak carikan calon isteri untuk kau tu. hahaha

YobSumo said...

ok saya pun taknak bercinta. takut kena belasah sampai koma.

erk? tapi sape yg nak belasah?

tahniah Rina! rasenye pernah jumpa korang dua waktu gathering blogger paintball tu kan?

ok fine tak igt Yob...

nabil_potter said...

tahniah..

Encik Tikus said...

fuyoooo sekalung tahniah kepada datin ajwin kerna memenangi gadis melayu season nie

FieZa9 said...

"So, kalau nak bercinta sangat pun, bercintalah dengan budak Uia ke, Utp ke, Utem ke, Unimas ke, Ukm ke, wakakaka."

Awin jom couple.Awak UiTM,saya UTP.Ngahaha.

nama.aku.lynn said...

lps ni awin pulakk!!=)

molmolla said...

kahkahkah!!! jgn dengan dak uitm tak ley blah okay kamu :D

nursarah puteri biru said...

adore her!

Ery Farieha said...

yeah yeah rina.
awin masuk la
mesti menang
hik3~

kembatolo™ said...

ble nak jadi ikon gadis melayu pulak?
ahaha =P

zool said...

tu le.. baca kat berita semalam. sampai koma budak tu kena belasah.. teruk tul...
belum kawin lagi tu..

nanti marhaban kat umah saya plak. leh ke??

Tuan Din said...

awin bila lagi nak masuk gadis Melayu... sure top 3 nyer..

cik EPAL said...

awen masuk la GM4 pulak. hehe. btw, congrats sis Rina =)

atok said...

lpas ney awin la plak haha

crayon said...

dahsyat!! hebat!! berusahalah!!

hasrul hassan said...

salam .. saya pun ada buat entri pasal rina .. byk gambar dia ..:) cantik kan dia nih?

http://hasrulhassan.blogspot.com

lepas ni rina semakin menyerlahlah ..bisnes pun akan makin kencang.

Abir Abhar said...

"So, kalau nak bercinta sangat pun, bercintalah dengan budak Uia ke, Utp ke, Utem ke, Unimas ke, Ukm ke, wakakaka."

ok saya UTP..
haha jom2

Rina Salleh said...

thank u aween! insyaAllah jumpa lagi nanti ya. lama dah tak jumpa :)