Tuesday, October 19, 2010

Promosi Kraf Tekstil 2010.

Sangat busy hari ni. Busy jenjalan la. Wakaka. Keluar pagi balik malam. Isk isk isk. Sekarang ni jalan puas-puas dulu ya. Nanti lusa awak dah balik Segamat dah. Pastu tak balik-balik sampai 12 November. Jadi gunakan masa dengan secukupnya ya. Jangan membazir masa ya. Masa itu dara. (Dara of course lagi bernilai dari emas kan wakakaka)

So hari ni Mama, adik dan saya ke Promosi Kraf Tekstil 2010 yang bertempat di Kompleks Kraf Kuala Lumpur. Seriussssss banyak gila kebaya cantik-cantik. Kain sutera cantik-cantik. Kain batik cantik-cantik. Cepatlah gi. Promosi sehingga 25 Oktober saja.

Masuk percuma.

Semua dari batik.

Salah satu lukisan yang ada. Cantik!!

Yang ni lagi cantik. Sudah di frame. Harga RM800++. Siapa nak tolong belikan? Haha.

Ni baru satu. Ada banyak lagi cantik-cantik. Rambang mateeeeeeeeeeee.

Pewter. Bukan Peter Answer eh bukan bukan. Tapi Pewter.

Yang ni sukeeeeee. Warna pink. Heheh. Cantik!


Part paling best adalah semasa melawat Demonstrasi & Jualan Kuih Tradisional. Rasa semua makanan secara percuma!!

Booth Putu Mayam.

Booth Kuih Bingka.

Booth Kuih Bakar.

Kuih Koleh Kacang.

Ada banyak lagi booth makanan ni. Ada kuih bahulu, kek lapis, otak-otak, telur pindang, kuih ros, kuih goyang, maruku dan lain lain lagi lah ya. Semua stok tradisional punye. Siap ada demonstrasi lagi tu yang best. Ceh balik rumah macam lah saya nak praktikkan semula demonstrasi tadi kan. Wakakaka.

Tenunan songket kontemporari.

Tenunan Pahang.

Tenunan Pua.

Galeri Seri Endon.

Mama beli kain sutera untuk dijadikan hadiah kepada Mrs Chieko Ishii..

Nak bayarkan. :p :p

Jangan risau dan gusar. Ada hiburan setelah penat berjalan.

Sebelum ke Kompleks Kraf, kitorang ke Wisma Goldhill sebenarnya. Beli tiket.

Japan, tunggu ya. Saya datang 25 November ni!!! :D


13 comments:

Nik Nur Izzati said...

seronoknya pergi JAPAN. kak awen pergi japan buat apa?:

kembatolo™ said...

taley blah btol ajmal jadi model mesin tenun.. wahaha~

amik la mane satu.. ai blanje.. hoho

nama.aku.lynn said...

awin!
seriusss mau pergi jepun??
waaahhh...
im deadly jelesss okay!
jalan2 ea????
krm slm jepun boleh?hahah

atokk said...

wah g jepang...heheh...kim salam sama itu org jepang

EpoL ჌Madd said...

lawa. ^^

PINATBATE said...

Jepun..??
waaaa!!!!nak ikut!!!
ada projek apa kat sana..?
kim salam kat Mrs Chieko Ishii..len kali ajak mak pinat sekali jumpa dia erk..

suffer8zine said...

uyoooo.. nice pix la!


Terkini : Unicorn Wujud?

AMIRA IS MIRA said...

words yang last best.p JAPAN!!besntyeee...setel exam jalan2 pulak

melle. said...

LIKE : "masa itu dara," HAHHA

atok said...

atok pnah smpai cni, mmg mcam2 ada wuu

Lelaki Ini said...

besh2!

Journalist said...

Seronoknya!! Haa kalau minat batik, kat sini ada few batik bags. http://sulamsayang.blogspot.com/

Ajwin suka coklat! Jom tengok apa yg ada. Untuk tempahan sila ke blog http://chocolateharlem.blogspot.com/ or http://liyana-travel.blogspot.com/
Terima kasih! ;)

kueh bakar said...

kueh bakar pakai oven tak sedap...